06 Nisan 2011, Çarşamba 08:43:05

"İSG İLE KARŞILIKLI UÇUŞ BAŞLATACAĞIZ"

Kosova Priştina Havalimanı Limak Kosovo International Airport JSC konsorsiyumuna devredildi. Bu havalimanı, Limak Yatırım’ın Sabiha Gökçen’den sonraki ikinci havalimanı oldu. Havaalanına 140 milyon euro yatırılırken, yolcu sayısı 4 milyona çıkartılması hedefleniyor.
  • İŞTE ÇARPIŞMA BUNA DENİR, KENDİ KENDİMİZİ VURUYORUZ. BU YORUMLARI YAPANLAR TÜRK DEĞİLMİ? AYNI ÜLKE İNSANI DEĞİLMİ?NEDENDİR BU ÇEKEMEMEZLİK ARKADAŞLAR? SONUÇTA BURAYI TAV DA ALSA YDA SIDA ALSA NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE LAZIM BENCE!! SONUÇ İTİBARİYLE SULTANLARIN FETHEDEMEDİKLERİ ELE GEÇİRMİŞ ADAMALAR!! YOLUN AÇIK OLSUN LİMAK!! UMARIM DAHA İYİLERİDE MEDİNE VE CİDDE DE GELİR!!!
  • Pegasus uygun bir slot alabirlirmi dersiniz.tk haftada 9 ucuyor sanirim.atlasta haftada 2 ucuyordu.
  • Havalimanı halka açık ve ortak bır havalımanıdır. Bekleyceksın tabiki, beklemek ıstemıyorsan VIP olarak git havalımanına. 1.sınıf havalımanı bayrak taşıyıcı ve büyük özel fırmalar ile çalışır. SAW kaç tane bayrak taşıyıcı ve 1.sınıf büyük özel havayolu var ? yok ki :))) Ayrıca hep eleştiririm araba vereceğinize hizmet verin ! SAW da hizmet yok, yok, yok... Silivri havalımanı acıldıgı zaman SAW 3.sınıf olacaktır :)) Geriye dogru sınıf atlayacaktır
  • Arkadaş 1. sınıf havaalanı nasıl oluyor? AHL gibi mi? Yani yoğun saatte güvenlikte en az 10 dakika beklediğin, uçağa otobüsle 10 dakikada vardığın, uçağın pist başına 15 dakika taxi yapıp en az bir 10 dakika daha kalkış sırası beklediği, geldiğinde inmek için bazen 30 dakika bekleme yaptığın havaalanıysa, ben almayayım. Bütün havaalanları 2nci sınıf, hatta 3ncü sınıf olsun...
  • Limak'ın ortakları kendi havalimanlarından Sabiha Gökçen'e sefer başlatmak için gerekli girişimleri yapmalılar. Örneğin Malaysia Airports, Kuala Lumpur'dan low-cost AirAsia X seferlerinin başlatılması için teşvikte bulunmalı. GMR da Yeni Delhi'den low cost seferlerinin başlatılması için öncülük etmeli. Sabiha Gökçen Havalimanı, Kuala Lumpur'u örnek alarak uzun mesaferli low-costların da merkezi olmalı.
  • hayirli olsun hep birlikte gorecegiz.Umarim guzel isletirler. Daha evvelde soylemistim farkli bir milliyetten insalari yoneticeksin... aman dikkat.... tekrar hayirli olsun,
  • 2.sınıf havalımanından 2.sınıf havalımanına başlayacak seferlere hayırlı olsun deriz...
  • hayırlı olsun
  • HAYIRLI UĞURLU OLSUN, ALLAH UTANDIRMASIN.
Limak’ın son dönemlerdeki en önemli yatırımlarından biri olarak gösterilen Kosova Priştina Havalimanı’nın devri tamamlandı.

Buna göre Priştina Uluslararası Adem Jashari’nın işletmesi 20 yıllık süreyle yüzde 90 Limak ve yüzde 10 Fransız Aeroports de Lyon ortaklığından oluşan Limak Kosovo International Airport JSC konsorsiyumuna devredildi. Priştina Uluslararısı Adem Jashari Havalimanı, Limak Yatırım’ın Sabiha Gökçen’den sonra üstlendiği ikinci havalimanı işletmesi oldu. Havaalanının mevcut 1.5 milyon olan yolcu sayısının 4 milyona çıkartılması hedeflenirken, 2012’nin ortasına kadar ise 140 milyon Euro’luk ek yatırım yapılacak.

