24 Eylül 2009, Perşembe 07:42:50

İran'da AWACS şoku!

İran tek AWACS’ını gövde gösterisinde inanilmaz bir şekilde kaybetti...
  • nedense bu amerika israil insanları medya yolu ile yönlendirmeye çalışıyor bir şeyi sıksık tekrarlarsan birşeyin var oldugunu sanırsın usame bin ladin gibi israil bunu biliyorsa şimdiye kadar uçak gönderip nükleer tesisleri vurabilirdi yada savaş zamanında lehine kullanabilirdi neden medya ya bildiriyorlar madem iran bu kadar tehlikesiz bir uçagı bile satın alamıyor neden biz füze satmaya çalışıyorlar ?
  • F-5 uçakları modern değildir ve amerikan parmağıyla değil pilotların fazla gaza gelmesi ile düşmüştür. F-5 uçakları aviyonik anlamında hiç bir gelişmiş sisteme sahip değildir.
  • sacmalamayin
  • Sizin dikkatinizi çektimi bilemem ama, bir belgeselde izlediğime göre tüm Amerikan yapımı savaş uçakları eğer herhangi bir modernizasyondan geçirilmezse bu uçakları amerika tek merkezden kontrol edebiliyor. Haberde bahsi geçen F-5 tipi Amerikan uçağıda bu şekilde bir müdahele ile AWACS uçağına kasıtlı olarak çarptırılmış olabilir. Bu işte Amerika'nın parmağı var kim ne derse desin.

İran yönetiminin dünyaya gözdağı vermek için düzenlediği askeri törende ülkenin sahip olduğu tek AWACS erken uyarı sistemi uçağı ile bir F-5 çarpıştı. İran hava sahasına gelebilecek tehditleri tespit eden tek AWACS yok oldu. İran ambargo nedeniyle Boeing’in ürettiği bu uçakları satın alamıyor

Ekim ayının başında Türkiye’de gerçekleşmesi beklenen nükleer pazarlıklar öncesinde dünyaya gözdağı vermek isteyen İran ordusu önceki gün düzenlenen resmi törende elindeki uzun menzilli füzeleri göstererek, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad’ın tabiriyle, “Bize uzanan eli keseriz” tehdidini savurdu.

Törende iki uçağın çarpışması ise sadece birkaç satırlık haber olarak ajanslara yansıdı. Fakat dün 7 kişinin hayatını kaybettiği kazanın detayları ortaya çıkınca kazanın vehameti de gözler önüne serildi. İsrail istihbaratına yakınlığıyla bilinen Debka sitesinin iddiasına göre kazaya karışan uçaklardan biri İran’ın hava sahasını kontrol altında tutan ülkenin tek AWACS (erken uyarı ve önleme) uçağıydı.. İran yönetiminin kazada düşen uçakların tipi konusunda bilgi vermemesi de bu iddiayı güçlendiriyor. İran ordusunun Rusya’dan 1991’de alarak modernize ettiği tek bir AWACS uçağı bulunması ve Boeing tarafından üretilen bu uçakları ambargolar nedeniyle satın alamaması çok büyük bir kayıp olarak nitelendiriliyor.

AWACS’lar, 1000 kilometre öteden ülke hava sahasına yönelik tehditleri tespit edebilme kapasitesine sahip olduğu için İran hava sahasının şu an çok büyük ölçüde korumasız kaldığı belirtiliyor. Debka’nın iddiasına göre gösteriye katılan AWACS havada kendisine eskortluk eden Şah döneminden kalma Amerikan yapımı F-5 uçaklarından biriyle çarpıştı. Her iki uçak da Humeyni’nin mozolesinin hemen yanına düştü ve içlerindeki 7 kişilik mürettebat hayatını kaybetti.

Vatan

İran'da AWACS şoku!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
nedense bu amerika israil insanları medya yolu ile yönlendirmeye çalışıyor bir şeyi sıksık tekrarlarsan birşeyin var oldugunu sanırsın usame bin ladin gibi israil bunu biliyorsa şimdiye kadar uçak gönderip nükleer tesisleri vurabilirdi yada savaş zamanında lehine kullanabilirdi neden medya ya bildiriyorlar madem iran bu kadar tehlikesiz bir uçagı bile satın alamıyor neden biz füze satmaya çalışıyorlar ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
F-5 uçakları modern değildir ve amerikan parmağıyla değil pilotların fazla gaza gelmesi ile düşmüştür. F-5 uçakları aviyonik anlamında hiç bir gelişmiş sisteme sahip değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sacmalamayin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sizin dikkatinizi çektimi bilemem ama, bir belgeselde izlediğime göre tüm Amerikan yapımı savaş uçakları eğer herhangi bir modernizasyondan geçirilmezse bu uçakları amerika tek merkezden kontrol edebiliyor. Haberde bahsi geçen F-5 tipi Amerikan uçağıda bu şekilde bir müdahele ile AWACS uçağına kasıtlı olarak çarptırılmış olabilir. Bu işte Amerika'nın parmağı var kim ne derse desin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000