02 Ekim 2009, Cuma 07:52:17

İsrail, Heronları teslim edecek...

Teröristlerin kamp ve hareketlerini gerçek zamanlı olarak izlemek üzere İsrail’in IAI/Elbit Konsorsiyumu’ndan satın alınan 3 sistem 10 uçaktan oluşan HERON operatif İnsansız Hava Araçları’nın teslimi ile ilgili beklenen haber nihayet geldi.
  • kuyrukları sıkıştı ah bide madem ihale şartlarından ceç teslim edilecekmiş madem öyle bizim türk silahlı kuvetlerimiz niye ihaleyi iptal etmezler anlamadım bakın adamlar dün istemediyimiz bir kaza yüzünden gün yüzüne çıkan sinoptaki %100 yerli üretim insansız hava taşıtını duydular hemen haber gönderdiler bu yıl teslim ediyoruz diye bu ihale iptal edilse bizim kendi inanımıza 10 adet spariş verilse ne güzel olur hem teşvik edersin hem önünü açarsın ayıdan post israil-amerika-rusya dan dost olmaz kendi yaramızı ancak kendimiz sararız
  • demekki israil bizi daha iyi gözetleyecek
  • bu kadar parayı bizim girişimcilerimize verseler değil İHA, UFO yaparlardı. Yazık, hemde çok yazık.

İsrail tarafı problemin çözüldüğünü ve HERON’ların Türkiye’nin istediği şartlarda görev yapabilecek hale getirildiğini bildirdi. 2005 yılında 183 milyon dolara alınan operatif amaçlı 3 sistem 10 uçaktan oluşan ve ikisi 30 Kasım 2008’de Türkiye’ye getirilmesine rağmen yer testlerinde beklenen performansı gösteremeyen HERON’lar Türkiye’ye bu ay yapılacak testlerden sonra 1 sistem 4 uçak olarak teslim edilecek. Kalan sistem ve uçaklar ise bir sistem iki uçak ve bir sistem 4 uçak olarak 2009 sonuna kadar TSK’ya verilecek.

Türkiye, terörle mücadelede etkin bir rol üstlenen İnsansız Hava Aracı (İHA) ihtiyacını 2007 yılından bu yana İsrail’den kiraladığı HERON ve istihbarat iş birliği yaptığı ABD’nin Predator’ları ile karşılıyordu. HERON’larda motor ve SAR (Görüntü ve fotoğraf çekme) radarı sorunları teslimatı geciktirmişti. SSM yetkilileri, “Şu anda, HERON’ları kullanacak Hava Kuvvetleri personeli’nin eğitimleri ve yer istasyonları kurulması çalışmaları tamamlanmak üzere. Bu ay yapılacak performans testlerinden sonra, kabullere başlanacak” dedi. Türkiye ayrıca ABD’den almayı planladığı 4 adet Predator MQ1A ve 2 adet Reaper RQ-9 İHA almak için görüşmeleri hızlandırdı.

İsrail, Heronları teslim edecek...

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
kuyrukları sıkıştı ah bide madem ihale şartlarından ceç teslim edilecekmiş madem öyle bizim türk silahlı kuvetlerimiz niye ihaleyi iptal etmezler anlamadım bakın adamlar dün istemediyimiz bir kaza yüzünden gün yüzüne çıkan sinoptaki %100 yerli üretim insansız hava taşıtını duydular hemen haber gönderdiler bu yıl teslim ediyoruz diye bu ihale iptal edilse bizim kendi inanımıza 10 adet spariş verilse ne güzel olur hem teşvik edersin hem önünü açarsın ayıdan post israil-amerika-rusya dan dost olmaz kendi yaramızı ancak kendimiz sararız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
demekki israil bizi daha iyi gözetleyecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bu kadar parayı bizim girişimcilerimize verseler değil İHA, UFO yaparlardı. Yazık, hemde çok yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000