04 Ekim 2012, Perşembe 09:00:12

"İRAN SİVİL UÇAKLARI HEDEF ALDI" İDDİASI

New York Times İran'ın İsrail saldırısı korkusu yüzünden füzeleriyle kendi savaş uçaklarını ve sivil uçakları hedef aldığını iddia etti.

İran'ın olası İsrail saldırısına karşı düşünülenden daha fazla alarmda olduğu iddia edildi. New York Times'ın Pentagon raporlarına dayandırarak yazdığı habere göre 2007 ve 2008 yıllarında İran, İsrail saldırısı sanarak sivil uçakları ve kendi savaş uçaklarını hedef aldı.

Çok gizli Pentagon belgesinde İran'ın hava savunma sistemlerinin onlarca kez yanlış hedefe yönlendirildiği bildirildi. Özellikle hava hedeflerinin yanlış tespitine sıklıkla rastlandığını belirten rapor bunda İranlı askerlerin kötü eğitiminin de etkisi olduğunu bildirdi.

Rapora göre 2007 ve 2008 başlarında İran nükleer tesisini vurmak için İsrail'in Akdeniz'de tatbikatlara başlamasından sonra İran'da seri hataların başladığı yer aldı. Mayıs ve Haziran 2008'de iran'ın hava savunma sisteminin sivil bir uçağa ateş açtığı ayrıca kendi F-14 uçaklarına da birkaç kez ateş açıldığı iddia ediliyor.

IRAK HAVAYOLLARI UÇAĞINI VURACAKLARDI

New York Times'ın haberine göre Haziran 2008'de F-4 uçağı olduğu zannedilen bir uçak da Irak Havayolları'na ait Tahran-Bağdat seferini yapan sivil bir uçak çıktı.

Bugünlerde ekonomik darboğazda bulunan İran'ın Pentagon iddialarına ne cevap vereceği ise merakla bekleniyor.

"İRAN SİVİL UÇAKLARI HEDEF ALDI" İDDİASI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000