22 Haziran 2014, Pazar 17:12:06

İRAN UÇAKLARI IRAK'A VERDİ

Irak Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı Sözcüsü Korgeneral Kasım Ata, bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, "İran elinde tuttuğu Irak'a ait 130 savaş uçağını iade etti. Bu uçaklar, modern silahlarla donatılarak IŞİD'e karşı yürüttüğümüz savaşta kullanılacak" dedi.
  • Uçaklar MIG29 Mirage F1 SUKHOI 22/ 24/25 ve IL76. Bunlardan MIG29 MirageF1 ve SU24/25 ve IL76 uçaklari Iran hava kuvvetleri tarafinfan kullaniliyor ama Irak hava kuvvetlerinde bunlari kullanacak pilot kalmadi Saddamin Pilotlarinin isine son verildi ve yeni pilotlar Amerika tarafindan egitildi ve Irak 30 adet F16 siparis etti fakat uçaklar daha teslim edimedi ayrica F16 lari kullanacak pilotlar Amerikada egitim görüyor.Saddam kalan MIG25 leri toprak ve kamuflaj altinda sakladi fakat hepsi bulundu ve birkaç tanesi Amerikada müzeye gönderildi ve geri kalanlar tanklarla ezildi internette bu resimleri görebilirsiniz "Iraqi AF MIG25"
  • nasıl hurda ve işe yaramaz olur? adam 130 ucagi aku takviyesi yaparak, yada 2.viteste vurdurarak calistirip karadan yollamadi ya. bunlar irandan havalandi ve irak a indi. pekala silah sistemi elden gecirilebilir ve kullanilabilir. az mantikli olun.
  • Uçaklar Mig-21, Mig-23 ve Mig-25. Eğer 1991'den beridir olduğu yerde tutulmuş ve bakımları yapılmamış, arada da çalıştırılıp uçurulmamışsa; yazık olmuştur o kadar uçağa. Bakım masrafları yerine aynı paraya daha az sayıda yeni sıfır uçak alınması daha doğru bir karar olur.
  • ırak o uçakları gönderdikten sonra tümden çürüsün diyede terketmemiştir uçakların yaşına gelince bizim f16 lar 20 25 yaşına geldi f104 lerimiz 40 yaşındalar modernize edip kullanıyoruz uygun bir bakımla uçaklar pekala kullanılır bildigim kadarıyla mig ler vardı eskiden ırakta
  • Amerika ile devam savaşta teslim etme. Kendi kardeşlerini öldürürken teflim et. Thanks God. My brother cares me!
  • iran'ın teslim ettiği uçaklar 25 - 30 yıllık hurdaya dönmüş çakar almazları teslim etse ne olur etmese ne olur

Irak Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı Sözcüsü Korgeneral Kasım Ata, bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, "İran elinde tuttuğu Irak'a ait 130 savaş uçağını iade etti. Bu uçaklar, modern silahlarla donatılarak IŞİD'e karşı yürüttüğümüz savaşta kullanılacak" dedi. Ata, uçakların ne zaman iade edildiğine ilişkin bilgi vermedi. Kuveyt'i 1990 yılında işgal eden Saddam Hüseyin liderliğindeki Irak yönetimi, ABD öncülüğündeki müttefik kuvvetlerin saldırısından önce çok sayıda sivil ve savaş uçağını İran'a nakletmişti.


Bir süredir çatışmaların yaşandığı ülkede, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü militanları ve bazı aşiret güçleri, Musul, Tikrit ile Bakuba kentlerini kontrolü altına almış, ayrıca Enbar'ın El-Kaim, Rave, Aneh, Retbe ve Hadise ilçelerini de ele geçirmişti. 

İRAN UÇAKLARI IRAK'A VERDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

YANLIS ~ 10 yıl önce
Uçaklar MIG29 Mirage F1 SUKHOI 22/ 24/25 ve IL76. Bunlardan MIG29 MirageF1 ve SU24/25 ve IL76 uçaklari Iran hava kuvvetleri tarafinfan kullaniliyor ama Irak hava kuvvetlerinde bunlari kullanacak pilot kalmadi Saddamin Pilotlarinin isine son verildi ve yeni pilotlar Amerika tarafindan egitildi ve Irak 30 adet F16 siparis etti fakat uçaklar daha teslim edimedi ayrica F16 lari kullanacak pilotlar Amerikada egitim görüyor.Saddam kalan MIG25 leri toprak ve kamuflaj altinda sakladi fakat hepsi bulundu ve birkaç tanesi Amerikada müzeye gönderildi ve geri kalanlar tanklarla ezildi internette bu resimleri görebilirsiniz "Iraqi AF MIG25"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
f4 ~ 10 yıl önce
nasıl hurda ve işe yaramaz olur? adam 130 ucagi aku takviyesi yaparak, yada 2.viteste vurdurarak calistirip karadan yollamadi ya. bunlar irandan havalandi ve irak a indi. pekala silah sistemi elden gecirilebilir ve kullanilabilir. az mantikli olun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 10 yıl önce
Uçaklar Mig-21, Mig-23 ve Mig-25. Eğer 1991'den beridir olduğu yerde tutulmuş ve bakımları yapılmamış, arada da çalıştırılıp uçurulmamışsa; yazık olmuştur o kadar uçağa. Bakım masrafları yerine aynı paraya daha az sayıda yeni sıfır uçak alınması daha doğru bir karar olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hobi ~ 10 yıl önce
ırak o uçakları gönderdikten sonra tümden çürüsün diyede terketmemiştir uçakların yaşına gelince bizim f16 lar 20 25 yaşına geldi f104 lerimiz 40 yaşındalar modernize edip kullanıyoruz uygun bir bakımla uçaklar pekala kullanılır bildigim kadarıyla mig ler vardı eskiden ırakta

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737 ~ 10 yıl önce
F - 104 ? Senin bahsettiğin F -4 olabilir mi ?
Keptın ving ~ 10 yıl önce
Senin o bildiğin Migler fosil oldu .
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Amerika ile devam savaşta teslim etme. Kendi kardeşlerini öldürürken teflim et. Thanks God. My brother cares me!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
olur olur ~ 10 yıl önce
iran'ın teslim ettiği uçaklar 25 - 30 yıllık hurdaya dönmüş çakar almazları teslim etse ne olur etmese ne olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir uçak ~ 10 yıl önce
Motorlu araçlar kullanılmadığı sürece eskimez,yıpranmazlar!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000