13 Ocak 2017, Cuma 10:02:12

İran'da 38 yıl sonra bir ilk

İran'ın, 1979'daki devrimden bu yana aldığı "birinci el" ilk yolcu uçağı Airbus A321, Mihrabad Havalimanı'na iniş yaptı.
  • adı iran islam cumhuriyeti ama hristiyanın icadını alıp kullanmak için 38 sene beklemek zorunda kaldı...islam'ın en büyük düşmanı dediği amerika'dan da uçak alacak...orası da ülkemiz gibi çoğunlukla dışa bağımlı...biz nasıl eyy dediğimiz ama her icadını tonla para saçıp alıp,kullandığımız almanya'ya bağlıysak onlar hem komünist çin'e hem de emperyalist fransız'a bağlılar...müslüman ülkeler gerçek ve doğru eğitime önem vermeyen,ilime,bilime,teknolojiye,sanayiye,araştırma,geliştirmeye yatırım yapmayan,işleri ehillerine değil yandaşlara veren ve kendi insanına değer vermeyen,bizden icat yapacak kafa çıkmaz ara eleman çıkar diyenleri yönetici yapan kafayla daha çoook sömürülürler,kapılarda yıllarca bekletilirler...
  • yolcu kapasitesi az değil mi yahu
  • Havalimanı Mihribad değil, Imam Khomeini (IKA).
  • Bu uçakların üstünden su püskürtmeyi kim çıkarmış bilen var mı ? Ben İngilizler diye biliyorum ama, gerçeği bilen varsa yazabilir mi ?
  • 16C/164Y tk ucsklari ile ayni cofig
  • Apronda deve kesemeyecek kadar zavalli bir ulke
  • İran iki yüzlü fransızların teslim aldığı bir ülkedir.Hümeyni 1979 iran devriminde paristen tahrana gelmiştir.Ambargo zamanında bile otomobil firması peougeot tahranda çatır çatır samand marka makyajlanmış araba üretmekteydi hala üretiyor.çin ve fransız mühendis ve teknisyenler nükleer çalışmaları yapmışlardı, yapıyorlar.İranın en büyük ekonomik partneri çin ve fransadır.abd saddamı iranın üzerine saldırttığında ilk etapta hezimete uğrayıp çekilen iran dengeleri tekrar güç bela sağlamış bunların oyunları yüzünden ortadoğu batılı güçlerin oyuncağı haline gelmiştir.Geçenlerde bir Azeri bakan Azerbaycanın iç işlerine karışmaya çalışan iran için, sizden 5 ülke çıkarırız demiştir.iranın yarısı Türktür.(Azeri,Türkmen).Halk rejimin esiridir.Allah yardımcıları olsun.
  • yolcu cazibe noktası bizden irana kayıyor. ne hallere düştük
  • 5 yıl içersinde thy den hem çok yolcu kapar hemde rakip olur bölgede!!
  • Ocak bandrolünü airbus mı ödedi?

İran'ın, 1979'daki devrimden bu yana aldığı "birinci el" ilk yolcu uçağı Airbus A321, Mihrabad Havalimanı'na iniş yaptı.

İran ve 5+1 ülkelerinin imzaladığı nükleer anlaşmadan sonra İran Hava Yolları'nın (İran Air) Fransa merkezli uçak üreticisi Airbus firmasıyla yaptığı anlaşma uyarınca teslim edilen A321 tipi ilk yolcu uçağı, başkent Tahran'daki Mihrabad Havalimanı'na indi.

İran'ın, 1979'daki devrimden bu yana aldığı "birinci el" ilk yolcu uçağı Airbus A321, Mihrabad Havalimanı'na iniş yaptı. 119 yolcu kapasiteli uçak, ilgiyle karşılandı.

TAHRAN'DA İMZALANMIŞTI

Nükleer anlaşmanın geçen yılın ocak ayında yürürlüğe girmesinin ardından Airbus ile İran Air yetkilileri arasında 10 milyar dolar değerinde 100 uçak alımına ilişkin nihai anlaşma Aralık ayında Tahran'da imzalanmıştı. İran Air Genel Müdürü Ferhad Pervereş, bu yıl 7 veya 8 Airbus uçağının teslim edileceğini duyurmuştu.

ABD, 1979 yılındaki devrimden sonra 52 Amerikalı diplomatın 444 gün boyunca Tahran'daki elçiliğinde rehin alındığı kriz sonrasında, İran ile bütün diplomatik ilişkilerini kesmişti. ABD daha sonra İran'a yaptırım uygulamaya başlamış, ardından da İran'ın nükleer programı gerekçe gösterilerek ambargonun kapsamı genişletilmişti.

İran ile İsviçre'nin Cenevre kentinde 24 Kasım 2013 tarihinde yapılan müzakerelerde geçici anlaşmaya varılmış ve bu anlaşma uyarınca İran'a uygulanan bazı ekonomik yaptırımların hafifletilmesi kararı alınmıştı. Daha sonra nükleer müzakerelerde Nisan 2014'te varılan geçici anlaşma çerçevesinde ABD Hazine Bakanlığı, Boeing'e bazı uçak parçalarının "kısa süreliğine" İran'a satılması için izin vermişti.

