25 Temmuz 2009, Cumartesi 08:57:07

İRAN'DAKİ KAZANIN SEBEBİ AÇIKLANDI

Dün İran'ın Meşhed Havalimanı'nda meydana gelen kazanın nedeni açıklandı...
  • amerikanın sıkı ambargosu sayesinde iranlılar artık köşeye sıkıştı.sovyet uçakları artık zaman aşımında,uçuş limitleri doldu çoğunun.artık bir uçak daha kırıma uğrarsa kesin iran karışır.
  • Türkiye daha batıda olduğu için, çok şükür ölü yok= 8 ölü demektir. İran daha doğudadır 17 ölü=Çok şükür ölü yok denilebilir. İranın açıklaması yerindedir. Onlar araştırmalarını süratle yapabilirler. Bizde keşke iran gibi oalbilsek.
  • Bu çok komik bir açıklama!Yüksek hız nedemek ya?Bu arabamıda yüksek hız böyle bir kazaya neden olsun.Yüksek hızın nedenini açıklamaları lazım, kuyruk rüzgarıylamı iniş yapıldı,frenlerdemi bir sorun oluştu, piste geç mi teker konuldu,reverserlarmı devreye girmedi,pist yüzeyinde frenleme mi kötüydü vs gibi, ve bu öyle 1 günde ortaya çıkacak iş değil.Ama bizdeki Amsterdam kazasında kazanın hemen ardından ''Çok şükür ölü yok!'' diyen zihniyetle aynı zihniyetin ürünü olduğu için böyle amatörce davranışlar normal.İnşallah Allah bu vasıfsız insanları o makamdan kovduğumuz, ve yerine gerçekten işin ehli insanları geçirdiğimiz günleri gösterir bizlere bir gün.
  • Sayın Editörün tarafsızlığına, duyarlılığına, habere ve insiyatifine teşekkür ediyorum.Yorumlarda yorumcuların zaman zaman yanlış bilgi verip bilgi kirliliğine neden olmaları sonucu çıkan durumlarda değerlendirme yapıp doğru bilgilerin aktarımına izin veren DUYARLI EDİTÖRLERE TEŞEKKÜRLER.Saygılarımla. 3 uzun yorumu ve özellikle editöre hitaben yazılmış olan yorumu yayınlayarak göstermiş olduğunuz tarafsızlığa müteşekkirim.
  • Gel de simdi bu adamlarin havaciliktaki ciddiyetine güven. Dün kaza olmus, bugün sebebini bulmuslar !! Karakutulari açmak, sorusturmanin sonucunu beklemek (eger sorusturma varsa) falan yok, sakallinin biri çikip açiklamis iste, dünkü kazanin sebebi budur diye. Bazi arkadaslar da Iran havaciliginin Türkiye'den ileri oldugunu falan yazmislar, lütfen yani...
  • 9.59 DA YAZAN ZATI MUHTEREMİN YAZISI UYGUNSUZ HAKARET İÇERMİYOR DA CEHALETE OLAN YAZI UYGUNSUZ VE HAKARET İCERİYOR SEÇİMİNDE BULUNARAK YANLI YAZILMIŞ İRAN ÖZENTİSİ OLAN CAHİLCE BİR YORUMA OLAN CEVABI YAYINLAMADINIZ.HİÇ OLMAZSA UYGUNSUZ OLAN KELİMELERİ KALDIRIP BİLGİSİZ OLAN BU ZATIN YAZDIKLARIYLA İNSANLARIN KİRLENMEMELERİNİ SAĞLAYIN VE YANLI OLMADIĞINIZI GÖSTERİN.YAZDIĞIM BİLGİLERİ DE KONTROL EDEBİLİRSİNİZ.AİRPORTA YAKIŞAN İRAN YANLISI DEĞİL TÜRK YANLISI OLAN BİLGİ DOLU YORUMU YAYINLAMAKTIR.BU ŞEKİLDE OKUYUCU VE YORUMCU KAYBEDERSİNİZ ALTERNATİFLERİ YÜCELTİRSİNİZ.SAYGILARIMLA.
  • TÜRKLÜĞÜNLE ÖVÜN.AMERİKANIN YADA YALAKALIĞINI YAPTIĞIN İRANIN ÖZENTİSİ OLMA.KAYSERİDE KURULAN UÇAK FABRİKASINDA ÜRETİLEN UÇAKLARDAN BAZILARI HALEN HV.KUV. MÜZESİNDE FAAL VAZİYETTE SAKLANMAKTADIR.ÜRETİM TEZGAHLARI TOROSLARDAN KAĞNILARLA GEÇİRİLMİŞTİR.RAHMETLİ!!! MENDERES ZAMANINDA DA ZATEN AMERİKA BİZE UCUZ UÇAK YAPIYOR DİYE TENCERE KAPAĞI FABRİKASINA DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞTÜR.İRANLI KARDEŞİM OKU. 'İKRA'TÜRKLÜĞÜNLE ÖVÜN.DERSİNİ ÇALIŞ.NTSB UZMANLARI TÜM DÜNYADA GÜNLÜĞÜ 1000 DOLARA (KİŞİ BAŞI) KAZA İNCELERLER.VE INTERNATIONAL ORTAMDA GECERLİ SONUC RAPORU YAYINLARLAR.bakınız www.NTSB.GOV SANIRIM EDITORUMUZ DE CEHALET YORUMLARINA İZİN VEREREK ARKADAŞLARIN DERS ALMALARINI VE ÖĞRENMELERİNİ İSTİYOR.TEŞEKKÜRLER.SAYGILARIMLA.HA ASIL YUH 'SANA' İRANLImsı
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Sizler haberin yorumunu yapmiyorsunuz ki...birbirinizle didisiyorsunuz !
  • Arkadasim sen Amerikalisin galiba ? NTSB (National Transportation Safety Board-National (MILLI)) Adi uzerinde AMERIKA'NIN milli tasimacilik guvenlik dairesidir ve tamamen yanlidir. YUH SANA adamlari Birlesmis Milletler gibi Dunya otoritesi gosteriyorsun. Iran diye begenmedigin kucumsedigin o ulkenin milli havaciligi Turkiye'den daha cok gelismis durumda bunu bile bilmiyorsun.Adamlar herseyi kendileri uretirken sen daha toplu igne bile uretemiyorsun tek basina Nedir bu Amerikan ozentiligi, kapitalizm usakligi ? Helal olsun Iran'a ki saglam bir durusu var hem ABD ye hemde kapitalizme karsi. Ancak ici bosaltilip birde bir guzel yikanmis beyinler boyle usakliklari dunya otoritesi yerine koyar. Gozunuzu acinda biraz MILLI olmaya calisin.

