29 Eylül 2009, Salı 07:29:37

İş adamının jeti hızır gibi yetişti

Gaziantep'te bir hasta 24 saat içinde karaciğer nakli yapılmaz ise ölecekti. 12 saat kala uygun karaciğer Ankara'da bulundu. İşadamınden jeti istendi ve hasta kurtarıldı.
  • Değerli işadamından Allah razı olsun.bir insanın hayatının kurtulmasına vesile olmuş.böyle güzel haberler duymak gerçekten insana moral veriyor.Allah uzun ömürler versin..
  • bende bir urfalı olarak sayın konukoglu ile gurur duyuyor ve minetarlıgımı dile getirmek istiyorum işte bizim dogu insanı böyle vefalıdır zalim hayin terör örgütü yüzünden benim dogu şehirlerimin ismi hep terörle duyulmuştur ama artık sonları geldi dogu türkiyenin turizim başkentlerinden olacak NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
  • Allah razı olsun A.Kadir Bey den.Bu yaptıgı ne ki.Gidip Gaziantepteki hemşehrileri için yaptıklarına bakmak lazım.Sağolsun var olsun.
  • Değerli işadamı Abdülkadir Konukoğlu beyefendiyi bu davranışından dolayı yürekten kutluyorum ve böyle davranışların herkese örnek olmasını diliyorum...
  • Keske her gün böylesi güzel haberler okuya bilsek. Doktorlarin ve ucak sahibinin anlindan öpmek lazim! Orasi Gaziantep! Orta dogunun parlayan yildizi!
  • Helal olsun.O kadıncağız İstanbul'da böyle bir hastalığa yakalansaydı büyük ihtimal kaybedilirdi.Helal olsun Gaziantep.Helal size.Allah uçağını düşünmeden tahsis eden iş adamındanda razı olsun.İnsanlık ölmemiş demek ki.

50 yaşındaki Gönül Ulutaş aniden fenalaştı. Tetkikler sonucu 24 saat içinde karaciğer nakli yapılmazsa öleceği anlaşıldı. Yaşaması bir mucizeydi. Gaziantep Üniversitesi Organ Nakli Ünitesi doktorları mucizeyi gerçekleştirebileceklerine inandı. Uygun organ 12 saat sonra Ankara’da bulundu. O saatte organı getirecek uçak yoktu. İşadamının jet uçağı ayarlandı ve 24 saat dolmadan üç çocuk annesi Ulutaş’a organ nakli başarıyla gerçekleştirildi.

Gönül Ulutaş, üç çocuğu ve inşaat boyacısı eşi Mehmet Ulutaş’la Şanlıurfa’nın Halfeti İlçesinde yaşıyordu. Gönül Ulutaş, geçen hafta aniden fenalaştı. Hastaneye kaldırılan Ulutaş’a yapılan tetkikler sonucu ‘akut karaciğer yetmezliği’ teşhisi konuldu ve acil nakil yapılmazsa yaşamını yitireceği ortaya çıktı.

Bunun üzerine Gönül Ulutaş eşi Mehmet Ulutaş tarafından Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne götürüldü. Üniversitenin organ nakil merkezi sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Ünal Aydın, hastanın 24 saat içinde karaciğer nakli yapılmazsa öleceğini görünce, Ulusal Karaciğer Merkezi’ne acil çağrı yaptı. Olağanüstü bir olay gerçekleşti ve yaklaşık 12 saat sonra Ankara’da bitkisel hayata giren bir hastanın dokularıyla, Gönül Ulutaş’ın dokusunun uyuştuğu belirtilerek, ‘03.00’e kadar çıkarılabilirse, işle- vini yerine getirebilecek uygun bir karaciğer var’ mesajı verildi.

Son sekiz saat

Belirtilen saatlerde Gaziantep’ten Ankara’ya uçak olmaması ve karayoluyla nakil için de zamanın yeterSiz olmasının yanı sıra, sekiz saat içinde hastanın ameliyat olmaması halinde kaybedileceği riski üzerine farklı arayışlara girildi.

