17 Ocak 2012, Salı 09:00:49

İSRAİL İHA'LARI PKK'YA İSTİHBARAT SAĞLIYOR

Hatay ve Adana’da görülen iki insansız hava aracı (İHA) ve PKK’nın Suriye’deki etkinliğinin artmasını değerlendiren istihbarat kuruluşları, İsrail’e ait olan İHA’ların Türkiye’nin Suriye sınırından elde ettiği “anlık bilgileri” terör örgütüne ilettiği şeklinde yorumladı.
  • Iran bile ele geçirdi ve hasarsız bir şekilde yere indirdi. Biz yapamıyor muyuz bunu?
  • hiç sasırmadım
  • Daha yeni mi anladınız?
  • Bunu biz İsraille "dost" olduğumuz zamanlarda yapıyordu ki; şimdi hasım durumundayız herşeyi mübah sayacaktır dikkatli olmak gerekir.
Son iki ay içerisinde Hatay ve Adana semalarında belirlenen iki İHA’nın İsrail’e ait olduğu ve Hatay’daki askeri birlikler hakkında bilgi topladıkları değerlendirilmesi yapıldı. Hatay’da son dönemde başlayan PKK hareketliliğiyle İsrail’in faaliyetleri iç ve dış istihbarat birimlerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği çalışmayla raporlaştırıldı.

PKK-İsrail İlişkisine Yoğunlaşıldı

Değerlendirmelerde, “Askeri birliklere yönelik keşif faaliyetlerinin, Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensuplarının ülkemiz içerisine kolayca sızıp eylem yapabilmelerini sağlayabilmek maksadıyla olabileceği” vurgulandı. Bu değerlendirmelere, İskenderun’da 7 şehit verilen İkmal Destek Grup Komutanlığı’na yapılan saldırıyı gerçekleştiren PKK’lıların lideri Kenan Yıldızbakan’ın defalarca İsrail’e giriş çıkış yaptığı da eklenince, istihbarat birimleri PKK- İsrail ilişkisi üzerine yoğunlaştı.

PKK Suriye’de iki noktaya yerleşti

Örgüt liderlerinden Fehman Hüseyin’in Suriye’de olduğu bilgisi de PKK’nın bu ülkeye taşındığı iddiasını güçlendirdi. Belgelerde “Suriye’de Kilis karşısı ve Hatay Kumlu İlçesi’nin karşısına PKK’nın kamplaşma çalışmaları devam etmektedir. PKK, kaçakçılardan vergi adı altında para toplamaya ve yol kontrolü yapmaya başlamıştır. PKK kamplarının karşısında bulunan sınır karakolları yetersiz, asteğmen komutasında 23-25 askerden oluşan zayıf yapıda” bilgisine yer verildi.
İSRAİL İHA'LARI PKK'YA İSTİHBARAT SAĞLIYOR

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Iran bile ele geçirdi ve hasarsız bir şekilde yere indirdi. Biz yapamıyor muyuz bunu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
hiç sasırmadım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Daha yeni mi anladınız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bunu biz İsraille "dost" olduğumuz zamanlarda yapıyordu ki; şimdi hasım durumundayız herşeyi mübah sayacaktır dikkatli olmak gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000