29 Eylül 2010, Çarşamba 14:37:58

ISPARTA DAVASINA DEVAM EDİLDİ

Isparta'da 30 Kasım 2007'de meydana gelen ve 7si mürettebat 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasının ardından açılan davanın duruşmasına devam edildi.
  • BENIM ANLAMADIGIM UCAK DUSTU INSANLAR OLDU. AMA HALA ZAFER DINCER BEN ORDA BAKIM MUDURLUGU YAPTIM DIYE HALA HAVA ATIYO . DIGERLERI NERDE AYDIN ŞIK NERDE BEN TEKNISYENIM DIYENLER YOK OYLE KUYRUGU SIKISTIRIP KAC MAK YAZIK COK YAZIK.YARDIMCI TEKNISYEN NE ANLAR KARDESIM BU ISTENDE ONU MAHKEMEYE CAGIRIYOLAR. SORUMLULAR MEYDANDA HALA CALISIYOR
  • İhtisas mahkemesinden önce mecliste bekleyen havacılık kanunu çıkmadan , havacılık kanun önünde tamamı ile borçlar kanundan ibaret olacaktır ve özel mahkeme kurulmasının bir anlamı da olmayacaktır.
  • Havacılık konularıyla ilgili ihtisas mahkemelerine acilen ihtiyacımız var.Sivil havacılığın Türk ekonomi sistemi içinde eriştiği büyüklük dikkate alındığında konunun aciliyeti bariz bir şekilde ortaya çıkmaktadır. Bu eksiklik devam ettiği sürece ilgililerin kafasında konuyla ilgili sorumlu tarafların pozisyonu netleşemiyeceğinden şirketler tüm sorumluluklarını shgm ye devrederek ceplerini doldururken devletin bürokratına zanlı gözüyle bakılmaya devam ediecektir.maalesef
  • Bu davada sümen altı edilen ve asıl sorumluluğu paylaşması gereken kişiler de umarım er yada geç kanun karşısında olmaları gereken safda kendilerini bulacaklardır.. Gözleri PARA PARA PARA dan başka birşey görmeyen bu uğurda her türlü hokkabazlığı yapan insanların güvenini kullanan dostluklarını kullanan makamlarını kullanan ve kaza sonrasında adeta kayıplara karışanlar vicdanlara karşı hesap veremediler ama umarım KANUN KARŞISINDA HESAP VERECEKLERDİR.
  • Bu davanın Savcısı Uğur Dündar, Avukatı Şehnaz Doğan Yüzer (Kendisi aynı zamanda Aydın Doğanın ve Doğan grubununda avukatı olur) Nemalananı THY ve Airport Haberden azadi Av. Onur Güntürkün, mağduru ve ücreti mukabili tv,tv dolaşanı ise SHGM'nin önünde en çok nöbet tutanıdır.
  • Ne büyük şirketmişsin arkadaş, zeytin yağı gibi su üstüne çıktın.Adın dahi geçmiyor.Arkan sağlam tamam bunu herkes biliyorda seninde birgün o arkandaki abilerinle elbette ayağın takılacak.Bak yargılanmaları kabul edildi.Köyü köpeksiz sanma.

Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın yedinci duruşmasına, 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet verme' suçlamasıyla yargılanan World Focus Hava Yolları Genel Müdürü Aydın Kızıltan'ın da aralarında bulunduğu 8 sanık katıldı. Daha önce Ankara Talimat Mahkemesi'nde ifadeleri alınan Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru ile kazanın olduğu tarihte genel müdür yardımcılığı görevini yürüten Oktay Erdağı, geçen duruşmada olduğu gibi bugünkü duruşmaya da mazeret bildirerek katılmadılar.

Duruşmada söz alan avukat Şehnaz Doğan Yüzer, doktor raporu bildirerek mahkemeye gelmeyen Erdağı'nın yargılamayı etkilemek, müştekileri örgütlemek, hakaret ve görevi kötüye kullanma gibi suçlardan dolayı kendisi hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu, İstanbul Barosu'na da şikayet dilekçesi verdiğini bildirdi. Yüzer, asıl kendisi hakkındaki bu şikayet eyleminin yargıyı ve savunma yapmasını engellemeye dönük bir hareket olduğunu aktardı.

