31 Aralık 2011, Cumartesi 21:23:33

İRAN UÇAKLARA YAKIT VERMİYOR

Uluslararası Tahran Havaalanı Genel Müdürü Murteza Dehkan, havaalanında bazı Avrupa ve Arap havayollarının yakıt ikmali yapmasına izin verilmediğini söyledi.
  • Onlarda uçmasınlar irana kardeşim. Sonra bu acemler kendini bir halt zannediyor
  • airbuslar abd manşeli
  • Adamlarda omurga var. "Kendisine yakıt vermeyen ülke uçaklarına yakıt vermiyor". İranın bu duruşunu destekliyorum."Kimseye ders vermiyoruz, kimsenin dersine de ihtiyacımız yok " diyen Fransa Hükümetine, sadece kem küm denilmesine de içerliyorum. Airbustan da, Renault dan da vazgeçmeyi düşünüyorum. ABD uçak satmasa da daha önce sattığı uçakların parçalarını sağlamak zorunda.
  • ABD Iran'a Airbus satmiyor ne demek ?
El Arabiya’nın haberine göre Dehkan, hükümetin, ikmal yapılmaması talimatının, önde gelen petrol şirketlerinin yurt dışında İran uçaklarına ikmale izin vermemesinin ardından geldiğini belirtti.

Dehkan, "Bizim uçaklarımıza yakıt vermeyen ülkelerin uçaklarına yakıt vermiyoruz" dedi.

Bu talimatın hangi havayolu şirketlerini kapsadığı ise açıklanmadı.

İran Dışişleri Bakanığı, Ekim ayında, Avrupa’daki uçaklarının yakıt ikmalini reddeden Batılı şirketlere karşılık verileceğini bildirerek, bu durumu uluslararası hukukun ihlali olarak nitelendirmişti.

Körfez ve güneybatı Asya’daki bazı havaalanlarında da İran uçaklarına yakıt verilmediği belirtiliyor.

ABD İran Air’e 1995’ten bu yana yaptırım uyguluyor. ABD bu ülkeye Boeing ya da Airbus uçağı satmıyor. ABD Mahan Air’e de Ekim ayında yaptırım uygulamaya başlamıştı.
İRAN UÇAKLARA YAKIT VERMİYOR

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Onlarda uçmasınlar irana kardeşim. Sonra bu acemler kendini bir halt zannediyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
airbuslar abd manşeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Adamlarda omurga var. "Kendisine yakıt vermeyen ülke uçaklarına yakıt vermiyor". İranın bu duruşunu destekliyorum."Kimseye ders vermiyoruz, kimsenin dersine de ihtiyacımız yok " diyen Fransa Hükümetine, sadece kem küm denilmesine de içerliyorum. Airbustan da, Renault dan da vazgeçmeyi düşünüyorum. ABD uçak satmasa da daha önce sattığı uçakların parçalarını sağlamak zorunda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ABD Iran'a Airbus satmiyor ne demek ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000