20 Mart 2012, Salı 15:42:29

ISPARTA DAVASINDA SON DAKİKA

Isparta’da 57 kişinin öldüğü uçak kazasında hayatını kaybeden Özgen Berkol Doğan’ın ailesi, World Focus Havayolları’nın 8 pilotu hakkında suç duyurusundu bulundu. Kazazede yakınları Yavuz Çizmeci hakkında da suç duyurusunda bulunacak. İşte ayrıntılar...
  • bu sektörde üçkağıtçılara kimse dokunmuyor.menfaat ilişkileri.böylelerine izin verirler,adasm gibi çalışanları da kapatırlar.yazıklar olsun onlara.kul haklarından ne yapacaklar öbür tarafta acaba.
  • Aydın Kızıltan Hz. NO GO açıklaması: N = Nromal O= Olur böyle şeyler G= Gidebilirsin O= oflama
  • Yavuz efendi para kazanacak diye onun taşeronluğunu yapanlar vicdanlarınız rahat mı? Ya sen Yavuz efendi senin de vicdanın rahat mı? Yıllardır bu sektördesin yapmadığın numara kalmadı nasıl birisin ki şimdiye kadar sana dokunan olmadı? Türkiyede dokunulmayan adam kalmadı ama sen her ne hikmetse her işin içinde olup ortalığı karıştırıp olaylardan hiç etkilenmeden çıkabiliyorsun? Aslında senin bu özelliğini takdir etmemek mümkün değil? Davanın başından beri ilk kez yüksek tondan ismin dile getirildi. Çekirge bir zıplar iki zıplar eninde sonunda bundan önce yaptıklarının ve bu olayın hesabını soracak birileri çıkacaktır.Bu insanların hepsi sen dünya malı yapasın diye bu dünyadan göç ettiler. Öbür tarafta seni şiddetli bir azap bekliyor.
  • Avukatı tebrik ediyorum.Diğer suçlular yanında bu pilotlar dasuça iştirak etmişlerdir.NO-GO uçaklarla uçmuşlar ,arızaları Teknik LOG BOOK'a yazmamışlar.Kurala uymak yarine amirin kral ihlali emrini yerine getirmişler.Taşıdıkları yolcuların hayatını tehlikeye atmışlar.Uçuş emniyetini hiçe saymışlardır.Bu uçaklar günlerce dört adet NO-GO Item ile bu pilotlar tarafından uçurulmuştur.Sayın avukat bir pilot olarak sizi tebrik ediyorum.
  • Bu haber 4420 defa okunmuş görünüyor, bunun büyük bir bölümü pilot olduğunu tahmin ediyorum... Kimsede dur bir dakika demiyor! Şikayetci adam pilotaların tecrübesiz olduğunu ifade ediyor, kaptan 10000 saat tecrübeli hava harp okulu menzunu yardımçı Pilot emekli general 4000 saat tecrübeli... Susmaya devam edin pilotcuklar siz zaaten ya askerlikden robotlaşmış yada zengin çoçuğu şımarmış camiyasındansınız
  • bu işi sulandıran bana göre avukatlar.çünkü iş uzadıkça onların kazancı artacak.yoksa kazanın sebebi de faili de belli şirket yönetimi(genel müdür,işletme müdürü,planlama müdürü,eğitim müdürü)+görevli uçan pilotlar.bir diğer ispat gerektiren konu ise (eğer yapılmışsa)patron baskısı olabilir.öbür iddiaları dinlemek bile zaman kaybı.
  • Pilotlar hata yapmış ve malesef bir kazaa olmuş, daha neyi tartısıyorsunuz.... 5 sene olmuş daha bir somut karar yok adama gülerler...
  • herşey ortada,olayın nasıl oluştuğu ve nasıl sonuçlandığı belli.hala niye üzüyorsunuz bu insanları?niye adaletli davranmıyorsunuz?neden hala birilerini koruyorsunuz?
  • Aynen buyurduğunuz gibi Uğur Dündar çok uğraştı ama baktıki ona mama yok kimse ona pilot elbisesi giydirip reklemlara çıkarmıyor sonra işine baktı bu davanın bu hale gelmesine ve gerçek suçluların bulunup çezalarını çekmesine en büyük engel bu zatı muterem ve kapı kapı dolaşıp gönüllü bilir kişilik yapmaya çalışan diyer pilot ve bir adet cübbeli şeytandır. Bunlar bu kazadan nemalanmak için bilgi kirliliği yaratmasaydı belki bu kaza daha iyi aydınlatılırdı.
  • Ugur Dündar bir zamanlar bu world focus havayolları ile ilgili bir program yapmıstı zannediyorum ve orda da bir cok sey sergılenmıstı, pılotlar eger zamanında gorevlerını yapsaydı cıdden bu kaza olmayabılır bu kadar ınsan ölmezdı..herkımın sucu varsa cezasını sonuna kadar ceksın..ıster pılot ıster teknısyen ıster genel mudur...ve adalet yerını bulsun artık...hep aynı adamlardan da Turk sıvıl havacılıgı kurtulsun artık...
Isparta’da düşen World Focus Havayolları’na ait uçak kazasına ilişkin yargı süreci devam ederken kazazede yakınlarının hukuk mücadelesi de sürüyor. Yarın Isparta’da duruşması yapılacak olan davada son dakikada ilginç bir gelişme yaşandı. Kazada yaşamını yitiren Boğaziçi Üniversitesi Araştırma Görevlisi Özgen Berkol Doğan’ın ailesi, avukatları Şehnaz Doğan Yüzer aracılığıyla Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvururak taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma ve görevi kötüye kullanma, yalan tanıklık yaptıkları gerekçesiyle 8 pilot hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kazanın olduğu sırada World Focus Havayolları’nda pilot olarak görev yapan Vedat Örs, Recep Değirmencioğlu, Doğan Kocagil, Vasilev Bogdanov, Bülent Karasoy, Halil Vardar, Saeid Aghasıbeik ve Özgür Tanrıverdi, Türk Ceza Kanunu’nun 85/2, 257 -272. maddeleri gereğince taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma, görevi kötüye kullanma ve yalan tanıklık yapmakla suçlanıyor.

