11 Haziran 2018, Pazartesi 09:28:06

İski'den yeni havalimanına 'acil' yatırım

İSKİ, Yeni Havalimanı için acil olarak “içme suyu arıtma tesisi” ihalesi açtı. “İvedi” olarak yapılan ihale, 440 milyon 98 bin TL’ye sonuçlandı
  • Ne yazık ki İGA bu işi yüzüne gözüne bulaştırdı. Oradan buradan toplama adamlarla bu işi götürürüm dedi ama sonuç ortada. Rezillik ortada. İstanbul insanı daha burası açılmadan nefret etti. PR konusunda berbat vaziyetteler. Öyle uçak maketi vs işlerle pr yapılmaz. Siz havalimanını kurmaya çalıştığınız İstanbul için ne yaptınız ? Metro yok. Otobüs yok. Taksiciler gitmek istemiyor. Über yasak. Korsan yasak. Nasıl gidecek insanlar oraya. Desenize banane... Ben nasıl olsa yolcu geçse de geçmese de parasını alacağım. Sen de haklısın
  • Temeli atıldığı günden beri açılış tarihi için hedefi 29 Ekim 2018 olan Havalimanının şu altyapi yatırımi nasıl ongurelememiş hayret doğrusu. Sayın Cumhurbaşkanının beyanlarina mi inanmamis İSKİ yoksa ihaleyi istedigi gibi vermek için mi ongorememiş anlayamadım.
  • ARKADAŞ BU HAVAALANI NE ZAMAN KAZMA VURULDU. AKLINIZ NEREDEYDİ BUZAMANA KADAR. EEE BOŞUNA DEMEMİŞLER TÜRKÜN AKLI YA...YA.. GELİR. BUNU ŞİMDİ Mİ FARKETTİNİZ.2021 E KADAR NE OLACAK.MİLLET KUYU SUYUMU KULLANACAK.HAVAALANININ AÇILIŞINI ÖNGÖREMEMİŞLER.
  • Havalimanı hazır ama su konusunu mu unutmuşlar, hiç şaşırmadım nedense.
  • Günaydın ,İGA tam Türk usulu proje yönetimi .Bakalım daha ne unutulan işler çıkacak
  • Bu da nereden cikti simdi.? Insaatin %90 i bitmis bir Havaalaninin kullanacak icme suyu aritma tesisleri de mi yok. Yol yok..Rayli sistem yok..Uber yok.. toplu tasima yok.. Fakat %90 i bitmis. Sahi.. ilk etapta 90 milyona hizmet verecek ve on binlerce insanin calisacagi böyle büyük bir tesisin atik su ve kanalizasyon sistemi nereye baglanacak.? Kanalizasyon aritma sistemi ne durumda.? bilen var mi? yilda 90 milyon.. günde 250 Bin insanin atiklarindan bahsediyoruz.
  • Havaalanı ihalesi yapılalı kaç yıl oldu... İSKİ şimdi ‘ÖNGÖRÜLEMEYEN YATIRIM’ adıyla ihale yapıyor... Saçmalığa bak. Neyi öngöremediniz?

İSKİ, Yeni Havalimanı için acil olarak “içme suyu arıtma tesisi” ihalesi açtı. “İvedi” olarak yapılan ihale, 440 milyon 98 bin TL’ye sonuçlandı.

29 Ekim 2018’de ilk uçağın ineceği Yeni Havalimanı ve çevresinin su sorunu yaşayabileceğini 2017 yılı sonlarına doğru fark eden İSKİ, ilk önce “ivedi” (MD 21b) olarak “İçme Suyu Arıtma Tesisi Proje” ihalesi açtı. Projenin hazırlanmasının ardından yine “ivedi” (MD 21b) olarak 19 Mart 2018’de içme suyu arıtma tesisinin yapımı için ihale düzenledi. İhaleyi üstlenen Fernas+Öztaş İnşaat iş ortaklığı, arıtma tesisini 29 Nisan 2021 yılına kadar tamamlayacak.

