02 Şubat 2011, Çarşamba 08:13:55

"İşkence uçaklarının hesabı sorulmayacak mı?"

Vatan Gazetesi yazarlarından Can Ataklı, WikiLeaks belgeleriyle ortaya çıkan CIA'a ait işkence uçuşlarıyla ilgili hesap sorulup sorulmayacağı konusunu köşesine taşıdı. Peki, Ataklı neler dedi? İşte o yazı...
  • Şu wiki çok başarılı ise JFK suikastının arkasındaki planlayıcıları da açıklasın ama yemez , açıklayamaz.
  • BEKLER VE GORURUZ HESAP SORULUYORMU YOKSA UNUTULUYORMU... BENIM BALIK HAFIZALI MILLETIM OGLEN OLMADAN BUNU UNUTACAK, BAS ORTUSUNU NERESINE BAGLIYACAK BUNU DUSUNMEYE BASLAYACAKTIR. SOHBETLERINDE DE DUNKU DIZI BOLUMUNDE KIMIN KIMI NEREDE OPTUGUNU KONUSACAKLARDIR. BIR MILLET BU SEKILDE PARALIZE EDILIR. TURK MILLETI UYUTULMUS, UZERINE UYUSTURULMUS VE OLU TOPRAGI SERPILMIS BIR VAZIYETTE GUNU KURTARMANIN DERDINE DUSURULMUSTUR. OLAY BU KADARDIR. SAYGILAR.

WikiLeaks belgeleri dünyayı kasıp kavuruyor. Örneğin işte Tunus’taki olaylar bu belgelerin ortaya çıkmasından sonra patlak verdi. ABD Büyükelçisi’nin “Bu ülkede yolsuzluğu Başkan ve eşi yapıyor” içerikli mesajının sızmasından sonra ortalık karıştı. Halk ayağa kalktı, Başkan ve karısı kaçtı. Kaçarken de yanlarında bir buçuk ton altın götürdüler.

Türkiye ise WikiLeaks açısından “dünyanın en rahat ülkesi.” Çünkü biz baştan kabul ettik ki “WikiLeaks bir balondur, yalandır, düzmecedir, Türkiye’de hükümeti sıkıntıya sokmak için Amerika’nın bir oyunudur.”

Tabii mantık böyle olunca WikiLeaks’te ne yayınlanırsa yayınlansın kimsenin itibar etmeyeceği ortada. Hoş zaten Türkiye’de kimsenin itibar etmediği konuların başında yolsuzluklar, hırsızlıklar geliyor. Siz istediğiniz kadar ortaya yolsuzluk belgesi, hırsızlık belgesi koyun kimse umursamıyor bile. Hele iktidar sahipleri “Yalandan ibaret” dediler mi akan sular duruyor.

Oysa biz ne kadar inkâr etsek de, WikiLeaks’ten çıkan belgeler, bilgiler o kadar da yanlış değil. Çünkü bu bilgiler birileri tarafından hazırlanan, medyaya sızdırılan, tehdit ve şantaj için elde tutulan belgeler değil.

Bu belgeler, çeşitli ülkelerde görev yapan Amerikalıların aldıkları istihbaratları kendi merkezlerine ulaştırdıkları mesajlardan ibaret. Bunlar açıklanmayacağı ve hatta muhataplarının hiç haberi bile olmayacağı için Amerikalı görevliler hiçbir endişe duymadan yazmışlardır bu raporları.

WikiLeaks’te Türkiye ile ilgili yayınlanan belgelerden biri, Amerikan işkence uçaklarının Türkiye’ye inip kalktığı bilgisi. Haberi WikiLeaks’ten önce Vatan haber yapmıştı. Afganistan’da yakalanan bazı El Kaide militanlarını taşıyan uçaklar Türkiye’ye 24 kere inip kalkmıştı.

Bu uçakların önemi şuydu; Amerika’da her ne sebeple olursa olsun bir kişiye işkence yapmak çok büyük suç. Bu nedenle CIA yakaladığı bazı militanları konuşturmak için uçaklara bindirip uluslararası hava sahasına giriyor ve böylelikle “ABD’de işkence yapılmaz” kuralını bozmamış oluyordu.

Uçak havada duramayacağına göre bir yere inmesi gerek. İşte Almanya, Fransa, Bulgaristan, Romanya, Moldavya bu uçakların inmesine izin vermemiş ama Türkiye vermiş.

Haber Vatan‘da yayınlandığında Dışişleri Bakanlığı bunu şiddetle yalanlamıştı. Oysa şimdi haberin gerçek olduğu ortaya çıktı. Peki biz ne yapıyoruz? O dönemin sorumluları hakkında bir dava açılacak mı, dünyanın en büyük insanlık suçuna dolaylı destek vermiş olmanın onursuzluğu bir kenara, bu suça ortak olanlardan hesap sorulmayacak mı?

Can ATAKLI
VATAN

"İşkence uçaklarının hesabı sorulmayacak mı?"

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Şu wiki çok başarılı ise JFK suikastının arkasındaki planlayıcıları da açıklasın ama yemez , açıklayamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
BEKLER VE GORURUZ HESAP SORULUYORMU YOKSA UNUTULUYORMU... BENIM BALIK HAFIZALI MILLETIM OGLEN OLMADAN BUNU UNUTACAK, BAS ORTUSUNU NERESINE BAGLIYACAK BUNU DUSUNMEYE BASLAYACAKTIR. SOHBETLERINDE DE DUNKU DIZI BOLUMUNDE KIMIN KIMI NEREDE OPTUGUNU KONUSACAKLARDIR. BIR MILLET BU SEKILDE PARALIZE EDILIR. TURK MILLETI UYUTULMUS, UZERINE UYUSTURULMUS VE OLU TOPRAGI SERPILMIS BIR VAZIYETTE GUNU KURTARMANIN DERDINE DUSURULMUSTUR. OLAY BU KADARDIR. SAYGILAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000