07 Ekim 2011, Cuma 07:45:35

"İŞİMİZ ERCAN'I BÖLGESEL HAVAALANI YAPMAKTIR"

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, günübirlik ziyaret için dün KKTC’ye gitti.
  • İhalenin sahibi bellidir. Kimse heveslenmesin. Hem de aşağıda yazılan şartlara uyuyor.
  • Bu ihaleyi de önüne gelene vermeyin. Uluslararası marka olma şartı getirin. Türkiyede 3 havalimanı işletme mecburiyeti getirin.
Beraberindeki heyetle birlikte saat 16.30’da Ercan Havaalanı’na inen Binali Yıldırım’ı Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, kktc Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner, bazı milletvekilleri ve çok sayıda bürokrat karşıladı.
 
Havaalanında basına herhangi bir açıklama yapmayan Yıldırım, daha sonra Ercan Devlet Havaalanı’nda kurulacak ILS sistemiyle ilgili törene katıldı.
 
Bakan Yıldırım burada yaptığı konuşmasında, ILS’in Ercan Havaalanı’nın çok daha etkin, güvenli kullanımına katkı sağlayacağını söyledi. 
 
Binali Yıldırım, yeni havayolu şirketinin ise başka güzel gelişme olacağını kaydederek, havacılıktaki bu gelişmelerin gerek KKTC ekonomisi, gerek turizmi, gerekse dünyayla entegrasyon açısından çok önemli olduğunu söyledi. Yıldırım, “THY, KKTC ve özel sektörün birlikte kuracağı yeni havayolu şirketi de burada başka güzel bir gelişme olarak önümüzde. Sanırım kısa sürede bu yapı da tamamlanmış olacak. Bundan sonraki işimiz, Ercan Havalimanı’nı çok daha büyük, çok daha modern, aynı anda kullanılabilen 2 pist ve diğer tesislerle bölgesel bir havaalanı haline dönüştürmek” dedi.
 
Başbakan İrsen Küçük de törende yaptığı konuşmada, KKTC’nin dünyaya açılan penceresi, gururu olan Ercan Devlet Havaalanı’nın, dünyanın birçok terminalinden daha güvenli olduğuna işaret etti ve temeli atılan sistemle büyük bir eksikliği giderilecek olan Ercan’ın daha salim ve emniyetli olacağını söyledi. 

Türkiye Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, tören sonrasında Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu tarafından kabul edildi. 

Kıbrıs Gazetesi
"İŞİMİZ ERCAN'I BÖLGESEL HAVAALANI YAPMAKTIR"

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
İhalenin sahibi bellidir. Kimse heveslenmesin. Hem de aşağıda yazılan şartlara uyuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu ihaleyi de önüne gelene vermeyin. Uluslararası marka olma şartı getirin. Türkiyede 3 havalimanı işletme mecburiyeti getirin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000