17 Eylül 2011, Cumartesi 07:55:52

İŞADAMI HAVALİMANINDA UYUŞTURUCU İLE YAKALANDI

Cebinde uyuşturucu bulunan Surinamlı tanınmış İşadamı Badrising, cezaevine gönderildi...
  • ne demek illegal devletin yargısı...kimsin bi anlat ta bilelim....terbiyesizliğin alemi yok..adam olun...
  • illegal devletin yapacagı tutuklama da illegal olur...
 Ercan Devlet Havalimanı’nda 11 Eylül gecesi KKTC’ye giriş yapmak isterken cebinde uyuşturucu madde bulunan zanlı Amarsing Badrising cezaevine gönderildi.

‘Kanunsuz uyuşturucu madde hintkeneviri ithali ve tasarrufu’ suçuyla ilgili olarak aleyhinde yürütülen polis soruşturması sona eren zanlı Amarsing Badrising’in davaları görüşülene dek her halükarda 1 ayı aşmayacak süreliğine hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’nde beklemesine karar verildi.
 
Güney Amerika’nın küçük ülkesi Surinam’da gece kulübü ve kumarhane işletmeciliği yapan ve tanınmış bir işadamı olan zanlı Amarsing Badrising, Hollanda’dan iş görüşmesi için geldiği KKTC’ye giriş yaparken cebinde unuttuğu 2 gram 49 miligram ağırlığındaki hintkeneviri türü uyuşturucu yüzünden tutuklanmıştı.
 
Lefkoşa Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Fügen Ulutekin’in huzurunda gerçekleşen teminat duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Damla Güçlü ve zanlı Amarsing Badrising tarafından avukat Tahir Seroydaş hazır bulundu.
 
Polis Genel Müdürlüğü’ne (PGM) bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Murat Özkırdar, mahkemede yeminli şahadet vererek olguları aktardı.
 
Özkırdar, 11 Eylül 2011 tarihinde saat 21:45 sıralarında Ercan Devlet Havalimanı’nda KKTC’ye giriş yapmak isteyen zanlı Amarsing Badrising’e narkotik detektör köpeğinin tepki vermesine müteakiben yapılan aramada, giymekte olduğu pantolonun sağ iç cebinde şeffaf naylona sarılı vaziyette bulunan 2 gram 49 miligram ağırlığındaki hintkeneviri türü uyuşturucu maddeye emare olarak el konulduğunu söyledi.
 
‘Kanunsuz uyuşturucu madde hintkeneviri ithali ve tasarrufu’ suçuyla ilgili olarak zanlı aleyhinde yürütülen polis soruşturmasının tamamlandığını ifade eden polis memuru Özkırdar, zanlının Surinam vatandaşı olup KKTC’de yasal bağı bulunmadığını kaydetti.
 
Polis memuru Murat Özkırdar, zanlının davalarında hazır bulunmasını sağlamak amacıyla mahkemenin uygun göreceği şartlarla teminata bağlanmasını talep etti.
 
İddia makamı adına söz alan Savcı Damla Güçlü zanlının davaları görüşülene dek her halükarda 1 ayı aşmayacak süreliğine hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’nde beklemesini talep etti.
 
Zanlı avukatının itiraz etmemesi üzerine Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin, zanlının davaları görüşülene dek her halükarda 1 ayı aşmayacak süreliğine hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.

Kıbrıs Gazetesi
İŞADAMI HAVALİMANINDA UYUŞTURUCU İLE YAKALANDI

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
ne demek illegal devletin yargısı...kimsin bi anlat ta bilelim....terbiyesizliğin alemi yok..adam olun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
illegal devletin yapacagı tutuklama da illegal olur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000