Şikayet dilekçesinde, şüphelilerin uçaktaki arızaları bilerek söz konusu uçağı uçurdukları, bilgi, tecrübe ve şansları sayesinde düşmekten kurtuldukları, düşen uçağın pilotlarının tecrübesiz, bilgi ve eğitim eksikliği oldukları, ilk kez ve gece Isparta Havalimanı’na indikleri için kazanın yaşandığı ifade edildi.

Dilekçede ayrıca şu ifadelere de yer verildi: “ Şüpheliler kendilerine verilen görevi layıkı ile yapmamışlar ve pek çok bakımı eksik, birçok cihazı arızalı olan bu uçak ile uçtukları halde, uymak zorunda oldukları yasa ve talimatları göz ardı ederek bu arızaları, eksiklikleri yetkili şirket ve kişilere bildirmemek/ beyan etmemek suretiyle NO GO ( Uçmaması gereken) olan uçağın, tecrübe ve bilgisi de olmayan müteveffa pilotlar tarafından uçurulmasına adeta göz yummuşlardır. Şüphelilerin hem görevi ihmal nedeniyle 57 kişinin hayatını kaybetmelerine neden oldukları hem de mahkemeyi yanıltan, doğru olmayan beyanlarda bulundukları tartışmasızdır ve bu husus son rapor ile kesinlik kazanmıştır”

Öte yandan kazada hayatını kaybeden Özgen Berkol Doğan’ın ailesinin düşen uçağın ait olduğu World Focus Havayolları’nın sahibi Yavuz Çizmeci hakkında da suç duyurusunda bulunacakları kaydedildi.