İran Havacılık Kurumu Sözcüsü, Meşhed Havalimanı'na iniş sırasında kaza yapan Rus yapımı İlyushin tipi yolcu uçağının kaza nedeninin yüksek hız olduğu açıkladı.

Mehr haber ajansına konuşan Rıza Caferzadeh, uçağın iniş sırasındaki yüksek hız bu kazanın meydana gelmesinde en önemli etken olduğunu açıkladı.

Caferzadeh, uçağın Kazakistanlı pilotunun kazada öldüğünü söyledi.

Dün saat 18:05 sularında uçağın Meşhed kenti havalimanına inerken pistten çıktığı belirtildi.

Rıza Caferzadeh, Rus yapımı İlyushin tipi yolcu uçağın özel Aria Air'e ait olduğu ve kaza sırasında içinde 153 yolcu bulunduğu söyledi.

Rıza Caferzadeh, kaza sonucunda toplam 17 kişi öldüğünü ve 20 kişi de yaralandığını ifade etti.
 
Öte yandan AirportHaber'in edindiği bilgilere göre; uçakta ölenlerden 9'unun Kazakistan vatandaşı olduğu öğrenildi.

İRAN'DAKİ KAZANIN SEBEBİ AÇIKLANDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 15 yıl önce
amerikanın sıkı ambargosu sayesinde iranlılar artık köşeye sıkıştı.sovyet uçakları artık zaman aşımında,uçuş limitleri doldu çoğunun.artık bir uçak daha kırıma uğrarsa kesin iran karışır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Türkiye daha batıda olduğu için, çok şükür ölü yok= 8 ölü demektir. İran daha doğudadır 17 ölü=Çok şükür ölü yok denilebilir. İranın açıklaması yerindedir. Onlar araştırmalarını süratle yapabilirler. Bizde keşke iran gibi oalbilsek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu çok komik bir açıklama!Yüksek hız nedemek ya?Bu arabamıda yüksek hız böyle bir kazaya neden olsun.Yüksek hızın nedenini açıklamaları lazım, kuyruk rüzgarıylamı iniş yapıldı,frenlerdemi bir sorun oluştu, piste geç mi teker konuldu,reverserlarmı devreye girmedi,pist yüzeyinde frenleme mi kötüydü vs gibi, ve bu öyle 1 günde ortaya çıkacak iş değil.Ama bizdeki Amsterdam kazasında kazanın hemen ardından ''Çok şükür ölü yok!'' diyen zihniyetle aynı zihniyetin ürünü olduğu için böyle amatörce davranışlar normal.İnşallah Allah bu vasıfsız insanları o makamdan kovduğumuz, ve yerine gerçekten işin ehli insanları geçirdiğimiz günleri gösterir bizlere bir gün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sayın Editörün tarafsızlığına, duyarlılığına, habere ve insiyatifine teşekkür ediyorum.Yorumlarda yorumcuların zaman zaman yanlış bilgi verip bilgi kirliliğine neden olmaları sonucu çıkan durumlarda değerlendirme yapıp doğru bilgilerin aktarımına izin veren DUYARLI EDİTÖRLERE TEŞEKKÜRLER.Saygılarımla. 3 uzun yorumu ve özellikle editöre hitaben yazılmış olan yorumu yayınlayarak göstermiş olduğunuz tarafsızlığa müteşekkirim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Gel de simdi bu adamlarin havaciliktaki ciddiyetine güven. Dün kaza olmus, bugün sebebini bulmuslar !! Karakutulari açmak, sorusturmanin sonucunu beklemek (eger sorusturma varsa) falan yok, sakallinin biri çikip açiklamis iste, dünkü kazanin sebebi budur diye. Bazi arkadaslar da Iran havaciliginin Türkiye'den ileri oldugunu falan yazmislar, lütfen yani...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
