25 Nisan 2009, Cumartesi 13:27:49

Isparta kazasının tazminatları belirlendi

Isparta'da 2007 yılında 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasından etkilenenlere ödenecek tazminatlar belirlendi.
  • yorum yazan bütün arkadaşkara tşk bu mücadele bitmeyecek bu dünyanın birde öteki tarafı var 57 kişi tarafından karşılanmanın ne demek olduğunu gittikleri zaman anlıyacaklar.
  • kazanın asli sorumluluğundan dalaverelerle yırtan atlasjet balonlu kampanyalarla halkı kandırmaya devam ediyor.bilet alanlar her zaman şunu aklından çıkarmamalı:bu şirket ne olduğunu bu olayda ortaya koydu.size düşen bunların güvenli olup olmadığını sorgulamak
  • 23Nisan'da balon dağıtarak sosyal sorumluluk gösteren (!) Atlasjet (?) nerede? Yaşasaydı bügün 1.5 yaşında olacak çocuğun balonunu da ayırmışlar mı?
  • Mantıgınızı anlamak mumkun degil. Yakınını kaybeden ve onun maddi ve manevi desteginden yoksun kalan kişinin, sorumlulardan tazminat talep etmesi en tabii yasal haktır. Ölenlerden para kazanmak değildir. Kaybın telafisidir. Sorumlunun cezalandırılmasıdır. Galiba siz bu durumda size miras kalması halinde, ölenden para kazanılacagı dusuncesiyle mirası da reddedersiniz. Aklıma acaba sigorta sirketinin patronu musunuz diye de gelmedi degil. Giden canları hic bir tazminat geri getirmez, ama gidenin sağlığında sağladığı destekten yoksun kalanın bu kaybı kısmen de olsa giderilir. Bunların ötesinde bu tazminatların yurt dışında bulunan reasürans şirketlerinden geleceğini de hesaba katarsanız, ülke ekonomisine katkısını da düşünmek gerekir.
  • Kazazede yakınlarının sigorta sirketinin onerdigi tazminatı az bulması halinde, ozellikle zamanaşımı suresini kaçırmadan davalarını açmalarını tavsiye ederim. Pazarlıklar sırasında asıl amaçladıkları, zamanaşımı süresini geçirtmektir. Kazazedelere odenecek tazminatın, Eureko Sigorta'nın Ingilteredeki reasürörü olan reasürans sirketi tarafından ödeneceğini de gözden ırak tutmamak gerekir. Hukukçu
  • senin gibi salaklar yorum yazıp " o parayı alsan ne olacak sanki"... diye yazacak !!
  • O parayı aldığınızda ne olacak sanki...
  • Ne olacaktı ki yine bir türkiye gerçegi...bizim ne zaman insan gibi oluruz bence hiçbir zaman...çünkü herşeye at gözlügü ile bakarız...

Tespit edilen rakamı komik bulan aileler ise avukatları aracılığıyla sigorta şirketine itiraz etti. Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü Aktüer Sicili'ne kayıtlı profesörlerce hazırlanan raporda, üniversite mezunu bir hanım için 420 bin lira tazminat bedeli belirlenirken aynı kişi için Garanti Sigorta şirketince 62 bin lira değer biçildiği öğrenildi. Farklı kurumlarca belirlenen tazminat bedelleri arasında 5'te 1 fark bulunmasının kabul edilemez olduğu ifade ediliyor. 

İstanbul-Isparta seferini yapan uçak, 50 yolcu ve 7 mürettebatla birlikte 30 Kasım 2007 tarihinde Isparta Süleyman Demirel Havaalanı'na 12 kilometre uzaklıkta düşmüş, kazadan sağ kurtulan olmamıştı. Mağdur aileler, 1,5 yıldır hukuk mücadelesine devam ederken sigorta şirketinden de kötü haber geldi.

Uçak kazası mağdurlarından bazılarının avukatlığını yapan Hasan Kaşıkara, Garanti Sigorta'nın hazırladığı tazminat bedellerine ilişkin raporun, Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü Aktüer Sicili'ne kayıtlı olmayan yetkililer tarafından düzenlendiğini, bu sebeple kanuni dayanağı bulunmadığını ileri sürdü. Kaşıkara, belirlenen tazminat bedellerinin kabul edilemez olduğu gerekçesiyle sigorta şirketine itiraz dilekçesi gönderdiklerini belirtti. Şirketin yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde de idari cezai ve hukuki tedbirlerin uygulanması için kanuni yollara başvuracaklarını kaydetti.