4 milyon yolcu
Priştina Uluslararas Havalimanı’na 35 civarında hava yolu şirketi uçuş gerçekleştiriyor. Limak Kosovo International Airport JSC, Priştina Havalimanı’nın 1.5 milyon olan yolcu sayısını 4 milyona çıkarmayı hedefliyor. Havalimanındaki her türlü havacılık ve havacılık dışı ticari geliri 20 sene boyunca elde etme hakkı bulunan Limak Kosovo International Airport JSC, terminal ve otopark işletmesinin yanı sıra yer hizmetleri, yakıt, kargo ve pist-apron işletmelerinden ve bunların bakım onarımlarından da sorumlu olacak.

Ek yatırım yapılacak
Priştina Havalimanı’nın 20 yıllık kullanım hakkı için yüzdesel imtiyaz bedeli ödeyecek olan konsorsiyum, ek olarak 140 milyon Euro tutarında bir yatırıma hazırlanıyor. Bu yatırım kapsamında, yeni terminal binası, ilave olarak 77 bin metrekare apron, yeni hava trafiği kontrol kulesi, havalimanı ulaşım yollarının yenilenmesi, otopark, yakıt depoları ve bağlantı yolları yapılacak. Yatırımların 2012 yılı ilk yarısında tamamlanması öngörülüyor.

Sabiha Gökçen’le uçuş için çalışıyoruz

Yapılan çalışmaların sonuçlarını verdiğine dikkat çeken Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, şöyle konuştu: “Devir ile birlikte, Pristina’ya uçuş yapan mevcut havayollarının sayısı ve uçuş noktalarını artırmayı amaçlıyoruz. Kendi işletmemizde olan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’ndan karşılıklı uçuşların en kısa sürede başlaması yönünde de çalışacağız. Havalimanı’nda mevcut tüm personel ile çalışılmaya devam edilecek.”
"İSG İLE KARŞILIKLI UÇUŞ BAŞLATACAĞIZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 13 yıl önce
İŞTE ÇARPIŞMA BUNA DENİR, KENDİ KENDİMİZİ VURUYORUZ. BU YORUMLARI YAPANLAR TÜRK DEĞİLMİ? AYNI ÜLKE İNSANI DEĞİLMİ?NEDENDİR BU ÇEKEMEMEZLİK ARKADAŞLAR? SONUÇTA BURAYI TAV DA ALSA YDA SIDA ALSA NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE LAZIM BENCE!! SONUÇ İTİBARİYLE SULTANLARIN FETHEDEMEDİKLERİ ELE GEÇİRMİŞ ADAMALAR!! YOLUN AÇIK OLSUN LİMAK!! UMARIM DAHA İYİLERİDE MEDİNE VE CİDDE DE GELİR!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Pegasus uygun bir slot alabirlirmi dersiniz.tk haftada 9 ucuyor sanirim.atlasta haftada 2 ucuyordu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Havalimanı halka açık ve ortak bır havalımanıdır. Bekleyceksın tabiki, beklemek ıstemıyorsan VIP olarak git havalımanına. 1.sınıf havalımanı bayrak taşıyıcı ve büyük özel fırmalar ile çalışır. SAW kaç tane bayrak taşıyıcı ve 1.sınıf büyük özel havayolu var ? yok ki :))) Ayrıca hep eleştiririm araba vereceğinize hizmet verin ! SAW da hizmet yok, yok, yok... Silivri havalımanı acıldıgı zaman SAW 3.sınıf olacaktır :)) Geriye dogru sınıf atlayacaktır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arkadaş 1. sınıf havaalanı nasıl oluyor? AHL gibi mi? Yani yoğun saatte güvenlikte en az 10 dakika beklediğin, uçağa otobüsle 10 dakikada vardığın, uçağın pist başına 15 dakika taxi yapıp en az bir 10 dakika daha kalkış sırası beklediği, geldiğinde inmek için bazen 30 dakika bekleme yaptığın havaalanıysa, ben almayayım. Bütün havaalanları 2nci sınıf, hatta 3ncü sınıf olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Limak'ın ortakları kendi havalimanlarından Sabiha Gökçen'e sefer başlatmak için gerekli girişimleri yapmalılar. Örneğin Malaysia Airports, Kuala Lumpur'dan low-cost AirAsia X seferlerinin başlatılması için teşvikte bulunmalı. GMR da Yeni Delhi'den low cost seferlerinin başlatılması için öncülük etmeli. Sabiha Gökçen Havalimanı, Kuala Lumpur'u örnek alarak uzun mesaferli low-costların da merkezi olmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hayirli olsun hep birlikte gorecegiz.Umarim guzel isletirler. Daha evvelde soylemistim farkli bir milliyetten insalari yoneticeksin... aman dikkat.... tekrar hayirli olsun,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
2.sınıf havalımanından 2.sınıf havalımanına başlayacak seferlere hayırlı olsun deriz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hayırlı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
HAYIRLI UĞURLU OLSUN, ALLAH UTANDIRMASIN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000