27 Eylül 2009, Pazar 07:38:09

İspanya'ya giden yolcu sayısı düştü

İspanya’ya yılın 8 aylık döneminde gelen yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 9,9 azalarak 36,9 milyona geriledi.
  • ispanyaya hic vize basvurusunda bulundunuz mu acaba adama resmen kan kusturuyorlar,aynısını biz yapsak bize turtist gelmez bile. cogu turist vizesiz ve ucuz diye turkiyeyi tercih ediyor ,usa dan bile zor hatta vize almak oraya .varsın oraya giden turist sayısı azalsin gelmeyenler belki bize gelir? eee ispanyollar zengin turiste doymus artık,kuru kalabalik istemiyor artık.

Ülke, en büyük düşüşü yüzde 16 ile İngiltere pazarında yaşarken, Alman pazarındaki gerileme yüzde 10’u aştı. Öte yandan ülkeye paket turlarla yapılan girişler de yüzde 7 dolayında gerileyerek 10,9 milyon oldu.

İspanya’da yıl başından bu yana devam eden gerileme Ağustos ayında da sürdü. Bu ayda yüzde 8 dolayında düşüşle 6,7 milyon turiste ulaşan İspanya, yılın 8 aylık döneminde ise yüzde 10 dolayında gerileme yaşadı.

Ülke en büyük düşüşü yüzde 16 ile İngiltere pazarında yaşarken, bu pazardan 9,4 milyon ziyaretçi alabildi. Öte yandan ülkenin en büyük pazarları arasında yer alan Almanya ise yüzde 11 dolayında gerileyerek 6,2 milyonluk seviyeye ulaştı. Fransa pazarında da gerileme yaşayan İspanya bu pazardan da 5,9 milyon ziyaretçi çekebildi.

İspanya 8 aylık dönemde, İtalya pazarında yüzde 8,5 Hollanda pazarında da yüzde yüzde 14 dolayında düşüş yaşadı.

Öte yandan ülkeye paket turlarla yapılan girişler de yüzde 7 dolayında gerileyerek 10,9 milyon oldu. Ülkeye havayolu ile girişler de yüzde 102'nin üzerinde gerileme kaydetti.

8 aylık dönemde en büyük gerileme yüzde 14,5 ile Kanarya Adalarında yaşanırken Balear’daki düşüş ise yüzde 8,5 dolayına yükseldi.

İspanya'ya giden yolcu sayısı düştü

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
ispanyaya hic vize basvurusunda bulundunuz mu acaba adama resmen kan kusturuyorlar,aynısını biz yapsak bize turtist gelmez bile. cogu turist vizesiz ve ucuz diye turkiyeyi tercih ediyor ,usa dan bile zor hatta vize almak oraya .varsın oraya giden turist sayısı azalsin gelmeyenler belki bize gelir? eee ispanyollar zengin turiste doymus artık,kuru kalabalik istemiyor artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000