‘ÖNGÖRÜLEMEYEN YATIRIM’

İBB yetkilileri, içme suyu arıtma tesisi inşaatı ihalesinin neden “ivedi” olarak yapıldığına ilişkin sorumuz üzerine şu yanıtı verdi: “Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü paydaş tüm kamu kuruluşları ile birlikte idaremize de (İSKİ) gönderdiği 18.07.2017 tarihli yazısında; 3. havalimanı inşaatının 29 Ekim 2018’de tamamlanarak açılışının yapılacağı, açılış tarihinin kesinleşmesi nedeniyle birlikte yapılması gereken tüm iş ve işlemler konusunda 1 Ekim 2018 tarihinin hedef alınması, yapılacak tüm çalışmaların bu tarihe kadar eksiksiz tamamlanması gerektiğini bildirmiştir. Bu minvalde; 3. havalimanının sağlıklı su ihtiyacının karşılanması ve bölgedeki hızlı nüfus artışı göz önüne alınarak artan su ihtiyacının karşılanabilmesi için Terkos İçmesuyu Artma Tesisi inşaatı ile birlikte, mevcut Taşoluk İçmesuyu Arıtma Tesisi kapasitesinin artırılması gerektiği anlaşılmıştır. Hayati öneme sahip ve önceden öngörülemeyen içme suyu yatırımlarının ihalesi 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’na göre yapılmıştır.”

‘İVEDİ’ İHALE NEDİR?

Kamu İhale Kanunu’nun “Pazarlık Usulü” başlığı altında yer alan 21. maddesinin (b) bendi, ihale ilanına çıkmadan ve ihale prosedürlerine takılmadan yapılacak ihale durumlarını düzenliyor. “Doğal afetler gibi ani ve beklenmeyen veya idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması” durumunda ve ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması durumunda idareler bu usule göre ihale düzenleyebiliyor. (Habertürk)

İski'den yeni havalimanına 'acil' yatırım

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

İGA ~ 6 yıl önce
Ne yazık ki İGA bu işi yüzüne gözüne bulaştırdı. Oradan buradan toplama adamlarla bu işi götürürüm dedi ama sonuç ortada. Rezillik ortada. İstanbul insanı daha burası açılmadan nefret etti. PR konusunda berbat vaziyetteler. Öyle uçak maketi vs işlerle pr yapılmaz. Siz havalimanını kurmaya çalıştığınız İstanbul için ne yaptınız ? Metro yok. Otobüs yok. Taksiciler gitmek istemiyor. Über yasak. Korsan yasak. Nasıl gidecek insanlar oraya. Desenize banane... Ben nasıl olsa yolcu geçse de geçmese de parasını alacağım. Sen de haklısın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dr.üye ~ 6 yıl önce
Temeli atıldığı günden beri açılış tarihi için hedefi 29 Ekim 2018 olan Havalimanının şu altyapi yatırımi nasıl ongurelememiş hayret doğrusu. Sayın Cumhurbaşkanının beyanlarina mi inanmamis İSKİ yoksa ihaleyi istedigi gibi vermek için mi ongorememiş anlayamadım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kandırma Kazımı ~ 6 yıl önce
ARKADAŞ BU HAVAALANI NE ZAMAN KAZMA VURULDU. AKLINIZ NEREDEYDİ BUZAMANA KADAR. EEE BOŞUNA DEMEMİŞLER TÜRKÜN AKLI YA...YA.. GELİR. BUNU ŞİMDİ Mİ FARKETTİNİZ.2021 E KADAR NE OLACAK.MİLLET KUYU SUYUMU KULLANACAK.HAVAALANININ AÇILIŞINI ÖNGÖREMEMİŞLER.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 6 yıl önce
Havalimanı hazır ama su konusunu mu unutmuşlar, hiç şaşırmadım nedense.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Günaydın ~ 6 yıl önce
Günaydın ,İGA tam Türk usulu proje yönetimi .Bakalım daha ne unutulan işler çıkacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haydaa ~ 6 yıl önce
Bu da nereden cikti simdi.? Insaatin %90 i bitmis bir Havaalaninin kullanacak icme suyu aritma tesisleri de mi yok. Yol yok..Rayli sistem yok..Uber yok.. toplu tasima yok.. Fakat %90 i bitmis. Sahi.. ilk etapta 90 milyona hizmet verecek ve on binlerce insanin calisacagi böyle büyük bir tesisin atik su ve kanalizasyon sistemi nereye baglanacak.? Kanalizasyon aritma sistemi ne durumda.? bilen var mi? yilda 90 milyon.. günde 250 Bin insanin atiklarindan bahsediyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kemal ~ 6 yıl önce
Havaalanı ihalesi yapılalı kaç yıl oldu... İSKİ şimdi ‘ÖNGÖRÜLEMEYEN YATIRIM’ adıyla ihale yapıyor... Saçmalığa bak. Neyi öngöremediniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000