01 Aralık 2009, Salı 07:15:00

Isparta kazasında ölenler anıldı

Isparta'da 30 Kasım 2007 tarihinde meydana gelen, 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasının ikinci yılında, kazada yakınlarını kaybedenlerin acıları tazelendi...
  • atlasjet o çok bakımlı uçaklarını araplara kiralayıp,focus'un dandik uçaklarını iç hatta verirse,en az onlar kadar hatalıdır. sen de araştır biraz.
  • arkadasim, atlas jet o ucagi (md) world focus'tan kiraladi. Sunlari ogrenmeden de artik atlas jete verip veristirme: 1- Ucak World Focus'undu. 2- Cockpit ekibi World Focus'undu. 3- Ucaga bakim yapan teknisyenler de yine World Focus'undu. Atlas Jet'in diger kendine ait ucaklari son derece bakimli ve iyidir. Yeter artik arastirip ogrenin azicik!
  • bu insanlar biletlerini atlasjet ten aldılar.ama kazada ve yargılamada adamların adları dahi geçmiyor.bu nasıl bir adalettir ? bilen varsa söylesin.yoksa kazanın arkasında başka bir takım tezgahlarmı var? mesela bazı adamları ,bazı şirketleri gizliden gizliye korumak gibi.yani YANDAŞ ŞİRKET ayakları.

Kazada ölen Özgen Berkol Doğan'ın yakını ve ailesinin avukatı Şehnaz Doğan Yüzer, yaptığı açıklamada, Isparta Ağır Ceza Mahkemesinde ''taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma'' suçundan haklarında dava açılan Dünyaya Bakış Hava Taşımacılığı AŞ'nin 9 yetkilisinin yargılanmasına 2 Aralıkta devam edileceğini söyledi.

Yüzer, ''Bugün kazanın ikinci yıl dönümü. Acımız aynı. Berkol'un kabristanında tören düzenledik, evinde mevlit okutuyoruz. Acımızı dindirecek tek husus, gerçek suçluların hakim önüne çıkması'' diye konuştu.

Duruşmanın üçüncü celsesinin yapılacağını belirten Yüzer, her celsede farklı konuların ortaya atıldığını, bilinmeyen yönlerin de dillendirildiğini kaydetti.

Davanın seyrinin ilerleyen duruşmalarda değişeceğini ileri süren Yüzer, şöyle konuştu:

''Herkes konuştukça neler varsa dökülüyor. Konuştukça uçağın yanlışlıkları, eksiklikleri ortaya çıkıyor. Davanın ilk duruşmasına katılan kaptan pilot Faruk Çağımnı, kendisinin günah keçisi ilan edildiğini belirtmişti. Doğru, çünkü sanık koltuğunda oturması gereken kişiler var. İnanıyorum ki davanın seyrine göre sanık sayısı artacak. Çünkü her davada farklı bir konu gündeme geliyor, farklı konuların sorumluları irdeleniyor.''

İçlerini acıtan başka bir konunun ise yetkililerin kendileriyle gerekli şekilde ilgilenmemesi olduğunu ifade eden Yüzer, kaza sonrası kendilerine Ulaştırma Bakanı dahil kimsenin taziyede bulunmadığını iddia etti.

Uçak kazasında annesi ve babasını kaybeden avukat Süreyya Yiğitbaşı ise sabah saatlerinde annesi ve babasının mezarlarını ziyaret ettiğini söyledi.

Toplu tören düzenlenmediğini belirten Yiğitbaşı, ''Gerçek suçluların yargılanması acımızı daha da hafifletecektir. Şu anki görevimiz gerçek suçluları hakim önüne çıkarmak. Bir an önce gerçek suçlu olduğuna inandığımız kişilerin sanık koltuğunda oturmasını temenni ediyoruz'' diye konuştu.

Kazada oğlunu kaybeden Şerafettin Tokgöz ise Kurban Bayramı'nı oğlu olmadan geçirdiklerini kaydederek, bu durumun kendilerini daha da üzdüğünü söyledi.

Oğlunun geride 2 çocuk bıraktığını ifade eden Tokgöz, ''Bugün yine oğlumsuz bir Kurban Bayramı geçiriyoruz. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Oğlum yanımızda olmayınca bayramların da bir anlamı kalmıyor. Ama geride bıraktığı 2 çocuk için acımızı yüreğimize gömüyoruz. Bir Kurban Bayramı'nı dana onsuz geçiriyoruz. İçimizi acıtan, yakan şey aramızda oğlumu görememek'' dedi.

Tokgöz, Isparta Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

Isparta'nın Keçiborlu ilçesi Türbetepe mevkisinde 30 Kasım 2007'de meydana gelen uçak kazasında 7'si mürettebat olmak üzere 57 kişi hayatını kaybetmişti.

Isparta kazasında ölenler anıldı

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
atlasjet o çok bakımlı uçaklarını araplara kiralayıp,focus'un dandik uçaklarını iç hatta verirse,en az onlar kadar hatalıdır. sen de araştır biraz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
arkadasim, atlas jet o ucagi (md) world focus'tan kiraladi. Sunlari ogrenmeden de artik atlas jete verip veristirme: 1- Ucak World Focus'undu. 2- Cockpit ekibi World Focus'undu. 3- Ucaga bakim yapan teknisyenler de yine World Focus'undu. Atlas Jet'in diger kendine ait ucaklari son derece bakimli ve iyidir. Yeter artik arastirip ogrenin azicik!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu insanlar biletlerini atlasjet ten aldılar.ama kazada ve yargılamada adamların adları dahi geçmiyor.bu nasıl bir adalettir ? bilen varsa söylesin.yoksa kazanın arkasında başka bir takım tezgahlarmı var? mesela bazı adamları ,bazı şirketleri gizliden gizliye korumak gibi.yani YANDAŞ ŞİRKET ayakları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000