14 Ağustos 2016, Pazar 14:23:41

İran yasağı kaldırdı

İran, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından seyahat acentelerine getirdiği Türkiye’ye tur satışı yasağını kaldırdı. Bu gelişmeyi memnuniyetle karşılayan turizmciler, İran ile yaşanan charter sefer sıkıntısının da aşılmasını istiyor.
  • turizm ile hic bir ulke kalkınmamıştır. keşke bu kadar ilgiyi üretim sanayi , arge ye göstersek
  • arap erkek turistler kadar pis'i yok adamlar karılanın yanında bıkınılı kadınların fotograflarını cekıyolar e okadar para harcıyolar anı yapmak lazım demı!!!
  • bu iran umarım bize de biraz teknoloji getirir
  • Bu turizm "sadece" Türkiyeye 5% gelir saglar. Ne kadar muhtacmisiz baska ülkelerden turist getirmeye, sanki komple economy yerlerde.
  • DESENIZE ARTIK IRANA GIDEBILECEGIZ
  • Sen al iranlı kardeşlerinle kendin kardeş ol ve evinde ağırla. Sevinmişmiş, bunlar yamyam, nesine sevindin? Havalimanlarında her türlü medeniyetsizlik, otobüse her türlü zarar, hotellerde kırıp döküyorlar! Bunların nesini istiyorsun? Tabii sen koltuğunda rahat rahat oturuyon, evinde ağırlara görelim!
  • İranli kardeşler Türkiye cennet gelin gezin eğlenin kendi ülkenizdeki rahatlıktan on kat daha rahat.size avrupa uymaz kültür benzerliği,yaşam tarzı,damak tadı aynı,sadece deniz güneş yok islam kültürü varlıkları,doğa güzellikleri batı medeniyeti kalıntıları vel hasılı kelam bu ülke cennet.görmeden ölmeyin.....

İran, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından seyahat acentelerine getirdiği Türkiye’ye tur satışı yasağını kaldırdı. Bu gelişmeyi memnuniyetle karşılayan turizmciler, İran ile yaşanan charter sefer sıkıntısının da aşılmasını istiyor.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'in Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyaretin ardından dün İran, darbe teşebbüsünün sonrası Türkiye'ye tur satış konusunda seyahat acentelerine konulan yasağın kaldırıldığını açıkladı. Hükumetin Rusya'nın ardından İran'la da arayı düzeltmesini sevinçle karşılayan turizmciler, İran'la yaşanan bir diğer sorun olan Antalya'ya direk uçuş seferleri sorunununda çözülmesini istiyor.

BİR SORUNUMUZ DAHA VAR

Bu yıl turizmde peşi sıra iptal ve sonrasında düzelmeler olduğunu anlatan Tur Operatörleri Platformu Basın Sözcüsü Cem Polatoğlu, “Alınan karardan çok mutlu olduk. İranlı turist sayısı çok fazla. Ancak İran ile hala aşılması gereken bir sorunumuz daha var. İran charterları hala direk Antalya'ya uçuş yasağında. Bu sorununda aşılmasını istiyoruz” dedi.

SÜRÜNDÜRMENİN ANLAMI YOK

Antalya'ya direk uçuş olmadığı için uçakları Isparta'ya indirmek zorunda kaldıklarını anlatan Polatoğlu, “İran'a giden heyetlerde bir şekilde İranlı yetkilileri ikna edebiliriz diye düşünüyoruz”diye konuştu. İranlı turistin, yeme içme ve gezmeyi sevdiğini dile getiren Polatoğlu, “İnsanları süründürmenin anlamı yok” dedi. İki halkın birbiriyle kaynaşması için turizmin en ideal yol olduğunun altını çizen Polatoğlu, “10 yıldır 4.8 milyon Rus her yıl Antalya'ya geliyor. Bu rakam bir ülke nüfusu kadar. İlişkilerin çözülmesini sadece Putin istemedi halkta istedi” ifadelerini kullandı. Turizmin çok önemli bir alan olduğuna dikkati çeken Polatoğlu şunları söyledi: “Umarım İranlı dostlarımızda bunun kıymetini anlarlar ve bir an evvel bu gereksiz, kendi halkına ve bize eziyet uygulamaları ortadan kaldırırlar.”

