08 Mart 2012, Perşembe 14:20:46

İRAN VENEZUELA'YA İNSANSIZ UÇAK YAPIYOR!

ABD Güney Komutanlığı Komutanı General Douglas Fraser, İran'ın Venezuela ordusu için insansız uçak ürettiğini iddia etti...
ABD'nin başkenti Washington'da dün bir basın toplantısı düzenleyen ABD Güney Komutanlığı Komutanı General Douglas Fraser, İran'ın ABD'nin "arka bahçesi"nde faaliyetlerini arttırdığına dikkati çekerek, Tahran'ın Venezuela ordusu için insansız uçak ürettiğini söyledi.
 
NTV'nin haberine göre, İran'ın Venezuela ordusu için ürettiği iddia edilen insansız uçakları, ABD yapımı insansız uçaklarla karşılaştıran General Douglas Fraser, "Bunlar Predatörler gibi yüksek bir teknolojiye sahip değil. Daha çok 'Scan Eagle' sınıfında insansız uçaklar" dedi.
 
Venezuela'nın İran'dan satın aldığı insansız uçaklarla ne yapmak istediğini bilmediğini söyleyen Fraser, "Tahminen ülke içi güvenliği sağlamada kullanacaklar" şeklinde konuştu.
 
İran'ın Güney Amerika'daki faaliyetlerinin sadece bununla sınırlı olmadığını savunan Fraser, Tahran'ın Güney Amerika'daki resmi elçilik sayısı 5'ten 10 çıkardığını ve bazı ülkelerde kültür merkezleri kurduğunu söyledi.
 
Nükleer programı nedeniyle ABD ve Avrupa Birliği ülkelerinin ekonomik yaptırım uyguladığı Tahran'ın çıkış yolu aramak için Güney Amerika ülkelerine yöneldiğini savunan ABD'li general Fraser, "Uluslararası yaptırımları etkisizleştirmek için diplomatik ilişkilerini geliştiriyorlar" dedi.
İRAN VENEZUELA'YA İNSANSIZ UÇAK YAPIYOR!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000