16 Ocak'ta uygulamaya giren nükleer anlaşmayla birlikte ekonomik yaptırımların kaldırılmasının ardından İran, eski hava filosunu yenilemek amacıyla Fransa'nın Airbus ve ABD'nin Boeing şirketleriyle müzakereler yürütüyordu. İran bu kapsamda Ocak ayında Airbus şirketiyle de 118 uçak alınmasına ilişkin 27 milyar dolarlık anlaşma imzalamıştı.

AMBARGO KAZALARI TETİKLİYORDU

İran Air, ambargo sebebiyle şu ana kadar 1979'dan önce satın aldığı uçaklarla hizmet veriyor. Uçak filosu yenilenememesi kaza riskinin de artmasına neden olmuştu. Bu nedenle İran'da son 38 yıl içinde 200'den fazla uçak kazası yaşanmış ve bu kazalarda da 2 binin üzerinde insan hayatını kaybetmişti.





İran'da 38 yıl sonra bir ilk

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

trajikomedi ~ 7 yıl önce
adı iran islam cumhuriyeti ama hristiyanın icadını alıp kullanmak için 38 sene beklemek zorunda kaldı...islam'ın en büyük düşmanı dediği amerika'dan da uçak alacak...orası da ülkemiz gibi çoğunlukla dışa bağımlı...biz nasıl eyy dediğimiz ama her icadını tonla para saçıp alıp,kullandığımız almanya'ya bağlıysak onlar hem komünist çin'e hem de emperyalist fransız'a bağlılar...müslüman ülkeler gerçek ve doğru eğitime önem vermeyen,ilime,bilime,teknolojiye,sanayiye,araştırma,geliştirmeye yatırım yapmayan,işleri ehillerine değil yandaşlara veren ve kendi insanına değer vermeyen,bizden icat yapacak kafa çıkmaz ara eleman çıkar diyenleri yönetici yapan kafayla daha çoook sömürülürler,kapılarda yıllarca bekletilirler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
huseyin ~ 7 yıl önce
yolcu kapasitesi az değil mi yahu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IKA ~ 7 yıl önce
Havalimanı Mihribad değil, Imam Khomeini (IKA).

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehrabad ~ 7 yıl önce
Tahran da iki havalimanı var ika sonradan yapıldı
... ~ 7 yıl önce
Tahranda iki havalimanı var biri Mehrabad diğeri imam humeyni (İKA)
Hüseyin ~ 7 yıl önce
Bu uçakların üstünden su püskürtmeyi kim çıkarmış bilen var mı ? Ben İngilizler diye biliyorum ama, gerçeği bilen varsa yazabilir mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS ~ 7 yıl önce
Tgsciler çıkarmış
16C/164Y ~ 7 yıl önce
16C/164Y tk ucsklari ile ayni cofig

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Deve ~ 7 yıl önce
Apronda deve kesemeyecek kadar zavalli bir ulke

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zavalli ~ 7 yıl önce
Zavallı sensin deve
a321 ~ 7 yıl önce
İran iki yüzlü fransızların teslim aldığı bir ülkedir.Hümeyni 1979 iran devriminde paristen tahrana gelmiştir.Ambargo zamanında bile otomobil firması peougeot tahranda çatır çatır samand marka makyajlanmış araba üretmekteydi hala üretiyor.çin ve fransız mühendis ve teknisyenler nükleer çalışmaları yapmışlardı, yapıyorlar.İranın en büyük ekonomik partneri çin ve fransadır.abd saddamı iranın üzerine saldırttığında ilk etapta hezimete uğrayıp çekilen iran dengeleri tekrar güç bela sağlamış bunların oyunları yüzünden ortadoğu batılı güçlerin oyuncağı haline gelmiştir.Geçenlerde bir Azeri bakan Azerbaycanın iç işlerine karışmaya çalışan iran için, sizden 5 ülke çıkarırız demiştir.iranın yarısı Türktür.(Azeri,Türkmen).Halk rejimin esiridir.Allah yardımcıları olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 7 yıl önce
bunu pekcok iranli arkadasimdan da duymusumdur.insanlar kacmak icin yer ariyorlar nereye olursa olsun
Azeri ~ 7 yıl önce
Azeri bakan büyük halt etmiştir azeri bakan önce işgal altındakı qarabağ ı kurtarsın
Yanlış ~ 7 yıl önce
Yanlış duymuşsun devrim zamanı iran nufusu 35 milyon ve şimdi 80 milyon nasıl herkes kaçmış anlayamadım .fetocular türkiyeden kaçıyor diye herkes türkiye den kaçıyor diye bilirmiyiz?
vaybee ~ 7 yıl önce
yolcu cazibe noktası bizden irana kayıyor. ne hallere düştük

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kötü ~ 7 yıl önce
5 yıl içersinde thy den hem çok yolcu kapar hemde rakip olur bölgede!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yok artık ~ 7 yıl önce
Bizden LHT, BA, AF, katar yolcu kapamazken bunlar ters takla mı atacak. Senin temenin o yönde bellide iran 20-30 yıl geriden geliyo zor dostum zor. Tk 10 yıl içinde sınıf atlar özellikle havalimanı açılıp fiziki şartlarda oturdumu tamamdır. İranlılar keko bişey çıkmaz
Thy ~ 7 yıl önce
Bekleyelim ve görelim bence thy için büyük tehlike .Ayrıca iranlılar çok yetenekli insanlar bunu tarih boyunca ispat etmişler
7 ~ 7 yıl önce
Ocak bandrolünü airbus mı ödedi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000