04 Ekim 2009, Pazar 07:48:27

İsrail pilotları Konya'da uçacak...

İsrail’li savaş pilotları bir yıl aradan sonra 12 - 24 Ekim’de Konya’da uçacak...
  • Bu haberin doğruluğunun teyidi lazım. Başbakan one minute dedi diye Türk Milleti 3600 minute mi verecek?. Eğri oturup doğru düşünün. İSTEMEZÜK!!!!

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “one minute krizi” sonrası ABD’de Yahudi Lobisiyle görüşmesiyle başlayan yumuşama süreci Anadolu Kartalı 3 tatbikatıyla devam edecek. En son Eylül 2008’de Konya’da uçan İsrail’li pilotların Gazze’de sivillere ait evleri bombaladığı iddia edilmiş ve tatbikatlara katılmaları tepki çekmişti. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Ocak 2009’da katıldığı Davos zirvesi sonrasında İsrail ile ilişkiler gerilmişti.

Ortalama 10 uçak

27 Nisan - 8 Mayıs 2009’da gerçekleşen ilk tatbikat milli olduğu için yalnız Türk Savaş uçakları Konya’da uçmuştu. Yılda dört kez gerçekleşen Anadolu Kartalı tatbikatının ikincisi uluslararası katılıma açık olarak 8 - 19 Haziran’da yapılmıştı. Bu tatbikata daha önceden belirlendiği şekilde Türkiye, ABD, İngiltere, NATO, Birleşik Arap Emirlikleri ve Ürdün katılmıştı. Haziran tatbikatına katılmayan İsrail daha önceden planlandığı şekilde Anadolu Tatbikatının üçüncüsünde yer alacak. İsrail’le beraber Türkiye, ABD, İtalya ve NATO tatbikata katılacak. Anadolu Kartalı tatbikatının sonuncusu ise 2 - 13 Kasım’da gerçekleşecek. Tatbikata yalnız Türkiye ve Pakistan hava kuvvetlerine ait pilotlar katılacak. İsrail Hava Kuvvetleri her seferinde ortalama 10 adet uçakla yılda bir periyot olmak üzere, toplam beş kez tatbikatlara katıldı. Önümüzdeki hafta bu sayı altıya yükselecek. Tatbikatta yer alan ülkeler ortak masraflara katılıyor.

İsrail pilotları Konya'da uçacak...

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Bu haberin doğruluğunun teyidi lazım. Başbakan one minute dedi diye Türk Milleti 3600 minute mi verecek?. Eğri oturup doğru düşünün. İSTEMEZÜK!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000