Uçak kazasında ölen Çağatay Şirin, Özgen Berkol Doğan, Ayşe Gözen Polat ve Fatma Şenel Boydağ'ın aileleri, bugünkü duruşmaya siyah tişörtlerle geldiler. Aileler, ön yüzünde kazada ölen yakınlarının fotoğrafıyla 'Kazayı unutturmayacağız' mesajı verdiler. Kazada ölen Çağatay Şirin'in annesi Hilal Şirin, "Bugün bu tişörtlerle gelerek bu kazayı unutturmayacağımızın ve onları içimizde yaşattığımızın herkesçe görülmesini istedik" dedi. Özgen Berkol Doğan'ın babası Nevzat Doğan ise, "Biz kazada kaybettiklerimizi de yanımızda getirerek o salonda bulunuyoruz. Salonda 15 kişi varsa onlarla 30 kişi oluyoruz" diye konuştu.

Mahkeme, duruşma sonrası Atlas Jet hakkında takipsizlik kararını bozan Yargıtay 9. Dairesi'nin verdiği karar doğrultusunda hazırlanan fezlekenin beklenmesine, kamu davası açılması halinde dosyaların birleşmesinin değerlendirilmesine karar verdi. Ayrıca 8 sanığın çağrılmaları halinde duruşmalarda hazır bulunmalarına, CMK'nın 196. maddesi gereği gelecek duruşma itibariyle uçak kazası davasından bağışık tutulmalarına karar verildi. Bir sonraki duruşma, 3 Kasım 2010 tarihinde görülecek.

ISPARTA DAVASINA DEVAM EDİLDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 14 yıl önce
BENIM ANLAMADIGIM UCAK DUSTU INSANLAR OLDU. AMA HALA ZAFER DINCER BEN ORDA BAKIM MUDURLUGU YAPTIM DIYE HALA HAVA ATIYO . DIGERLERI NERDE AYDIN ŞIK NERDE BEN TEKNISYENIM DIYENLER YOK OYLE KUYRUGU SIKISTIRIP KAC MAK YAZIK COK YAZIK.YARDIMCI TEKNISYEN NE ANLAR KARDESIM BU ISTENDE ONU MAHKEMEYE CAGIRIYOLAR. SORUMLULAR MEYDANDA HALA CALISIYOR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İhtisas mahkemesinden önce mecliste bekleyen havacılık kanunu çıkmadan , havacılık kanun önünde tamamı ile borçlar kanundan ibaret olacaktır ve özel mahkeme kurulmasının bir anlamı da olmayacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Havacılık konularıyla ilgili ihtisas mahkemelerine acilen ihtiyacımız var.Sivil havacılığın Türk ekonomi sistemi içinde eriştiği büyüklük dikkate alındığında konunun aciliyeti bariz bir şekilde ortaya çıkmaktadır. Bu eksiklik devam ettiği sürece ilgililerin kafasında konuyla ilgili sorumlu tarafların pozisyonu netleşemiyeceğinden şirketler tüm sorumluluklarını shgm ye devrederek ceplerini doldururken devletin bürokratına zanlı gözüyle bakılmaya devam ediecektir.maalesef

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu davada sümen altı edilen ve asıl sorumluluğu paylaşması gereken kişiler de umarım er yada geç kanun karşısında olmaları gereken safda kendilerini bulacaklardır.. Gözleri PARA PARA PARA dan başka birşey görmeyen bu uğurda her türlü hokkabazlığı yapan insanların güvenini kullanan dostluklarını kullanan makamlarını kullanan ve kaza sonrasında adeta kayıplara karışanlar vicdanlara karşı hesap veremediler ama umarım KANUN KARŞISINDA HESAP VERECEKLERDİR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu davanın Savcısı Uğur Dündar, Avukatı Şehnaz Doğan Yüzer (Kendisi aynı zamanda Aydın Doğanın ve Doğan grubununda avukatı olur) Nemalananı THY ve Airport Haberden azadi Av. Onur Güntürkün, mağduru ve ücreti mukabili tv,tv dolaşanı ise SHGM'nin önünde en çok nöbet tutanıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ne büyük şirketmişsin arkadaş, zeytin yağı gibi su üstüne çıktın.Adın dahi geçmiyor.Arkan sağlam tamam bunu herkes biliyorda seninde birgün o arkandaki abilerinle elbette ayağın takılacak.Bak yargılanmaları kabul edildi.Köyü köpeksiz sanma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000