17 Temmuz 2013, Çarşamba 14:29:13

ISPARTA KAZASI DAVASINDA 20. DURUŞMA SONA ERDİ

Isparta'da 2007 yılında meydana gelen ve 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasıyla ilgili davanın görülmesine devam edildi. Dava yine ileri bir tarihe ertelendi!
  • Bu davadan hiç bir sonuç çıkmaz. Suçu ona buna yüklememek lazım.
  • bu hizla giderse bir on sene daha surer bu dava...... vay gidene...
  • Ahhh Sn,Saygıdeğer,Bey,Ağa,Hz Çizmecii ahhh nalet olsun içindeki insan sevgisine.İşin kötüsüde bunlardan hiç ders çıkarmıyor olunması hala antini kuntini işlere devam.Bu kadar insanın ahını aldın almaya devam ediyorsun allah aşkına insanlara olduğu değeri ver.Ama sende yok bir kabahat sana yaranmak için herşeyi yapacak şakşakçı askerlerin var senin ahhh ahh.
  • Airporthaber dergisinin henüz yayımlamadığı, inşallah yayımlayacağı, bir önceki WFA ile ilgili yapmış olduğum yorumum, bu davanın ertelenmesi kararı ile benim haklı olduğumu ortaya çıkarmıştır.

Keçiborlu yakınlarında düşen World Focus uçağıyla ilgili davanın Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 20'nci duruşmasına tutuksuz sanıklardan kaptan pilot Faruk Çağımnı ile kazada hayatını kaybedenlerin yakınları ve avukatlar katıldı. Diğer tutuksuz sanıklar ise duruşmaya gelmedi.

Mahkeme heyetinin, bir önceki duruşmada dinlenilmesi istenen tanıkların talimatla alınan ifadelerini okumasının ardından söz alan avukat Şehnaz Yüzer, tanıkların Dünyaya Bakış Hava Taşımacılığı AŞ'nin eski ortaklarından tutuksuz sanık Yavuz Çizmeci'nin arkadaşlarını olduğunu öne sürerek, tanıkların World Focus çalışanı olmadığını kaydetti.

Uçak kazası ile ilgili davanın çok zor açıldığını ve iki farklı iddianamenin hazırlandığını belirten Yüzer, "Türkiye, en fazla uçak kazasının yaşandığı ülkelerden birisidir ancak bu kazalarla ilgili çok fazla soruşturma açılmamıştır. Bu kazaların sebebi pilotaj olarak gösterilmiştir. Biz kendi tanıklarımızın da dinlenmesini ve mahkemenin süratle bitirilmesini istiyoruz" dedi.

Tutuksuz sanık Aydın Kızıltan ve Zeynel Gündoğ ile müvekkili İrfan Ateş de kendi tanıklarının dinlenmesini istiyoruz.

Talep üzerine salona çağrılan eski World Focus pilotu Durak Şentopuk ve Majid Bahrafi  ise belgelerde eğitim müdürü olarak gösterilen Faruk Çağımnı'yı eğitim süresince hiç görmediklerini, o dönemde Çağımnı'nın İran'da olduğunu bildiklerini söyledi.

Tanıklar, Çağımnı'nın eğitim müdürü olarak gösterildiği belgelerde isminin altında Kemal Baykal'ın imzasının bulunduğunu savundu.

Çağımnı ise kendisinin eğitim müdürü olabilmesi için gerekli "Form 4" belgesine sahip olmadığını, bu nedenle belgelerde eğitim müdürü olarak gösterilmesine rağmen bu görevi hiçbir zaman yerine getirmediğini söyledi.

Eğitim süresi boyunca kendisinin İran'da olduğunu öne süren Çağımnı, şöyle konuştu:

"Benim eğitim müdürü olduğumu ispat etmeleri gerekir. Orada eğitim müdürü olarak benim ismim yerine çaycının da ismi yazılabilirdi. Bir kişinin isminin eğitim müdürü olarak yazılması, o kişiyi eğitim müdürü yapmaz. 2007 Mart ayında bana 'seni eğitim müdürü' yapacağız dediler. Ben kabul etmedim ancak daha sonra beni ikna ettiler ama bu görev için belgem eksikti, yani teknik olarak olamazdım."

Mahkeme, taleplerin değerlendirilmesi için duruşmayı 22 Ekim'e erteledi. 

ISPARTA KAZASI DAVASINDA 20. DURUŞMA SONA ERDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Bu davadan hiç bir sonuç çıkmaz. Suçu ona buna yüklememek lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
komedi ~ 11 yıl önce
bu hizla giderse bir on sene daha surer bu dava...... vay gidene...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşler güçler ~ 11 yıl önce
Ahhh Sn,Saygıdeğer,Bey,Ağa,Hz Çizmecii ahhh nalet olsun içindeki insan sevgisine.İşin kötüsüde bunlardan hiç ders çıkarmıyor olunması hala antini kuntini işlere devam.Bu kadar insanın ahını aldın almaya devam ediyorsun allah aşkına insanlara olduğu değeri ver.Ama sende yok bir kabahat sana yaranmak için herşeyi yapacak şakşakçı askerlerin var senin ahhh ahh.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Söyledim... ~ 11 yıl önce
Airporthaber dergisinin henüz yayımlamadığı, inşallah yayımlayacağı, bir önceki WFA ile ilgili yapmış olduğum yorumum, bu davanın ertelenmesi kararı ile benim haklı olduğumu ortaya çıkarmıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haklı ~ 11 yıl önce
adam haklı beyler

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000