25 Temmuz 2008, Cuma 08:41:07

İRANLI TURİST TÜRKİYE'DEN KORKUYOR!

İran medyasında yer alan ‘Türkiye’de öldürücü kene var’ şeklindeki haberler İranlı turistleri Türkiye’de tatil yapma düşüncesinden vazgeçirdi. Onlarca tur paketi iptal edilince, turizm firmaları kene haberlerine isyan etti.
  • ıspartaya seferler açılsınnnn
  • ÖNCELİKLE EĞER KENDİNE GÜVENEN VARSA GERÇEK KİMLİĞİNİ AÇIKLAR ADAM GİBİ İSMİNİ YAZAR. SADECE GÜLÜYORUZ ŞİRKET OLARAK DEMEKKİ NE KADAR DA ÇEKEMEYENLER VARMIŞ. HA HA HA
  • Bilban Tourism ile 5* Hotel olarak yıllardır İran Marketinde çalışıyoruz. Biz ve bizim gibi tesisler ile geceleme garantisi y üksek bazda çalışan ödemeleri d üzg ün bir firmadır. Uçaklarının iptal haberi dogrudur. Ama tek sorun tabiiki kene degildir.
  • MİLLETİN DERDİ BEN OLMUŞUM DEMEKKİ ZAMANINDA ÇOK KOYMUŞUM
  • Bakın bayanlar baylar, gecen sene odası 350 usd olan otel bu sene kişi başı 220 euro(belek'de) yani 700 usd oda fiyatı ile piyasaya cıkarsa ne olur.işte bu olur.Şimdi herkes kaybettiği paralara kılıf arıyor.kene,ucak,...her sene de böyle olmuyor mu?Bence temel neden otellerin bu kadar yüksek oda fiyatlarının,uçaklarda zaten sıkıntı yaşayan bir destinasyonun üzerine limon sıkmasıdır.3 den bozma 4 yıldızlı herşey dahil bir otelde yer var.5 yıldız da da yer var Şuanda her otelde yer bulmak mümkün.Bu sene iddia ediyorum cok kişinin canı yanacak. Gelelim Bilban'aYahu buna kargalar bile güler.ne bilbanı..Haberci arkadaşa tavsiye bu acenta zaten cok sıkıntılı iranda ya 1 ya yarım atımlık barutu var.Piyasada bu kişilerin yarım yamalak ve mesnetsiz haberleri ile alıcı bulmasın lütfen . Habercilik araştırma gerekir.İrandan haftada inen yolcuları 3 ucaga koysanız doldurmaz.yarsı boş. tüm dönüş biletleri bizim elimizde... ne 11 ucağı.
  • Iranli yolcu korksa once kendi ucagindan korkar, adamlar baski ve ambargo yuzunden kendi urettikleri parcalarla boeing ve airbus ucaklarini tamir edip ucmaya calisiyorlar yillardir. O ucaklardan herhangi birine birsey olsa bunun sorumlulugunu ve vicdanini o ambargoyu koyan ulke(ler) kaldirabilecek mi acaba? yoksa afganistan ve irak'i perisan ettikleri gibi sadece izleyecekler mi?
  • Airporthaber ciddi bir yayın.Birçok konuda referans aldığımız,sık sık açıp okuduğumuz bir yayın.Bu haberin % 1 i bile doğru değil.Bu Turoperatörün verdiği bilgilerin hiçbiri doğru değil.İran'dan Incoming yapan ya da İran'da kurulu Turoperatörlerimizden birine sorsanız haberin saçmalığını anlatır.
  • Yalanı sevmeyen e helal olsun valla. Yeter artık yani önüne gelen En büyük tur operatörü oluyor.Şu anda antalya'ya gelen toplam uçak sayısı haftada 11.Bilban turizm sadece haftalık 80 kişilik bir potansiyele sahip.Kendisini avutsun.Gerçekten kene haberleri iran medyasında çıktı ve de türkiye ye gidilmemesi üzerine yazılar çıktı ancak esas sorun Rus pazarındaki acenyaların bilinçsizce otellere ödeme yapmaları ve de oadaları kapatmaları , Otellerinde özellikle geçen seneki beklenmeyen sürpriz doluluk yüzünden fiyatlarını gereğinden fazla yükseltmeleri iran turizm i ni baltaladı.Bir depo benzin i 3,5 ve ya 4 dolara alan bir ülkede ,bu kadar fiyatlarda artış olması elbette yolcu potansiyelini etkiledi.Buna karşılık türk havayollarının haftada 17 sefer tahran dan planlama yapması yüzünden , ve de kapalı kapılar arkasından tk tarafından sivil havacılığa iran için diğer şirketlere falz permi vermeme baskısı pazara vurulan en büyük darbedir.Yapılan araştırmalar sonucu İranlı turistlerin türkiyede en fazla para harcayan millet olduğu geçen sene açıklanmıştı.Tk nın bilinçsizce baskıları ne yazıkkki bu pazarı bitirme aşamasına gelmiştir.Kene haberleri iran medyasında çıkalı 10 gün oldu ancak 1 aydan beri uçaklar boş gelmiyordu zaten.Rus pazarına güvenenler allah korusun her hangi bir sorunda 70 milyon nüfüsu olan ve büyük bir potansiyeli olan iran pazarını bitirdiklerinin farkında değiller.
  • Yorumunuz...BILBAN TURIZMIN HIC BIRZAMAN UCAGI OLMADI KI IPTAL ETSIN SIMDIYE KADAR IPTAL OLAN UCAK SAYISDA 1 TANEDIR ODA CORENDONUN IRANLI ACANTAYA VERDIGI UCAK ISPARTAYA DA UCUSLAR DEVAM EDIYOR YOLCUNUN AZ OLMASIDA KENE YUZUNDEN DEGIL IRAN DAKI EKONOMI SIKINTISIN DAN KAYNAKLANIYOR SIZLERDEN RICAM YALAN YANLIS HABERLERI YAYINLAMAYIN
  • Sağlık bakanımız keneye önlem olarak ; "Pantolon paçalarınızı çoraplarınızın içine sokun" demese ve "Bir kısım nadide basınımız ve medyamız" konunun üzerine zamanlı zamansız, yerli yersiz, bilgili bilgisiz, ilgili ilgisiz atlamasaydı bu turistler kaçmazdı. Üretimi her geçen gün azalan ve geleceğini turizme bağlayan bir ülkeye ihanettir bu. VE DÜŞMANIMIZ KENE DEĞİL ASLINDA BİZ KENDİMİZİZ.