Açıklanan tazminatlara tepkili olan aileler, sorumlular hâlâ cezalandırılmadığı gibi sigorta şirketinin de kendilerini oyalayarak işi mahkemeye taşıma gayreti içinde olduklarını söyledi. Uçak kazasında eşini ve bir aylık bebeğini kaybeden polis memuru Bülent Ceylan'a, sigorta şirketi Garanti (Euroka) tarafından 62 bin lira maddi tazminat teklif edildi. Sigortacılık Genel Müdürlüğü Aktüer Sicili'ne kayıtlı profesörlerce hazırlanan raporda ise polis memurunun ailesi için 420 bin lira bedel tespit edildiği öğrenildi. Sigorta şirketinin tazminat bedelini öğrenince bir kere daha yıkılan Ceylan, kendileriyle adeta dalga geçildiğini, komik gerekçelerle yüzde 35 oranında kesinti yapıldığını söyledi. Ceylan, "Sigorta şirketinin avukatlarıyla bizzat görüştüm. Sundukları gerekçeler kabul edilemez. Mesela ben yeniden evlenebilir, yuva kurabilirmişim. Bu yüzden de ciddi kesintiler yapmışlar." dedi

Kazada eşi Tevfik Büyükçaylı'yı kaybeden Gülçin Büyükçaylı da iki çocuğuyla ortada kaldığını, geçinmekte zorlandıklarını söyledi. Büyükçaylı, "İki yıldır yaşadığım acıları, sıkıntıları bir bedelle ödemek kolay değil. Bizim derdimiz, gerçek suçluların hak ettiği cezayı almasıdır." şeklinde konuştu.

Oğlu Hayri Tokgöz'ü kaybeden Şerafettin Tokgöz, iki kurum tarafından hazırlanan raporlar arasında uçurum olmasını anlayamadıklarını söyledi. Tokgöz, "Sigortacılık Genel Müdürlüğü Aktüer Sicili'ne kayıtlı profesörlerce hazırlanan rapor kayda alınmıyor ama kayıtlı olmayan bir kişinin raporu üzerinden işlem yapılıyor. İşin ne kadar ciddiyetsiz olduğu ortada." dedi.

Garanti Sigorta'nan avukatı Feyzi Erçin ise kazada hayatını kaybeden Fatime Aysun Balcı, Sadettin Baysal, Kenan Büyük, Tevfik Büyükçaylı, Ayşe Şentürk, Melike Ceylan, Yusuf Çiftçi, Cafer Oğuz Çiftçi, İsa Çobankaya, Saniye Çobankaya, Yaşar Çobankaya, Doğan Göktaş, Süleyman Hilal, Bahri Öndürücü, Muhsin Öndürücü, Muhammet Rafi Taşkent, Hayri Tokgöz ve Sibel Uysal hakkında tazminat bedellerinin belirlendiğini ifade etti. Erçin, bedellerin neden düşük hesaplandığına yönelik sorulara ise cevap vermedi.

Isparta kazasının tazminatları belirlendi

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 15 yıl önce
yorum yazan bütün arkadaşkara tşk bu mücadele bitmeyecek bu dünyanın birde öteki tarafı var 57 kişi tarafından karşılanmanın ne demek olduğunu gittikleri zaman anlıyacaklar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
kazanın asli sorumluluğundan dalaverelerle yırtan atlasjet balonlu kampanyalarla halkı kandırmaya devam ediyor.bilet alanlar her zaman şunu aklından çıkarmamalı:bu şirket ne olduğunu bu olayda ortaya koydu.size düşen bunların güvenli olup olmadığını sorgulamak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
23Nisan'da balon dağıtarak sosyal sorumluluk gösteren (!) Atlasjet (?) nerede? Yaşasaydı bügün 1.5 yaşında olacak çocuğun balonunu da ayırmışlar mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Mantıgınızı anlamak mumkun degil. Yakınını kaybeden ve onun maddi ve manevi desteginden yoksun kalan kişinin, sorumlulardan tazminat talep etmesi en tabii yasal haktır. Ölenlerden para kazanmak değildir. Kaybın telafisidir. Sorumlunun cezalandırılmasıdır. Galiba siz bu durumda size miras kalması halinde, ölenden para kazanılacagı dusuncesiyle mirası da reddedersiniz. Aklıma acaba sigorta sirketinin patronu musunuz diye de gelmedi degil. Giden canları hic bir tazminat geri getirmez, ama gidenin sağlığında sağladığı destekten yoksun kalanın bu kaybı kısmen de olsa giderilir. Bunların ötesinde bu tazminatların yurt dışında bulunan reasürans şirketlerinden geleceğini de hesaba katarsanız, ülke ekonomisine katkısını da düşünmek gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kazazede yakınlarının sigorta sirketinin onerdigi tazminatı az bulması halinde, ozellikle zamanaşımı suresini kaçırmadan davalarını açmalarını tavsiye ederim. Pazarlıklar sırasında asıl amaçladıkları, zamanaşımı süresini geçirtmektir. Kazazedelere odenecek tazminatın, Eureko Sigorta'nın Ingilteredeki reasürörü olan reasürans sirketi tarafından ödeneceğini de gözden ırak tutmamak gerekir. Hukukçu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
senin gibi salaklar yorum yazıp " o parayı alsan ne olacak sanki"... diye yazacak !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
O parayı aldığınızda ne olacak sanki...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ne olacaktı ki yine bir türkiye gerçegi...bizim ne zaman insan gibi oluruz bence hiçbir zaman...çünkü herşeye at gözlügü ile bakarız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000