Bunun üzerine Organ Nakil Merkezi Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Ünal Aydın, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun’u konuyla ilgili bilgilendirerek yardım istedi. Coşkun da gece yarısı SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’nu arayarak durumu anlatıp, uçağının tahsis edilmesi ricasında bulundu. İşadamı Konukoğlu da hemen pilotuyla Rektör Coşkun arasında telekonferans kurulmasını sağlayıp 1 saat içinde Falcon 2000 türü TC-SNK kod numaralı uçağını Ankara’ya gönderdi.

Uçak hazır

Bu arada Yrd. Doç. Dr. Ünal Aydın’ın ricada bulunduğu Ankara’daki meslektaşları da bitkisel hayata giren hastanın karaciğerini almak için operasyon gerçekleştirdi. Özel nakil kutularına yerleştirilen karaciğer, saniyelerin değerli olduğunun bilinciyle gerçekleştirilen bir operasyonla Ankara Havaalanı’nda bekleyen uçağa verilerek Gaziantep’e getirildi.

Jet operasyonla Gaziantep’e yetiştirilen karaciğer Ünal Aydın ve Prof. Dr. Ahmet Balık’ın da katıldığı bir operasyonla Gönül Ulutaş’a nakledildi. 4.5 saat süren başarılı operasyonla yeni karaciğerine kavuşan Gönül Ulutaş dün yoğun bakımdan çıkarıldı.

Rektör Yavuz Coşkun “Bu kurtarışta akıl ile yönetim ve hayırsever insanlarımızın katkısı büyük” diye konuştu.
 
Eşinin sağlığına kavuşmasının mutluluğunu yaşayan Mehmet Ulutaş şöyle konuşuyordu: “Eğer onlar olmasaydı eşim şimdi ölmüş olacaktı. Allah, emeği geçen herkesten razı olsun.”

Doğu illerindeki ilk organ nakil merkezi olan Gaziantep Organ Nakil Merkezi ağustos ayında açıldı ve daha önce de mucize kurtarışlara imza attı. 36 yaşındaki Nazife Kankılıç’a uygun karaciğer bulunmuş ancak cep telefonuyla hastaya ulaşılamayınca polis kapı kapı dolaşarak hastaya ulaşmıştı.

(Radikal)

Foto: Haluk Ceylan

İş adamının jeti hızır gibi yetişti

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 15 yıl önce
Değerli işadamından Allah razı olsun.bir insanın hayatının kurtulmasına vesile olmuş.böyle güzel haberler duymak gerçekten insana moral veriyor.Allah uzun ömürler versin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bende bir urfalı olarak sayın konukoglu ile gurur duyuyor ve minetarlıgımı dile getirmek istiyorum işte bizim dogu insanı böyle vefalıdır zalim hayin terör örgütü yüzünden benim dogu şehirlerimin ismi hep terörle duyulmuştur ama artık sonları geldi dogu türkiyenin turizim başkentlerinden olacak NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Allah razı olsun A.Kadir Bey den.Bu yaptıgı ne ki.Gidip Gaziantepteki hemşehrileri için yaptıklarına bakmak lazım.Sağolsun var olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Değerli işadamı Abdülkadir Konukoğlu beyefendiyi bu davranışından dolayı yürekten kutluyorum ve böyle davranışların herkese örnek olmasını diliyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Keske her gün böylesi güzel haberler okuya bilsek. Doktorlarin ve ucak sahibinin anlindan öpmek lazim! Orasi Gaziantep! Orta dogunun parlayan yildizi!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Helal olsun.O kadıncağız İstanbul'da böyle bir hastalığa yakalansaydı büyük ihtimal kaybedilirdi.Helal olsun Gaziantep.Helal size.Allah uçağını düşünmeden tahsis eden iş adamındanda razı olsun.İnsanlık ölmemiş demek ki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000