05 Mart 2009, Perşembe 08:41:08

Isparta, Antalya'daki uçakların bakımına göz dikti

Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'nda inşa edilen uçak bakım hangarı sayesinde başta Antalya olmak üzere diğer havaalanlarındaki uçakların da bakım ve tamirinin yapılabileceği belirtildi.

Isparta Süleyman Demirel Havalimanı Başmüdürü Mehmet Özeken, yaptığı yazılı açıklamada, Yap- İşlet -Devret modeli ile ASAL Havacılık Teknolojileri AŞ tarafından havalimanına uçak bakım ve onarım hangarı inşa edildiğini, sözleşmeye göre inşaatın Ağustos 2009 tarihine kadar bitirilmesi gerektiği bildirdi.

Süleyman Demirel Havalimanı terminalinin yıllık 1,5 milyon adet yolcu kapasitesiyle birlikte 110 bin ton yük kapasitesine sahip olduğunu ifade eden Özeken," Havalimanımız her türlü iç ve dış hat uçuşlara açıktır. Havayolu şirketlerinden konma, konaklama, aydınlatma ve yolcu ücretleri de almıyoruz. A 380, C5 gibi birkaç büyük gövdeli uçakların haricinde tüm küçük, orta ve büyük gövdeli uçaklara hizmet verebiliyoruz." dedi.

Özeken, yaz aylarında yapılan ve haftada 5-6 seferi geçmeyen charter uçuşlarının haricinde alanda Er-Ah Havacılık Şirketi tarafından da pilot eğitimi için gün boyu uçuşların icra edildiğini belirtti.

 

Isparta, Antalya'daki uçakların bakımına göz dikti

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000