İranlı turistlerin Türkiye’ye ilgisi gün geçtikçe artarken son dönemde ortaya çıkan zehirli kenenin neden olduğu Kırım Kongo kanamalı ateşi hastalığı turist sayısında ciddi azalmalara neden oldu. Kene ısırması sonucu Türkiye’de çok sık ölümler yaşandığı şeklinde İran medyasında haberler yer alması ve ‘Türkiye’ye gitmeyin’ uyarısı yapılması, binlerce İranlı turistin tatil planında değişikliğe gitmesine neden oldu. 

Yıllardır İran’dan Türkiye’ye turist taşıyan Bilban Turizm ise kene haberlerinin en çok mağdur ettiği turizm şirketleri arasında yer alıyor. Haftada 11 uçakla ortalama 1000 turisti Türkiye’ye taşıyan Bilban Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Bilban, son bir hafta içinde 5 uçaklarını iptal etmek zorunda kaldıklarını söyleyerek kene haberlerinin Türk turizmini baltaladığını ifade etti.

İran’daki haber ajansları, televizyon ve gazetelerin İranlılar’a çağrıda bulunarak ‘ Türkiye’ye gitmeyin’ dediğinin altını çizen Bilban, “ Bütün bunlar ciddi turist kaybına neden oldu. Yüz binlerce dolar zarar ettik. Uçaklarımızı dolduramadığımız için turlarımızı iptal etmek zorunda kalıyoruz” dedi.

TAHRAN-ISPARTA DA YASAKLANDI

4 yıl önce Tahran-Antalya arasında direkt seferler yapılıyorken İran hükümeti tarafından bu seferlerin yasaklandığını ifade eden Bilban, “ 3 yıldır  Tahran-Isparta uçarak Antalya’ya  yolcuları getirebiliyorduk. Bu yıl Tahran’dan Isparta’ya direkt uçuşlar da yasaklandı. Bu kez de Tahran-Gaziantep hattını kullanarak Antalya’ya turist getirebiliyoruz. Böyle sıkıntılarımız varken bir de kene haberleri bizi çok zor durumda bıraktı” diye konuştu.

 

İRANLI TURİST TÜRKİYE'DEN KORKUYOR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Rumuz ~ 15 yıl önce
ıspartaya seferler açılsınnnn

