20 Haziran 2008, Cuma 07:59:28

Isparta Havalimanı'na talep yok!

Uluslararası uçuşlara açık olan Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'nda uçuşlardan sonra ürün ihracı için kurulun gümrüğe bugüne kadar hiç bir talep olmadığı ortaya çıktı.

Isparta Süleyman Demirel Havalimanı Başmüdürü Osman Serdar, ihraç ürünlerinin gümrükleme işlemleri için son derece modern bir işletme bulunmasına rağmen bugüne kadar Isparta ve çevresinden hiç bir talep gelmediğini söyledi. Gümrüğün, Isparta'da bulunan işletmeler için bir şans olduğunu kaydeden Serdar, "Ancak şu ana kadar değerlendirilebildiğini söyleyemeyiz. Isparta'da özellikle elma, kiraz ve gül ürünleri üretimi oldukça yaygın. Kargo uçakları noktasında biz her zaman uçak getiririz. Yük olursa uçak bulur getiririz. Olursa tonlarca elmanız, kirazınız uçak problem değil." dedi.

Öte yandan turizm sektöründe yapılacak çalışmalarla havaalanının işlerlik kazanabileceğini belirten Serdar, "Ancak bunun içinde ilimizin alt yapısında ciddi eksiklikler var. Örneğin getirdik 400 tane turist. Ancak konaklama ve barınma için oteliniz yok. Nerede yatıracaksınız bu insanları." diye konuştu.

Isparta Havalimanı'na talep yok!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000