19 Kasım 2018, Pazartesi 08:27:33

İran ve Suriye uçaklarına yakıt yok!

Lübnan, uluslararası yaptırımlara tabi olan İran ve Suriye havayolu şirketlerine Uluslararası Beyrut Refik Hariri Havalimanı’nda yakıt ikmalinin engelleyen yaptırıma uyduğunu açıkladı.
  • Ayrıca hiç bir şekilde güven olmayacak bir toplumdurlar her türlü sırtınızdan hançerlemeye müsait bir yapıları vardır...
  • Mercidabık Savaşı (1516) Memlük hükümdarının yaptıklarına karşılık ulemanın fetvasını alan Yavuz Sultan Selim Çukurova Bölgesi’ndeki Ramazanoğulları Beyliği’ni Osmanlı topraklarına kattıktan sonra Kansu Gavri ile Halep yakınlarında Mercidabık mevkiinde karşılaştı. Yapılan savaşta Memlük ordusu bozguna uğradı. Kansu Gavri öldü yerine Tomanbay geçti. Böylece; ✍ Suriye, Lübnan ve Filistin toprakları Osmanlı Devleti’nin eline geçti. Mısır yolu Osmanlılara açıldı. Ridaniye Savaşı (1517) Memlüklülerin yeni Sultanı Tomanbay Osmanlı Devleti’nin hakimiyetini kabul etmeyip üstelik Osmanlı elçisini de öldürttü. Bu hadiseler üzerine Yavuz Sultan Selim Mısır üzerine yürüdü. Osmanlı ordusu geçilmez denilen Sina Çölünü geçti ve Kahire önlerine geldi. Yavuz Tomanbay’ın sabit toplara sahip olduğunu bildiği için orduyu cepheden yaramayacağını düşünerek El-Mukaddam dağını dolaşıp sabit topları etkisiz hale getirdi. Ridaniye mevkiinde yapılan savaş Osmanlıların zaferiyle sonuçlandı nokta....
  • valla bu muslumanlar ne zaman bu hacli birligine karsi direnecekler merak ediyorum!!!
  • Evet bana teslim olacak hemde tıpış tıpiş teslimmmmm olacak ABD teslim olacaksin anlamdın mi oy le de boy le de teslim olacaklar olmadılar mi çok bağıralar kesenler verme diyenler ver birin al birini avaz avaz bağıralar teslim olmadılar mi bize teslim olun ABD TESLİM OLUN
  • petrol üreticisi iran petrol bulamıyor, patates:)
  • iran tarihini bir okuyun;Ondan sonra ambargo kararı alın.Adamlar kaç bin yıllık pers imparatorluğunda hiç bir zaman işgal edilmemiştir.Roma İmparatorluğu bile Acem diyarına girememiş;Osmanlı en güçlü zamanında bile acem seferinden başarısız olarak dönmüştür.ucaklara yakıt versen ne olur;vermesen ne olur?adamların teslim olacağını mı zannediyorsun?

Lübnan, uluslararası yaptırımlara tabi olan İran ve Suriye havayolu şirketlerine Uluslararası Beyrut Refik Hariri Havalimanı’nda yakıt ikmalinin engelleyen yaptırıma uyduğunu açıkladı. Söz konusu şirketler, Lübnan’a iletilen yaptırım listesinde yer alıyor.

Uluslararası Beyrut Refik Hariri Havalimanı yönetimi, 5 Kasım’da ABD yaptırımları uygulanmaya başlayan İran havayolu şirketleri de dahil olmak üzere bazı havayolu şirketlerine yönelik uluslararası yaptırım kararına bağlı olduğunu belirtti. Havalimanı, bu uçaklara yakıt ikmali sağlamaktan kaçınıyor. Söz konusu listede dünya çapında 15 ülkeye ait 20’den fazla havacılık şirketi bulunuyor.

Şarku’l Avsat’a konuşan önde gelen Lübnanlı kaynaklar, listede “Iran Air” ve “Mahan Air” gibi İran havayolu şirketlerinin yer aldığını söylediler. Listenin ayrıca “Cham Wings” ve “Suriye Arap Havayolları” gibi Esed rejimine ait havayolu şirketlerini de kapsadığını belirttiler. Listede ayrıca Beyaz Rusya’ya ait bir havayolu şirketi olan “Belavia” da var.