200 BİN İRANLI TURİST BEKLİYORUZ

Geçen yıl İran'dan Türkiye'ye tatil için gelen İranlı turist sayısının 750 bini geçtiğini hatırlatan Polatoğlu, “Bu yıl Türkiye'ye 350 bin civarında İranlı turist geldi. Yıl sonuna kadar 200 bin turist daha gelmesini umut ediyoruz” diye kaydetti. Hükumetin çok doğru adımlar attığını belirten Polatoğlu, “Yapılan toplantılarda iki tanede turizmcinin yer almasını istiyoruz. Turizmcinin katma değerden, sebze meyveye, dizi sektörüne, tekstile varıncaya kadar her alana katkısı var” dedi. (Yeni Şafak)

İran yasağı kaldırdı

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

kk ~ 8 yıl önce
turizm ile hic bir ulke kalkınmamıştır. keşke bu kadar ilgiyi üretim sanayi , arge ye göstersek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
arap ~ 8 yıl önce
arap erkek turistler kadar pis'i yok adamlar karılanın yanında bıkınılı kadınların fotograflarını cekıyolar e okadar para harcıyolar anı yapmak lazım demı!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ahmed i ~ 8 yıl önce
bu iran umarım bize de biraz teknoloji getirir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turizm ~ 8 yıl önce
Bu turizm "sadece" Türkiyeye 5% gelir saglar. Ne kadar muhtacmisiz baska ülkelerden turist getirmeye, sanki komple economy yerlerde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
remzi ~ 8 yıl önce
DESENIZE ARTIK IRANA GIDEBILECEGIZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abey ~ 8 yıl önce
Sen al iranlı kardeşlerinle kendin kardeş ol ve evinde ağırla. Sevinmişmiş, bunlar yamyam, nesine sevindin? Havalimanlarında her türlü medeniyetsizlik, otobüse her türlü zarar, hotellerde kırıp döküyorlar! Bunların nesini istiyorsun? Tabii sen koltuğunda rahat rahat oturuyon, evinde ağırlara görelim!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Behi ~ 8 yıl önce
Sadece sana diyecem cahil insan cahil olmak bu olsa gerek
Abey ~ 8 yıl önce
Bunlar ve araplar dünyada stenmeyen turist tipleri. Biz de istemiyoruz ama çağıranı ve seveni bol.
Abey'e ~ 8 yıl önce
Siz görmeden yaşamadan boş yorum yazanlar grubundansınız sanırım.Turizm'in 32 yıldır içindeyim,İranlı turistlerin ne Otobüse nede otellere zarar verdiğini ne duydum ne yaşadım,Gelirler sevdikleri Aquapark-Rafting-yat turlarını yapar,Avm lerde alışverişlerini yapar,para harcar dönerler.Unutmayın turist hangi ülkeden gelirse gelsin misafirimizdir.Çirkin sözlerinizden dolayı sizi kınıyorum.
Abey ~ 8 yıl önce
Otobüsün içinde karpuz kesmeye kalkan millet bunlar. Ispartadan antalyaya kadar otobüse etmedikleri kalmıyor. Isparta havalimanında vermedikleri zarar kalmadı. Otellerden ne bulsalar bavullarına dolduruyorlar. Görmeden yaşamadan cahil cahil konuşuyorsunuz. Sonra bunları gören kaliteli turistler bir daha türkiyeye gelmiyor. Ama size bunlar lazım. Çünkü aynı gorgusuzluge sahipsiniz.
Bu ülke cennet ~ 8 yıl önce
İranli kardeşler Türkiye cennet gelin gezin eğlenin kendi ülkenizdeki rahatlıktan on kat daha rahat.size avrupa uymaz kültür benzerliği,yaşam tarzı,damak tadı aynı,sadece deniz güneş yok islam kültürü varlıkları,doğa güzellikleri batı medeniyeti kalıntıları vel hasılı kelam bu ülke cennet.görmeden ölmeyin.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Noldu battımı ~ 8 yıl önce
Begenmedin ülkenin cennet olduğunu battımı
Mahmuta ~ 8 yıl önce
O kullandığın cümle seni çok iyi anlatıyor hortum yakınken kendine
... ~ 8 yıl önce
Görmeden önce ölünmesi gereken 10 yer listesinde zirveye oynuyoruz :)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000