20 Mart 2011, Pazar 08:41:06

İRAN, UÇAN DAİRE YAPTI

Nükleer teknolojideki çalışmalarıyla İsrail'i korkutan İran'dan yeni bir buluş daha... İran uzaktan kumandayla hareket eden uçan daire yaptı. "Zuhal" adı verilen uçan daire İranın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney tarafından hizmete sokuldu.
  • Iran has announced it has built a home-made unmanned flying device called Zohal (Arabic for ‘Saturn’) — strangely the words ‘flying saucer’ are mentioned in the announcement, which I has caused some misunderstanding among the UFO community…
  • Oyuncakçıya gidin, uzaktan kumandalı UFO diye sorun, 170TL karşılığı tavadan biraz büyük uçan daire alabilirsiniz. Akıllı tv'ye girin, uçan dairenin top sektirdiği, çemberden geçtiği videoları izleyin. İranlıların yaptığı birşey değil, asıl Türk buluşu AHL'da. "Yürümeyen merdiven". Bir sapığımız var, merdivenden indikten sonra stop butonuna basıyor. Birgün yakaladım, 1-2 ay buıtonlara basamadı. Şimdi tadını unuttu herhalde, içhatlardan aşağı inen merdivenleri yine durduruyor. Yakında Uçmayan daire de yaparız inşallah.
  • o turkce google kullandigin icindir. google.co.uk yi kullan turkce biseyler cikmiyor.
  • Tayyibe laf atacağına bu ülkede Chp ve Dsp başta olmak üzere sol partiler ne yaptılar acaba ? Başkasını kötülemeden önce düşün... Bu ülke Adnan Menderes ve Turgut Özal dan sonra ilk defa bir adam gibi adam gördü. Başbakan gibi başbakan gördü...
  • hiçbir halt yapmıyorlar merak etmeyin iran ufo yazınca googleda sadece türkçe haberler çıkıyor :) airporthabere yakıştıramadım bakın iranın ufosu dedikleri neymiş: http://cryptoworld.co.uk/iran-builds-ufo-not/ hakkaten unidentified olmuş yani... oyuncak gibi
  • iran gibi geri bi ülke neler yapıor. bizim tayyip nelerle ugrasıyor.biraz gelisin.edeb yahu !!

Fars Haber Ajansının haberine göre, İran Havacılık ve Uzay Endüstrisi tarafından geliştirilen uçan daire ilk olarak gözetleme ve keşif faaliyetlerinde kullanılacak.

Uçan dairede otomatik pilot sistemi ile GPS ve 10 megapiksellik iki görüntü sistemi bulunuyor.

Zuhal" aldığı görüntüleri anında yerdeki kumanda merkezine gönderebiliyor. Büyük bir tava büyüklüğünde olan uçan daire açık havada olduğu gibi kapalı mekanlarda da uçabiliyor.

UZAY KAPSÜLÜ TAŞIYAN FÜZE GÖNDERİLDİ

İran'ın uzaya bir hayvan göndermeye yönelik teçhizatı denemek amacıyla, uzay kapsülü taşıyan yeni füzesi Kavoşgar-4'ü fırlattığı bildirildi.

Resmi IRNA ajansının haberine göre cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, "İran İslam Cumhuriyeti, ilk yaşam kapsülünü Kavoşgar-4 füzesini kullanarak başarıyla fırlatmıştır" denildi. Açıklamada bu önemli bilimsel çalışmanın salı günü İran Uzay Ajansı tarafından yapıldığı belirtildi.

IRNA, sistemin performansı ile fırlatma platformu, motorları, elektronik sistemleri, telemetri ve füze ile kapsülün ayrılma sistemlerini denemek amacıyla bu fırlatma işlemini İran'da yeni yıldan (21 Mart) önce yapacağını ilan ettiğini bildirdi.

2009'da yörüngeye bir uydu yerleştiren ve 2010'da uzaya küçük hayvanlar gönderen İran'ın iddialı uzay programı batılıları endişelendiriyor.

İran'ın uzaya büyük bir hayvan göndermesi, yetkililer tarafından 2020'de insan gönderilmesi hedefinin ilk aşaması olarak takdim ediliyor.

Geçen ay kamuoyuna tanıtılan Kavoşgar-4 füzesinin 120 kilometre irtifaya yük taşıma kapasitesi bulunduğu açıklanmıştı.

IRNA ayrıca bugünkü haberinde, yer ile iletişim testlerinin de bu irtifada yapıldığını teyit etti.

İRAN, UÇAN DAİRE YAPTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 13 yıl önce
Iran has announced it has built a home-made unmanned flying device called Zohal (Arabic for ‘Saturn’) — strangely the words ‘flying saucer’ are mentioned in the announcement, which I has caused some misunderstanding among the UFO community…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Oyuncakçıya gidin, uzaktan kumandalı UFO diye sorun, 170TL karşılığı tavadan biraz büyük uçan daire alabilirsiniz. Akıllı tv'ye girin, uçan dairenin top sektirdiği, çemberden geçtiği videoları izleyin. İranlıların yaptığı birşey değil, asıl Türk buluşu AHL'da. "Yürümeyen merdiven". Bir sapığımız var, merdivenden indikten sonra stop butonuna basıyor. Birgün yakaladım, 1-2 ay buıtonlara basamadı. Şimdi tadını unuttu herhalde, içhatlardan aşağı inen merdivenleri yine durduruyor. Yakında Uçmayan daire de yaparız inşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
o turkce google kullandigin icindir. google.co.uk yi kullan turkce biseyler cikmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tayyibe laf atacağına bu ülkede Chp ve Dsp başta olmak üzere sol partiler ne yaptılar acaba ? Başkasını kötülemeden önce düşün... Bu ülke Adnan Menderes ve Turgut Özal dan sonra ilk defa bir adam gibi adam gördü. Başbakan gibi başbakan gördü...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hiçbir halt yapmıyorlar merak etmeyin iran ufo yazınca googleda sadece türkçe haberler çıkıyor :) airporthabere yakıştıramadım bakın iranın ufosu dedikleri neymiş: http://cryptoworld.co.uk/iran-builds-ufo-not/ hakkaten unidentified olmuş yani... oyuncak gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
iran gibi geri bi ülke neler yapıor. bizim tayyip nelerle ugrasıyor.biraz gelisin.edeb yahu !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000