Kaynaklara göre, listede Lübnan’da temsilcilikleri ve seferleri bulunmayan başka havayolu şirketleri de yer alıyor.

İran ve Suriye uçaklarına yakıt yok!

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

ilya ~ 5 yıl önce
Ayrıca hiç bir şekilde güven olmayacak bir toplumdurlar her türlü sırtınızdan hançerlemeye müsait bir yapıları vardır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ilya ~ 5 yıl önce
Mercidabık Savaşı (1516) Memlük hükümdarının yaptıklarına karşılık ulemanın fetvasını alan Yavuz Sultan Selim Çukurova Bölgesi’ndeki Ramazanoğulları Beyliği’ni Osmanlı topraklarına kattıktan sonra Kansu Gavri ile Halep yakınlarında Mercidabık mevkiinde karşılaştı. Yapılan savaşta Memlük ordusu bozguna uğradı. Kansu Gavri öldü yerine Tomanbay geçti. Böylece; ✍ Suriye, Lübnan ve Filistin toprakları Osmanlı Devleti’nin eline geçti. Mısır yolu Osmanlılara açıldı. Ridaniye Savaşı (1517) Memlüklülerin yeni Sultanı Tomanbay Osmanlı Devleti’nin hakimiyetini kabul etmeyip üstelik Osmanlı elçisini de öldürttü. Bu hadiseler üzerine Yavuz Sultan Selim Mısır üzerine yürüdü. Osmanlı ordusu geçilmez denilen Sina Çölünü geçti ve Kahire önlerine geldi. Yavuz Tomanbay’ın sabit toplara sahip olduğunu bildiği için orduyu cepheden yaramayacağını düşünerek El-Mukaddam dağını dolaşıp sabit topları etkisiz hale getirdi. Ridaniye mevkiinde yapılan savaş Osmanlıların zaferiyle sonuçlandı nokta....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haclilara karşı ~ 5 yıl önce
valla bu muslumanlar ne zaman bu hacli birligine karsi direnecekler merak ediyorum!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Azer ~ 5 yıl önce
Evet bana teslim olacak hemde tıpış tıpiş teslimmmmm olacak ABD teslim olacaksin anlamdın mi oy le de boy le de teslim olacaklar olmadılar mi çok bağıralar kesenler verme diyenler ver birin al birini avaz avaz bağıralar teslim olmadılar mi bize teslim olun ABD TESLİM OLUN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
patates ~ 5 yıl önce
petrol üreticisi iran petrol bulamıyor, patates:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iran ~ 5 yıl önce
iran tarihini bir okuyun;Ondan sonra ambargo kararı alın.Adamlar kaç bin yıllık pers imparatorluğunda hiç bir zaman işgal edilmemiştir.Roma İmparatorluğu bile Acem diyarına girememiş;Osmanlı en güçlü zamanında bile acem seferinden başarısız olarak dönmüştür.ucaklara yakıt versen ne olur;vermesen ne olur?adamların teslim olacağını mı zannediyorsun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
harzemşahlar ~ 5 yıl önce
harzemşahlar var diye hatırlıyorum
ilya ~ 5 yıl önce
acaba hangi sefer bu en güçlü olduğu zaman onuda yazar mısınız ya da hangi malubiyetler orasını anlayamadım
Tarihe iyi bak ~ 5 yıl önce
Tarihde iranın Osmanlıya attıgı kazıkları arkadan hançerledi gerçegini unutmamak lazım Osmanlı savaşa gittiginde adamlar kaçmış gitmişlerdir Ordu geldiginde savaşacak adam karısında bulumamışlardır iranda Osmalı serkeri halen mevcutdur ayrıca Osmalı olmasaydı Ermeniler ve Ruslar irani dagıtacakdı.
Zaten ~ 5 yıl önce
Hedefleri, İran'ı ekonomik olarak iyice boğup, ortadoğu ateşinin içine atmak. İran bu hamleyi Rusya ve Çin'in desteğiyle savuracaktır ama çok zorluk çekecekler uzun yıllar boyunca. İran yeter ki, hata yapıp savaşa girmesin.
İlya'ya ~ 5 yıl önce
1516 Mercidabık- 1517 Ridaniye seferleri. Yavuz eli boş döndü de, her yerde bulabileceğin bilgiyi buraya mı soruyorsun? Hiç mi okula gitmedin yahu ?? Imza Black !

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000