23 Ağustos 2010, Pazartesi 07:57:57

İRAN YAPIMI İHA TANITILDI

İran, ilk uzun menzilli insansız savaş uçağını dün kamuoyuna tanıttı.
  • Iran nereden cruise fuzesi bulmus ki onlari insansiz ucaklara takicak? Hemde 4 tane. Bu hesaplara gore Cruise fuzesinin tanesi 51 kg. Olurmu yahu? Menzili 1000km ise Iran'in batisindan Israil'e bal gibi ulasir, belki TelAviv'e bile ulasir. Israil izin verir ise.
  • Bu uçuyor da inemiyor herhalde. Yani tek kullanimlik IHA (Buna roket deniyordu galiba !) Sakallilarin birkaç firin daha ekmek yemeleri gerekiyor. Bu arada bizim ANKA'nin planlarini da iyi yerde saklayin.
'Kerrar' adlı insansız uçak, 4 metre uzunluğunda ve 4 cruise füzesi taşıyabiliyor.

İsrail'e kadar ulaşamayan Kerrar'ın menzili 1000 kilometre. Saatte 900 kilometre hıza varabilen ve yüksek irtifada uçabilen insansız uçak, belirlenen hedeflere bomba fırlatabilme özelliklerine sahip. Kerrar ayrıca iki 113 kilogramlık bomba ya da tek 204 kilogramlık bomba taşıyabiliyor.

1980'lerin sonlarından bu yana kendi insansız savaş uçaklarını geliştirme çabası içinde olan İran'ın, yeni bazı silah ve araç gereçlerin tanıtımını yapması da bekleniyor.

(Star)
İRAN YAPIMI İHA TANITILDI

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Iran nereden cruise fuzesi bulmus ki onlari insansiz ucaklara takicak? Hemde 4 tane. Bu hesaplara gore Cruise fuzesinin tanesi 51 kg. Olurmu yahu? Menzili 1000km ise Iran'in batisindan Israil'e bal gibi ulasir, belki TelAviv'e bile ulasir. Israil izin verir ise.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu uçuyor da inemiyor herhalde. Yani tek kullanimlik IHA (Buna roket deniyordu galiba !) Sakallilarin birkaç firin daha ekmek yemeleri gerekiyor. Bu arada bizim ANKA'nin planlarini da iyi yerde saklayin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000