©AirportHaber

ISPARTA DAVASINDA SON DAKİKA

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 12 yıl önce
bu sektörde üçkağıtçılara kimse dokunmuyor.menfaat ilişkileri.böylelerine izin verirler,adasm gibi çalışanları da kapatırlar.yazıklar olsun onlara.kul haklarından ne yapacaklar öbür tarafta acaba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Aydın Kızıltan Hz. NO GO açıklaması: N = Nromal O= Olur böyle şeyler G= Gidebilirsin O= oflama

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yavuz efendi para kazanacak diye onun taşeronluğunu yapanlar vicdanlarınız rahat mı? Ya sen Yavuz efendi senin de vicdanın rahat mı? Yıllardır bu sektördesin yapmadığın numara kalmadı nasıl birisin ki şimdiye kadar sana dokunan olmadı? Türkiyede dokunulmayan adam kalmadı ama sen her ne hikmetse her işin içinde olup ortalığı karıştırıp olaylardan hiç etkilenmeden çıkabiliyorsun? Aslında senin bu özelliğini takdir etmemek mümkün değil? Davanın başından beri ilk kez yüksek tondan ismin dile getirildi. Çekirge bir zıplar iki zıplar eninde sonunda bundan önce yaptıklarının ve bu olayın hesabını soracak birileri çıkacaktır.Bu insanların hepsi sen dünya malı yapasın diye bu dünyadan göç ettiler. Öbür tarafta seni şiddetli bir azap bekliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Avukatı tebrik ediyorum.Diğer suçlular yanında bu pilotlar dasuça iştirak etmişlerdir.NO-GO uçaklarla uçmuşlar ,arızaları Teknik LOG BOOK'a yazmamışlar.Kurala uymak yarine amirin kral ihlali emrini yerine getirmişler.Taşıdıkları yolcuların hayatını tehlikeye atmışlar.Uçuş emniyetini hiçe saymışlardır.Bu uçaklar günlerce dört adet NO-GO Item ile bu pilotlar tarafından uçurulmuştur.Sayın avukat bir pilot olarak sizi tebrik ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu haber 4420 defa okunmuş görünüyor, bunun büyük bir bölümü pilot olduğunu tahmin ediyorum... Kimsede dur bir dakika demiyor! Şikayetci adam pilotaların tecrübesiz olduğunu ifade ediyor, kaptan 10000 saat tecrübeli hava harp okulu menzunu yardımçı Pilot emekli general 4000 saat tecrübeli... Susmaya devam edin pilotcuklar siz zaaten ya askerlikden robotlaşmış yada zengin çoçuğu şımarmış camiyasındansınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu işi sulandıran bana göre avukatlar.çünkü iş uzadıkça onların kazancı artacak.yoksa kazanın sebebi de faili de belli şirket yönetimi(genel müdür,işletme müdürü,planlama müdürü,eğitim müdürü)+görevli uçan pilotlar.bir diğer ispat gerektiren konu ise (eğer yapılmışsa)patron baskısı olabilir.öbür iddiaları dinlemek bile zaman kaybı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Pilotlar hata yapmış ve malesef bir kazaa olmuş, daha neyi tartısıyorsunuz.... 5 sene olmuş daha bir somut karar yok adama gülerler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
herşey ortada,olayın nasıl oluştuğu ve nasıl sonuçlandığı belli.hala niye üzüyorsunuz bu insanları?niye adaletli davranmıyorsunuz?neden hala birilerini koruyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Aynen buyurduğunuz gibi Uğur Dündar çok uğraştı ama baktıki ona mama yok kimse ona pilot elbisesi giydirip reklemlara çıkarmıyor sonra işine baktı bu davanın bu hale gelmesine ve gerçek suçluların bulunup çezalarını çekmesine en büyük engel bu zatı muterem ve kapı kapı dolaşıp gönüllü bilir kişilik yapmaya çalışan diyer pilot ve bir adet cübbeli şeytandır. Bunlar bu kazadan nemalanmak için bilgi kirliliği yaratmasaydı belki bu kaza daha iyi aydınlatılırdı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ugur Dündar bir zamanlar bu world focus havayolları ile ilgili bir program yapmıstı zannediyorum ve orda da bir cok sey sergılenmıstı, pılotlar eger zamanında gorevlerını yapsaydı cıdden bu kaza olmayabılır bu kadar ınsan ölmezdı..herkımın sucu varsa cezasını sonuna kadar ceksın..ıster pılot ıster teknısyen ıster genel mudur...ve adalet yerını bulsun artık...hep aynı adamlardan da Turk sıvıl havacılıgı kurtulsun artık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000