14 Temmuz 2016, Perşembe 09:43:55

İsrail'deki güvenlik açığı şoka uğrattı

İsrail’de bir gazeteci, ülkenin en önemli havalimanındaki güvenlik zafiyetlerini bir bir ortaya çıkardı.
  • yani saldirmak icin uygun. iyimis.
  • Ben Gurion güvenlik önlemleri olarak gerçekten çok üst düzeyde bir havalimanı. Kullananlar bilir ki neredeyse her yolcu özel kontrolden geçer. Bu kontrol de öyle elle üst aramasında ibaret değildir. AHL'deki son patlamadan sonra kullanılan madde/toz dedektörü ile kontroller çok uzun ve yorucu olmakta. Hele şüpheli görülürseniz uçağınızı dahi kaçırtabilirler. Yine de bu önlemlerin yüzde yüz etkili olmadığı ortada. Sen yolculardan korkarken adam gidip çalışan olarak en güvenli bölgeye girmiş. Bir yolcunun verebileceği zararın onlarca katını verebilecek bir işe başlamış. Üstelik bunu arkadaşının kimlik bilgileriyle yapmış. Bu da hiç bir önlemin aslında %100 güvenlik sağlayamadığı ve insanın bir şey yapmak istediğinde bunu yapabileceğini gösteriyor. Bunları her limanda yapailirsiniz, nitekim FRA'da bir gazeteci elindeki kola kutusunda el bombasıyla bütün güvenlik önlemlerini geçmişti. Bu aklıma gelen ilk örnek. Asıl önemli olan masum insanların hayatına kast etmemektir.
  • Inanilmaz bir olay; kabul edilebilir bir tarafi yok.
  • yöneticiler mahcubiyetlerini dava açarak kapatmaya çalışıyor Halbuki teşekkür etmeleri gerekir.

İsrail'de gazeteci David Suleiman, yöneticilerin 'dünyanın en güvenli havaalanı' olarak övdüğü Tel Aviv Ben Gurion'un güvenlik önlemlerini denemek için bir arkadaşının kimliğini kullanarak iş başvurusunda bulundu.

Habertürk'te yer alan bilgilere göre; Suleiman, işe alım sürecinin ardından güvenlik araştırmasından da geçtiği ve uçak temizliği birimine alındı. Suleiman görev alanı dahilinde olan kokpitlere de girebildi.

Kasıtlı olarak şüpheli hareketler yapan Suleiman, 12 uçağa Mısır'da Rus Metrojet uçağını düşürene benzeyen el yapımı sahte "gazoz kutusu" bombaları yerleştirdi.

Suleiman çalıştığı ilk gün, güvenlik görevlilerinin, bir yolcunun emanet ettiği bir silahın kendisine uçak hosteslerine aktarılmak üzere verildiğini de aktardı.

Ben Gurion yönetimi ise "kamu görevlisinin yerine geçmek" suçlamasıyla Suleiman hakkında dava açılacağını duyurdu.

İsrail'deki güvenlik açığı şoka uğrattı

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

O ~ 8 yıl önce
yani saldirmak icin uygun. iyimis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Normal ~ 8 yıl önce
Ben Gurion güvenlik önlemleri olarak gerçekten çok üst düzeyde bir havalimanı. Kullananlar bilir ki neredeyse her yolcu özel kontrolden geçer. Bu kontrol de öyle elle üst aramasında ibaret değildir. AHL'deki son patlamadan sonra kullanılan madde/toz dedektörü ile kontroller çok uzun ve yorucu olmakta. Hele şüpheli görülürseniz uçağınızı dahi kaçırtabilirler. Yine de bu önlemlerin yüzde yüz etkili olmadığı ortada. Sen yolculardan korkarken adam gidip çalışan olarak en güvenli bölgeye girmiş. Bir yolcunun verebileceği zararın onlarca katını verebilecek bir işe başlamış. Üstelik bunu arkadaşının kimlik bilgileriyle yapmış. Bu da hiç bir önlemin aslında %100 güvenlik sağlayamadığı ve insanın bir şey yapmak istediğinde bunu yapabileceğini gösteriyor. Bunları her limanda yapailirsiniz, nitekim FRA'da bir gazeteci elindeki kola kutusunda el bombasıyla bütün güvenlik önlemlerini geçmişti. Bu aklıma gelen ilk örnek. Asıl önemli olan masum insanların hayatına kast etmemektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Inanilmaz ~ 8 yıl önce
Inanilmaz bir olay; kabul edilebilir bir tarafi yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
intikam :) ~ 8 yıl önce
yöneticiler mahcubiyetlerini dava açarak kapatmaya çalışıyor Halbuki teşekkür etmeleri gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 8 yıl önce
Araştırılmalı: O yöneticiler kesin Türk kökenli.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000