08 Mayıs 2009, Cuma 11:35:17

İskenderun havaalanı kavgası büyüyor (VİDEO)

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi ile İskenderun havacılık kulübü arasındaki ‘havaalanı kullanımı anlaşmazlığı’ bir türlü çözülemiyor.
  • Bu haberden sonra sessizliğe gömülen Mustafa Kemal Atatürk üniversitesi rektörlüğüne seslenmek istiyorum, istikbal göklerdemidir sizce?, benim mücadelem sizinle değil sayın rektörlük, aymazlık içerisinde olan, bu memleketin topraklarını bölüp parçalayanlarla "LTAK İskenderun havalanı örneğinde olduğu gibi". Sivil havacılık bölümü kurdunuz ne güzel, ancak size verilen bu nimeti siz havacılığı alakasız bir yere taşıyıp havaalanını başka amaçlarda kullanıyorsunuz, tarih bunun hesabını soracak bundan emin olun, tarih tekerrürden ibaret, kimsenin şüphesi olmasın. Saygılarımla. Vedat ŞENCAN
  • Sayın yorumcu (bir önceki mesaj). Nasip ve rızkınızı almışsınız ancak havacılığın ruhunu alamamışsınız, üzüldüm. Burada amaç sadece sözlerini ezberlettiğimiz ama anlamını öğretmek aklımızın ucundan bile geçmeyen atamızın "istikbal göklerdedir!" sözüne istinaden yeni nesillere o oyun dediğiniz model uçaklarla havacılığa ilk adımlarını attırmak, içlerindeki potansiyeli keşfetmelerini sağlamak, havacılığımıza kazandırmaktır. Olan olmuş boşver zihniyetiyle her yapılan yapanın yanına kar kalır. Yapılan her şeyin hesabını siz sormadınız ama biz yeni nesil soracağız! Bu ülke ancak hesap sorularak bir noktaya gelir. Ödediğim her kuruş verginin hesabını sormayacaksam, ülkemin gelişmesinine engel olanlara karşı durmayacaksam ben neyim o zaman?
  • Evlatlar ben havacılıkdan yeteri kadar nasibimi ve rızıkımı aldım.Anladığım kadarı ile siz yeteri kadar nasibinizi alamamışsınız zaten almanızda mümkün değil. İskenderun havaalanını bir tür oyun alanı olarak kullanmak istiyorsunuz. Olan olmuş artık orası havaalanı olamaz.Ne harcanmışsa harcanmış.Bırakın üniversite faydalansın.
  • Elbette üzülmeye gerek yok, nasıl olsa bu milletin parasını har vurup harman savurmaya alıştırdılar bu halkı, göstermelik dediğiniz kule ve terminal binası İskenderun halkından ve iş adamlarından toplanan paralar ile yapılmıştı, ayrıca bana iletişim bilgilerinizi bi şekilde verirseniz size o dönemin maliyet blançosunuda verebilirim, havacılıktan biraz nasibinizi almış olsaydınız 30 x 1200 mt beton asfalt pistin maliyetinin ne kadar olduğunu bilir ve oraya yapılan yatırımı bu denli küçümsemezdiniz, ayrıca hiç bir alet ve ekipmana sahip olmayan LTAK havaalanında NDB seyrüsefer cihazı 434 khz üzerinden yayın yapmakta idi, Hatay havaalanına gelince,havacılık adına atılan her adımın,çakılan her çivinin destekçisi olduğumuzu belirtiriz. İ.H.K
  • Fazla üzülmeye gerek yok.Oldukça eski olan İskenderun Havaalanı genişlemeye müsait olmayan deniz, dağ ve meskun bölge arasına sıkışmış.sadece küçük ve düşük performanslı uçakların inebileceği bir piste sahiptir.Bu gün için etrafındaki yapılaşma,yüksek binalar, camiler göz önüne alındığında bu operasyonlar bile imkansız hale gelmiştir.Göstermelik yapılan kücücük gecekondu binası ve üzerindeki çatı kulesi çok büyük paralara mal olmamıştır Hiçbir alet ve ekipmana sahip olmayan,.havacılığa genelde model uçurmaktan başka hizmet veremiyecek bu alanın Üniversite tarafından kullanılması daha uygundur.Hatay havaalanı iskenderuna hizmet verecek yakınlıkta ve hertürlü imkana sahiptir.
  • Desteğinizden dolayı başta Airport ailesi olmak üzere, siz değerli, havacılığa gönül veren yorumcu dostlarıma şükranlarımı sunuyor, havacılığı bilmeyen, Atatürk'ün yıllar önce istikbal göklerdedir sözünü bir kenara atıp sadece rant peşinde koşan düşünceleride esefle kınıyorum. Vedat Şencan
  • Bodrum RC Modelciler olarak her zaman Hatay & İskenderun RC modelci arkadaşlarımızın yanındayız. Bu pistin kapanması Türk gençliğine havacılığı sevdiren M.K ATATÜRK ümüze yapılan bir saygısızlıktır. Böyle bir yaklaşım içinde bulunan üniversite asla bir eğitim kurumu olamaz. Yaşanan olayları essefle kınıyoruz.
  • zamanında milyon dolarların yatırıldıgı yere bakarmısınız. Yetkililerin bu konuda bir calısma yapıp iskenderun havaalanını yeniden havacılara kazandırmalı.
  • İskenderun Havaalanı düşünmeden verilen bir karar ile mühendislik fakültesi adı altında katledilme çalışmalarının bir parçası haline getirilmiştir. Üniversitenin tahsisli mevcut arazileri variken neden buraya yapıldığının vicdanen sorgulanması gerekmektedir. Yıllar önce İskenderun halkından toplanarak yapılan pist asfaltlama çalışmalarının yıllar sonra hiç düşünmeden ve hatta hiç gerek yokken katledilmesi milli servet ve havacılığa vurulan acımasız bir darbedir.
  • Eğitim şart!!

