05 Temmuz 2013, Cuma 08:02:43

İRAN'DAN KINAMA GELDİ

İran, Bolivya Devlet Başkanı Eva Morales'in uçağının hava sahalarını kullanmasına izin vermeyen bazı AB üyesi ülkeleri kınadı.
  • Bir islam ülkesinin başkanına aynı muamele yapılsa çıt çıkarmayan, masa altından alkışlayan İran, Bolivya, Çin, Küba, Venezuela gibi komünist ülkeler için pek hassas.. 5 vakit kılan biri olarak bende iran'ı kınıyorum.. Dünyada islamı lekeleyen ülkedir İran..

İran Dışişşleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Erakçi, yaptığı açıklamada, Moskova'da yapılan Doğalgaz Üreten Ülkeler Forumu'na katılan Bolivya Devlet Başkanı Eva Morales'i taşıyan uçağın, hava sahasını kullanmasına izin vermeyen Portekiz, İtalya ve İspanya'nın tutumlarının, uluslararası örfe aykırı bir davranış ve Bolivya halkınına saygısızlık olduğunu bildirdi.

Erakçi, ülkelerin cumhurbaşkanlarını taşıyan uçakların tamamen uluslararası diplomatik dokunulmazlıkları bulunduğunu kaydetti.

Bazı Avrupa ülkelerinin Eva Morales'i taşıyan uçağa karşı yaptıkları uygulamanın kabul edilemez olduğunu belirten Erakçi, söz konusu AB ülkelerinin uluslararası uçuşları ihlal yönündeki davranışlarını kınadı.

Bolivya Devlet Başkanı Eva Morales'i taşıyan uçakta, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı'nın (CIA) dinleme faaliyetlerini ortaya çıkaran eski CIA ajanı Edward Snowden'in bulunduğu iddiasıyla İtalya, Portekiz ve İspanya, hava sahalarını kullanma izni vermemişti.

İRAN'DAN KINAMA GELDİ

Yorumlar

İran.. ~ 11 yıl önce
Bir islam ülkesinin başkanına aynı muamele yapılsa çıt çıkarmayan, masa altından alkışlayan İran, Bolivya, Çin, Küba, Venezuela gibi komünist ülkeler için pek hassas.. 5 vakit kılan biri olarak bende iran'ı kınıyorum.. Dünyada islamı lekeleyen ülkedir İran..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000