22 Ekim 2014, Çarşamba 09:10:09

ISPARTA DAVASINDA KARAR ÇIKMADI

Isparta'da, 2007 yılında 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasıyla ilgili davanın 27. duruşması Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.
  • Dönemin Sayın Bakanının deyimiyle Ambulans Avukatlarının ABD'de açtıkları davalarda bir gelişme varmı? Kazanın ilk günlerinde esip gürlüyorlardı da.. Hani Boing'i dize getireceklerdi? Hani milyonlarca dolar tazminat alacaklardı. Dönüp dolaşıp ATLAS'ın sigortasının ölenlerin yakınlarına ödediği tazminatlardan kendileri için yüklü miktarda tazminat almış olmasınlar?
  • Hepsi yıldırma politikası, amaç tazminat vermemek, amaç insanlara yardımcı olamak istememek... Dava çocukluğumda başladı şimdi iş güç sahibi oldum evlendim, dava hala sonuçlanmadı. Adalet dediğimiz şey bu ülkede gerçekten zor bulunan bir şey.
  • Neredesin ey AKP nin 17 Aralık savcısı,bak şu davayada bir günde takipsizlik ver....
  • Bu dava "Batan Geminin Malı"na dönüşmüştür. Her önüne gelen bu kazadan nemalanmıştır. Bu kazanın bu hale gelmesine çanak tutanlar hukuk ve Allah huzurunda nasıl hesap verecekler ben de merak ediyorum.

Isparta'da, 2007 yılında 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasıyla ilgili davanın 27. duruşması Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Keçiborlu yakınlarında düşen World Focus uçağıyla ilgili davanın en son yapılan duruşmasına sanıklardan Zafer Dinçer, Mehmet Erbilgin, kazada hayatını kaybedenlerin yakınları ve avukatlar katıldı, diğer sanıklar duruşmaya gelmedi.

En son yapılan duruşmaya dosyaların birleştirilmesi ve Atlastjet'in davaya müdahil olma talebi damga vurdu. Mahkeme Başkanı Suat Yürekli, sanıklardan kazanın olduğu dönemde Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru ve yardımcısı Oktay Erdağ hakkında 'Görevi kötüye kullanma' suçundan açılan davanın, Isparta'da devam eden davayla birleştirilmesine ilişkin sanıkların ek savunmasının alınması için Ankara Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen talimatı okudu.

Atlasjet adına duruşmaya katılan Avukat Menet Çelikkol, dava süresince şirketin ve Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy'un güven ve itibar kaybına uğradığı gerekçesiyle davaya müdahil olma talebinde bulundu. Sanık avukatları ise Çelikkol'un hangi sanıklar aleyhine davaya katılma talebinde bulunacağının belirlenmesinin ardından, müdahil olma talebine yönelik görüşlerini belirteceklerini ifade etti. Kazazede yakınlarının avukatları da Yargıtay'ın dosyaların birleştirilmesi yönündeki kararına bir diyecekleri olmadığını belirtti.

Mahkeme heyeti, Ankara Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen talimatın cevabının beklenmesi, diğer sanıkların ev savunmalarının alınması, Atlasjet adına davaya müdahil olma talebinde bulunan Çelikkol'un katılma talebini kimler aleyhine yapacağının belirlenmesi için duruşmanın 18 Aralık 2014 tarihinde yapılmasına karar verdi.

Duruşmadan sonra gazetecilere açıklama yapan müşteki Avukatı Şehnaz Yüzer, uzun süreden beri devam eden bu davanın artık sonuçlanması gerektiğini belirtti.

ISPARTA DAVASINDA KARAR ÇIKMADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Tazminat. ~ 10 yıl önce
Dönemin Sayın Bakanının deyimiyle Ambulans Avukatlarının ABD'de açtıkları davalarda bir gelişme varmı? Kazanın ilk günlerinde esip gürlüyorlardı da.. Hani Boing'i dize getireceklerdi? Hani milyonlarca dolar tazminat alacaklardı. Dönüp dolaşıp ATLAS'ın sigortasının ölenlerin yakınlarına ödediği tazminatlardan kendileri için yüklü miktarda tazminat almış olmasınlar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EMRCN ~ 10 yıl önce
Hepsi yıldırma politikası, amaç tazminat vermemek, amaç insanlara yardımcı olamak istememek... Dava çocukluğumda başladı şimdi iş güç sahibi oldum evlendim, dava hala sonuçlanmadı. Adalet dediğimiz şey bu ülkede gerçekten zor bulunan bir şey.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilgi yanlış ~ 10 yıl önce
Siz ya konuyu takip etmiyorsunuz veya size yanlış bilgi veriliyor. İsteğen herkes sigorta şirketinden dünya standartlarının da çok üzerinde bir oranda tazminatını aldı. Almayanlar ise bu kazayı başka amaçları için kullanmak isteğenlerin peşine takılarak onlara alet olanlar yani kendilerini onlara kullandıranlardır.
Bir Günde ~ 10 yıl önce
Neredesin ey AKP nin 17 Aralık savcısı,bak şu davayada bir günde takipsizlik ver....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nemalanma ~ 10 yıl önce
Bu dava "Batan Geminin Malı"na dönüşmüştür. Her önüne gelen bu kazadan nemalanmıştır. Bu kazanın bu hale gelmesine çanak tutanlar hukuk ve Allah huzurunda nasıl hesap verecekler ben de merak ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000