01 Haziran 2016, Çarşamba 08:20:33

İskenderun Teknik Üniversitesi'nden havacılık güveniği anketi

İskenderun Teknik Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu’nda Öğretim Görevlisi Harun Yılmaz ve son sınıf öğrencisi Hacı Haydar Ünsal havacılık güvenliği üzerine bir anket hazırladı.
  • itü çakması olmuş çakallar sizi :))
  • Harun Yılmaz hocama ve bu çalışmadaki ekibine destek verenlere bu güzel ve bizler için anlamlı çalışmayı yapmasından dolayı çok teşekkür ediyorum. Sivil Havacılık alanında yapılacak her bir çalışma sektöre, ülkemiz ve Dünya sivil havacılığına katkı sunacaktır emekleriniz için sağolun.
  • Harun hocam sivil havacılık sektörüne bilgi birikimi ve eğitim tecrübesi ile katkıları ortadadır. 5 yıldır düzenli olarak öğrencilerini Adana Havalimanına yerinde eğitim uygulamaları için getirir, tüm öğrencileri ile tek tek birşeyler öğrenmeleri için ilgilenir. Başarılar Harun hocam
  • Anketinizi uyguladık. İstediğiniz katılıma ulaşırsınız inşallah. Fakat sorular biraz daha çeşitlendirilebilirdi. Mesela yolcu olarak güvenlik kuralları açısından bilinirlik, birey temalı güvenlik vs. tarzında. İyi çalışmalar.
  • Harun hocam çalışmalarınızda başarılar dileriz. Allah utandırmasın
  • desteklerinizi bekliyoruz..

İskenderun Teknik Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu’nda Öğretim Görevlisi Harun Yılmaz ve son sınıf öğrencisi Hacı Haydar Ünsal havacılık güvenliği üzerine bir anket hazırladı.

Bu çalışma İskenderun Teknik Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Havacılık Yönetimi Bölümü Lisans Bitirme Projesi dersi kapsamında “Türkiye’de Sivil Havacılık Güvenliği Hizmet Kalitesinin Ölçülmesi” üzerine bir çalışma olduğu vurgusuyla hayata geçirildi.

Anketin giriş bölümünde şu bilgilere yer verildi:

"Gelişen ve büyüyen havacılık sektöründe emniyet ve güvenliğin önemi daha da artmaktadır. Havacılık güvenliği uçuş öncesi, uçuş esnası ve sonrasına kadar devam eden bir süreçtir. ICAO, Annex 17 Chapter 1’de güvenliği “Kanunsuz eylem girişimlerine karşı sivil havacılığı korumaya yönelik insan ve malzeme kaynaklarının ve tedbirlerin(önlemlerin) bir birleşimi” olarak tanımlamıştır. Havacılık güvenliğinde en önemli amaç kanunsuz eylem girişimlerine karşı yolcuların, ekibin, yer personeli ve genel kamunun korunmasıdır. Yani önce insan denilmektedir. Daha sonra havalimanı, uçak, araç-gereç, tesis ve diğer eklentilerin korunması gelmektedir. Yolcu, personel ve hatta stajyerler dahil herkesin güvenlikten sorumlu olduğunu belirtmek ve bunun daha fazla önemsenmesi gerektiği vurgulanmalıdır. Buradaki uygulamalarda yasadışı eylem girişiminde bulunmak için kullanılan silah, patlayıcı ya da diğer tehlikeli aletlerin girişinin önlenmeye çalışılmaktadır. Bu kapsamda Türkiye’de ve dünyada havacılık güvenliği ile ilgili yeni teknoloji, süreç ve sistem arayışları devam ediyor. Öncelikle var olan hizmetin analiz edilip eksik ve geliştirilmesi gereken özellikleri tespit edilmelidir. Daha sonra yeni uygulama ve teknolojilerin ne olabileceği konusunda araştırmalar yapılmaktadır.
Bu araştırmalardan bir tanesi de İskenderun Teknik Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu’nda yapılmaktadır. Öğr. Gör. Harun YILMAZ ve son sınıf öğrencisi Hacı Haydar ÜNSAL’ın birlikte yapmış olduğu bu araştırma Türkiye’de bu alanda ilk defa yapılmaktadır. Bu çalışmada yolcu ve personelin havacılık güvenliği alanındaki memnuniyetleri ölçülecek olup, yolcu ve personele yeni uygulamalar konusunda çok önemli sorular sorulmuştur. Aşağıda iki adet link bulunmaktadır. Bu linklerde yer alan soruların siz değerli okurlarımız tarafından özen ve dikkat ile doldurulması rica olunmaktadır.
Sonuçlar tüm sektör ile paylaşılacak olup havacılık güvenlik hizmetinde yaşanan sorunların çözümlenmesine ve geliştirilmesine katkı sağlayacaktır. 
Destek olan herkese çok teşekkür ediyoruz."

ANKETE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

DİĞER ANKET İÇİN TIKLAYINIZ...

İskenderun Teknik Üniversitesi'nden havacılık güveniği anketi

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

lol ~ 8 yıl önce
itü çakması olmuş çakallar sizi :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hy ~ 8 yıl önce
sen kimsin. kötü söz sahibine aittir.
Yener Kardeş ~ 8 yıl önce
Harun Yılmaz hocama ve bu çalışmadaki ekibine destek verenlere bu güzel ve bizler için anlamlı çalışmayı yapmasından dolayı çok teşekkür ediyorum. Sivil Havacılık alanında yapılacak her bir çalışma sektöre, ülkemiz ve Dünya sivil havacılığına katkı sunacaktır emekleriniz için sağolun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ADA ~ 8 yıl önce
Harun hocam sivil havacılık sektörüne bilgi birikimi ve eğitim tecrübesi ile katkıları ortadadır. 5 yıldır düzenli olarak öğrencilerini Adana Havalimanına yerinde eğitim uygulamaları için getirir, tüm öğrencileri ile tek tek birşeyler öğrenmeleri için ilgilenir. Başarılar Harun hocam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HARUN YILMAZ ~ 8 yıl önce
ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ. SİZLERİN DESTEĞİ OLMASA İDİ BUNLARI YAPAMAZDIK. EMEĞİNİZE SAĞLIK..
MRO ~ 8 yıl önce
Anketinizi uyguladık. İstediğiniz katılıma ulaşırsınız inşallah. Fakat sorular biraz daha çeşitlendirilebilirdi. Mesela yolcu olarak güvenlik kuralları açısından bilinirlik, birey temalı güvenlik vs. tarzında. İyi çalışmalar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HARUN YILMAZ ~ 8 yıl önce
BU İLK ÇALIŞMA OLDU. DAHA AYRINTILI YAPABİLİRİZ. Lütfen ilave etmek istediğiniz soruları [email protected] adresine gönderir misiniz? Teşekkür ederiz.
Aeroturco ~ 8 yıl önce
Harun hocam çalışmalarınızda başarılar dileriz. Allah utandırmasın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HARUN YILMAZ ~ 8 yıl önce
ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ. DESTEKLERİNİZ ÇOK ÖNEMLİ..
hoca ~ 8 yıl önce
desteklerinizi bekliyoruz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000