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ARZU BİLBAN ASLAN ~ 16 yıl önce
ÖNCELİKLE EĞER KENDİNE GÜVENEN VARSA GERÇEK KİMLİĞİNİ AÇIKLAR ADAM GİBİ İSMİNİ YAZAR. SADECE GÜLÜYORUZ ŞİRKET OLARAK DEMEKKİ NE KADAR DA ÇEKEMEYENLER VARMIŞ. HA HA HA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HOTEL GENEL MÜDÜRÜ ~ 16 yıl önce
Bilban Tourism ile 5* Hotel olarak yıllardır İran Marketinde çalışıyoruz. Biz ve bizim gibi tesisler ile geceleme garantisi y üksek bazda çalışan ödemeleri d üzg ün bir firmadır. Uçaklarının iptal haberi dogrudur. Ama tek sorun tabiiki kene degildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BİLBAN ~ 16 yıl önce
MİLLETİN DERDİ BEN OLMUŞUM DEMEKKİ ZAMANINDA ÇOK KOYMUŞUM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kene ve bilban ~ 16 yıl önce
Bakın bayanlar baylar, gecen sene odası 350 usd olan otel bu sene kişi başı 220 euro(belek'de) yani 700 usd oda fiyatı ile piyasaya cıkarsa ne olur.işte bu olur.Şimdi herkes kaybettiği paralara kılıf arıyor.kene,ucak,...her sene de böyle olmuyor mu?Bence temel neden otellerin bu kadar yüksek oda fiyatlarının,uçaklarda zaten sıkıntı yaşayan bir destinasyonun üzerine limon sıkmasıdır.3 den bozma 4 yıldızlı herşey dahil bir otelde yer var.5 yıldız da da yer var Şuanda her otelde yer bulmak mümkün.Bu sene iddia ediyorum cok kişinin canı yanacak. Gelelim Bilban'aYahu buna kargalar bile güler.ne bilbanı..Haberci arkadaşa tavsiye bu acenta zaten cok sıkıntılı iranda ya 1 ya yarım atımlık barutu var.Piyasada bu kişilerin yarım yamalak ve mesnetsiz haberleri ile alıcı bulmasın lütfen . Habercilik araştırma gerekir.İrandan haftada inen yolcuları 3 ucaga koysanız doldurmaz.yarsı boş. tüm dönüş biletleri bizim elimizde... ne 11 ucağı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cesur iranli ~ 16 yıl önce
Iranli yolcu korksa once kendi ucagindan korkar, adamlar baski ve ambargo yuzunden kendi urettikleri parcalarla boeing ve airbus ucaklarini tamir edip ucmaya calisiyorlar yillardir. O ucaklardan herhangi birine birsey olsa bunun sorumlulugunu ve vicdanini o ambargoyu koyan ulke(ler) kaldirabilecek mi acaba? yoksa afganistan ve irak'i perisan ettikleri gibi sadece izleyecekler mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hcahrtermarket ~ 16 yıl önce
Airporthaber ciddi bir yayın.Birçok konuda referans aldığımız,sık sık açıp okuduğumuz bir yayın.Bu haberin % 1 i bile doğru değil.Bu Turoperatörün verdiği bilgilerin hiçbiri doğru değil.İran'dan Incoming yapan ya da İran'da kurulu Turoperatörlerimizden birine sorsanız haberin saçmalığını anlatır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vay vay var ~ 16 yıl önce
Yalanı sevmeyen e helal olsun valla. Yeter artık yani önüne gelen En büyük tur operatörü oluyor.Şu anda antalya'ya gelen toplam uçak sayısı haftada 11.Bilban turizm sadece haftalık 80 kişilik bir potansiyele sahip.Kendisini avutsun.Gerçekten kene haberleri iran medyasında çıktı ve de türkiye ye gidilmemesi üzerine yazılar çıktı ancak esas sorun Rus pazarındaki acenyaların bilinçsizce otellere ödeme yapmaları ve de oadaları kapatmaları , Otellerinde özellikle geçen seneki beklenmeyen sürpriz doluluk yüzünden fiyatlarını gereğinden fazla yükseltmeleri iran turizm i ni baltaladı.Bir depo benzin i 3,5 ve ya 4 dolara alan bir ülkede ,bu kadar fiyatlarda artış olması elbette yolcu potansiyelini etkiledi.Buna karşılık türk havayollarının haftada 17 sefer tahran dan planlama yapması yüzünden , ve de kapalı kapılar arkasından tk tarafından sivil havacılığa iran için diğer şirketlere falz permi vermeme baskısı pazara vurulan en büyük darbedir.Yapılan araştırmalar sonucu İranlı turistlerin türkiyede en fazla para harcayan millet olduğu geçen sene açıklanmıştı.Tk nın bilinçsizce baskıları ne yazıkkki bu pazarı bitirme aşamasına gelmiştir.Kene haberleri iran medyasında çıkalı 10 gün oldu ancak 1 aydan beri uçaklar boş gelmiyordu zaten.Rus pazarına güvenenler allah korusun her hangi bir sorunda 70 milyon nüfüsu olan ve büyük bir potansiyeli olan iran pazarını bitirdiklerinin farkında değiller.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz YALANI SEVMEYEN ~ 16 yıl önce
Yorumunuz...BILBAN TURIZMIN HIC BIRZAMAN UCAGI OLMADI KI IPTAL ETSIN SIMDIYE KADAR IPTAL OLAN UCAK SAYISDA 1 TANEDIR ODA CORENDONUN IRANLI ACANTAYA VERDIGI UCAK ISPARTAYA DA UCUSLAR DEVAM EDIYOR YOLCUNUN AZ OLMASIDA KENE YUZUNDEN DEGIL IRAN DAKI EKONOMI SIKINTISIN DAN KAYNAKLANIYOR SIZLERDEN RICAM YALAN YANLIS HABERLERI YAYINLAMAYIN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Whiteheart ~ 16 yıl önce
Sağlık bakanımız keneye önlem olarak ; "Pantolon paçalarınızı çoraplarınızın içine sokun" demese ve "Bir kısım nadide basınımız ve medyamız" konunun üzerine zamanlı zamansız, yerli yersiz, bilgili bilgisiz, ilgili ilgisiz atlamasaydı bu turistler kaçmazdı. Üretimi her geçen gün azalan ve geleceğini turizme bağlayan bir ülkeye ihanettir bu. VE DÜŞMANIMIZ KENE DEĞİL ASLINDA BİZ KENDİMİZİZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000