02 Ocak 2013, Çarşamba 14:22:12

İRAN YERLİ HELİKOPTERİNİ DENEDİ

Hürmüz Boğazı'nda düzenlediği 6 günlük askeri tatbikatla Batı'ya gözdağı veren İran, son gün yeni geliştirdiği askeri helikopteri "Tayfun 2"yi denedi.
  • Iran bir savasta ABD tarafindan bir haftada tamamen tozduman edilir, Turkce konusan halki'da Turkiye'ye kacar. Fakat, Irak savasindan sonra boyle bir saldiri duzenlemeye ABD istekli degil, baska yollari deniyorlar. ABD'in Irak'a saldigi gibi saldiracagini dusunursek helikopterle neyi savunacak.
  • Yahu basbaya cobra iste bu. Hatta tam modeli ah-1j sea cobra diye geçer. Fliri yeni gii ama hakkını yemeyelim.

Dünya petrol ihracatının yüzde 40'nın gerçekleştiği Hürmüz Boğazı'nda 6 günlük bir askeri tatbikat yapan İran, son gün yeni geliştirdiği askeri helikopteri "Tayfun 2'yi denedi.


Yüksek teknoloji ile donatılmış yeni jenerasyon askeri helikopter "Tayfun 2"nin denendiği tatbikatı İran Savunma Bakanı Ahmed Vahidi de izledi.

Askeri helikopter "Tayfun 2"yi düşmanın yaptırımlarına karşı öz kaynaklara yönelmenin sembolü olarak değerlendiren İran Savunma Bakanı Vahidi, "Tayfun 2'nin seri üretimine başlandığında İran askeri gücünü önemli ölçüde arttıracak" dedi.

İran Havacılık Endüstrisi Kuruluşu tarafından en yüksek teknolojiyle geliştirilen yerli "Tayfun 2" askeri helitopteri, Hürmüz Boğazı'ndaki tatbikatın son gününde Hint Okyanusu'nda denendi.

İRAN YERLİ HELİKOPTERİNİ DENEDİ

Yorumlar

Iran ~ 11 yıl önce
Iran bir savasta ABD tarafindan bir haftada tamamen tozduman edilir, Turkce konusan halki'da Turkiye'ye kacar. Fakat, Irak savasindan sonra boyle bir saldiri duzenlemeye ABD istekli degil, baska yollari deniyorlar. ABD'in Irak'a saldigi gibi saldiracagini dusunursek helikopterle neyi savunacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
copy ~ 11 yıl önce
Yahu basbaya cobra iste bu. Hatta tam modeli ah-1j sea cobra diye geçer. Fliri yeni gii ama hakkını yemeyelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000