9.59 DA YAZAN ZATI MUHTEREMİN YAZISI UYGUNSUZ HAKARET İÇERMİYOR DA CEHALETE OLAN YAZI UYGUNSUZ VE HAKARET İCERİYOR SEÇİMİNDE BULUNARAK YANLI YAZILMIŞ İRAN ÖZENTİSİ OLAN CAHİLCE BİR YORUMA OLAN CEVABI YAYINLAMADINIZ.HİÇ OLMAZSA UYGUNSUZ OLAN KELİMELERİ KALDIRIP BİLGİSİZ OLAN BU ZATIN YAZDIKLARIYLA İNSANLARIN KİRLENMEMELERİNİ SAĞLAYIN VE YANLI OLMADIĞINIZI GÖSTERİN.YAZDIĞIM BİLGİLERİ DE KONTROL EDEBİLİRSİNİZ.AİRPORTA YAKIŞAN İRAN YANLISI DEĞİL TÜRK YANLISI OLAN BİLGİ DOLU YORUMU YAYINLAMAKTIR.BU ŞEKİLDE OKUYUCU VE YORUMCU KAYBEDERSİNİZ ALTERNATİFLERİ YÜCELTİRSİNİZ.SAYGILARIMLA.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
TÜRKLÜĞÜNLE ÖVÜN.AMERİKANIN YADA YALAKALIĞINI YAPTIĞIN İRANIN ÖZENTİSİ OLMA.KAYSERİDE KURULAN UÇAK FABRİKASINDA ÜRETİLEN UÇAKLARDAN BAZILARI HALEN HV.KUV. MÜZESİNDE FAAL VAZİYETTE SAKLANMAKTADIR.ÜRETİM TEZGAHLARI TOROSLARDAN KAĞNILARLA GEÇİRİLMİŞTİR.RAHMETLİ!!! MENDERES ZAMANINDA DA ZATEN AMERİKA BİZE UCUZ UÇAK YAPIYOR DİYE TENCERE KAPAĞI FABRİKASINA DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞTÜR.İRANLI KARDEŞİM OKU. 'İKRA'TÜRKLÜĞÜNLE ÖVÜN.DERSİNİ ÇALIŞ.NTSB UZMANLARI TÜM DÜNYADA GÜNLÜĞÜ 1000 DOLARA (KİŞİ BAŞI) KAZA İNCELERLER.VE INTERNATIONAL ORTAMDA GECERLİ SONUC RAPORU YAYINLARLAR.bakınız www.NTSB.GOV SANIRIM EDITORUMUZ DE CEHALET YORUMLARINA İZİN VEREREK ARKADAŞLARIN DERS ALMALARINI VE ÖĞRENMELERİNİ İSTİYOR.TEŞEKKÜRLER.SAYGILARIMLA.HA ASIL YUH 'SANA' İRANLImsı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sizler haberin yorumunu yapmiyorsunuz ki...birbirinizle didisiyorsunuz !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Arkadasim sen Amerikalisin galiba ? NTSB (National Transportation Safety Board-National (MILLI)) Adi uzerinde AMERIKA'NIN milli tasimacilik guvenlik dairesidir ve tamamen yanlidir. YUH SANA adamlari Birlesmis Milletler gibi Dunya otoritesi gosteriyorsun. Iran diye begenmedigin kucumsedigin o ulkenin milli havaciligi Turkiye'den daha cok gelismis durumda bunu bile bilmiyorsun.Adamlar herseyi kendileri uretirken sen daha toplu igne bile uretemiyorsun tek basina Nedir bu Amerikan ozentiligi, kapitalizm usakligi ? Helal olsun Iran'a ki saglam bir durusu var hem ABD ye hemde kapitalizme karsi. Ancak ici bosaltilip birde bir guzel yikanmis beyinler boyle usakliklari dunya otoritesi yerine koyar. Gozunuzu acinda biraz MILLI olmaya calisin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000