İskenderun havacılık kulübü başkanı Vedat Sencan, Mustafa Kemal Üniversitesi’nin kampus çalışmaları nedeniyle havaalanının kullanılamaz hale geldiğini belirterek, “Bu resmen havacılığa vurulmuş darbedir” şeklinde konuştu. Mustafa Kemal Üniversitesi’nden yapılan açıklamada ise, havaalanında üniversite öğrencilerinin eğitimlerine devam edileceği kaydedilerek, derneğin, havaalanını kullanması gibi bir durumun söz konusu olamayacağı bildirildi.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi ile İskenderun havacılık kulübü arasında yıllardır süre gelen havaalanı anlaşmazlığı, aradan geçen onca zamana rağmen çözülemiyor.

Yaklaşık 10 yıl önce bölgede sivil havacılık meslek yüksek okulu kurulması şartıyla Mustafa Kemal Üniversitesi’ne devredilen İskenderun Havaalanı’nda yapılan kampus çalışmaları nedeniyle havaalanı pistinin kapatıldığını kaydeden İskenderun havacılık kulübü başkanı Vedat Şencan, havacılığa büyük darbe vurulduğunu kaydetti.

İskenderun Havaalanı’na zamanında büyük yatırımlar yapıldığını belirten Şencan, üniversite nedeniyle havaalanının kullanılamaz hale geldiğini ifade etti.

Şencan, İskenderun havaalanında eskiden model uçak eğitimi verildiğini ve spor amaçlı uçak uçurulduğunu dile getirerek, “ şimdi bunlar imkansız hale getirildi” dedi.

Mustafa Kemal Üniversitesi ise, devir anlaşmasına uygun olarak İskenderun Havaalanı’na sivil havacılık meslek yüksekokulu kurulduğunu kaydediyor.

Sivil Havacılık meslek Yüksekokulu’nun kendilerine tahsis edilen başka bir alana taşındığını belirten üniversite yetkilileri, “ bu okulun yerine, havaalanına İskenderun kampüsü kuruldu. Burada mühendislik ve mimarlık fakültesi öğrencileri öğrenim görüyor. Dolayısıyla İskenderun havacılık kulübü Derneği’nin havaalanını kullanması gibi bir durum şu an için söz konusu olamaz” açıklamasında bulundu.

Mustafa Kemal Üniversitesi ile İskenderun Havacılık Kulübü derneği arasındaki ilk kıvılcım, Üniversite Rektörlüğü’nün havaalanını izinsiz olarak işgal ettikleri gerekçesiyle İskenderun havacılık kulübü derneği aleyhinde dava açmasıyla başlamış, mahkeme yetkililerince verilen karar dahilinde dernek yetkilileri havaalanından ayrılmak zorunda kalmıştı.

Üniversite ile havacılık kulübünün havaalanı kavgası bitmiyor, olan havaalanına oluyor.

İskenderun havaalanı kavgası büyüyor (VİDEO)

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 15 yıl önce
Bu haberden sonra sessizliğe gömülen Mustafa Kemal Atatürk üniversitesi rektörlüğüne seslenmek istiyorum, istikbal göklerdemidir sizce?, benim mücadelem sizinle değil sayın rektörlük, aymazlık içerisinde olan, bu memleketin topraklarını bölüp parçalayanlarla "LTAK İskenderun havalanı örneğinde olduğu gibi". Sivil havacılık bölümü kurdunuz ne güzel, ancak size verilen bu nimeti siz havacılığı alakasız bir yere taşıyıp havaalanını başka amaçlarda kullanıyorsunuz, tarih bunun hesabını soracak bundan emin olun, tarih tekerrürden ibaret, kimsenin şüphesi olmasın. Saygılarımla. Vedat ŞENCAN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sayın yorumcu (bir önceki mesaj). Nasip ve rızkınızı almışsınız ancak havacılığın ruhunu alamamışsınız, üzüldüm. Burada amaç sadece sözlerini ezberlettiğimiz ama anlamını öğretmek aklımızın ucundan bile geçmeyen atamızın "istikbal göklerdedir!" sözüne istinaden yeni nesillere o oyun dediğiniz model uçaklarla havacılığa ilk adımlarını attırmak, içlerindeki potansiyeli keşfetmelerini sağlamak, havacılığımıza kazandırmaktır. Olan olmuş boşver zihniyetiyle her yapılan yapanın yanına kar kalır. Yapılan her şeyin hesabını siz sormadınız ama biz yeni nesil soracağız! Bu ülke ancak hesap sorularak bir noktaya gelir. Ödediğim her kuruş verginin hesabını sormayacaksam, ülkemin gelişmesinine engel olanlara karşı durmayacaksam ben neyim o zaman?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Evlatlar ben havacılıkdan yeteri kadar nasibimi ve rızıkımı aldım.Anladığım kadarı ile siz yeteri kadar nasibinizi alamamışsınız zaten almanızda mümkün değil. İskenderun havaalanını bir tür oyun alanı olarak kullanmak istiyorsunuz. Olan olmuş artık orası havaalanı olamaz.Ne harcanmışsa harcanmış.Bırakın üniversite faydalansın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Elbette üzülmeye gerek yok, nasıl olsa bu milletin parasını har vurup harman savurmaya alıştırdılar bu halkı, göstermelik dediğiniz kule ve terminal binası İskenderun halkından ve iş adamlarından toplanan paralar ile yapılmıştı, ayrıca bana iletişim bilgilerinizi bi şekilde verirseniz size o dönemin maliyet blançosunuda verebilirim, havacılıktan biraz nasibinizi almış olsaydınız 30 x 1200 mt beton asfalt pistin maliyetinin ne kadar olduğunu bilir ve oraya yapılan yatırımı bu denli küçümsemezdiniz, ayrıca hiç bir alet ve ekipmana sahip olmayan LTAK havaalanında NDB seyrüsefer cihazı 434 khz üzerinden yayın yapmakta idi, Hatay havaalanına gelince,havacılık adına atılan her adımın,çakılan her çivinin destekçisi olduğumuzu belirtiriz. İ.H.K

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Fazla üzülmeye gerek yok.Oldukça eski olan İskenderun Havaalanı genişlemeye müsait olmayan deniz, dağ ve meskun bölge arasına sıkışmış.sadece küçük ve düşük performanslı uçakların inebileceği bir piste sahiptir.Bu gün için etrafındaki yapılaşma,yüksek binalar, camiler göz önüne alındığında bu operasyonlar bile imkansız hale gelmiştir.Göstermelik yapılan kücücük gecekondu binası ve üzerindeki çatı kulesi çok büyük paralara mal olmamıştır Hiçbir alet ve ekipmana sahip olmayan,.havacılığa genelde model uçurmaktan başka hizmet veremiyecek bu alanın Üniversite tarafından kullanılması daha uygundur.Hatay havaalanı iskenderuna hizmet verecek yakınlıkta ve hertürlü imkana sahiptir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Desteğinizden dolayı başta Airport ailesi olmak üzere, siz değerli, havacılığa gönül veren yorumcu dostlarıma şükranlarımı sunuyor, havacılığı bilmeyen, Atatürk'ün yıllar önce istikbal göklerdedir sözünü bir kenara atıp sadece rant peşinde koşan düşünceleride esefle kınıyorum. Vedat Şencan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bodrum RC Modelciler olarak her zaman Hatay & İskenderun RC modelci arkadaşlarımızın yanındayız. Bu pistin kapanması Türk gençliğine havacılığı sevdiren M.K ATATÜRK ümüze yapılan bir saygısızlıktır. Böyle bir yaklaşım içinde bulunan üniversite asla bir eğitim kurumu olamaz. Yaşanan olayları essefle kınıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
zamanında milyon dolarların yatırıldıgı yere bakarmısınız. Yetkililerin bu konuda bir calısma yapıp iskenderun havaalanını yeniden havacılara kazandırmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
İskenderun Havaalanı düşünmeden verilen bir karar ile mühendislik fakültesi adı altında katledilme çalışmalarının bir parçası haline getirilmiştir. Üniversitenin tahsisli mevcut arazileri variken neden buraya yapıldığının vicdanen sorgulanması gerekmektedir. Yıllar önce İskenderun halkından toplanarak yapılan pist asfaltlama çalışmalarının yıllar sonra hiç düşünmeden ve hatta hiç gerek yokken katledilmesi milli servet ve havacılığa vurulan acımasız bir darbedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Eğitim şart!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000