17 Temmuz 2015, Cuma 10:59:23

İran Rusya'dan Superjet -100 almaya hazırlanıyor

Rusya Ulaştırma Bakanı Maksim Sokolov, İran ile Rus yapımı Sukhoi Super Jet 100 (SSJ-100) tipi uçakların ihracatı ile ilgili müzakere yürüttüklerini açıkladı. İran bu tip 3 adet uçak alabilir.
  • Tehlikeli olan Nükleer Silaha sahip olmak değil, maymunun eline kalaşnikof vermek. Şimdi nükleer enerji protokolü imzalandı ya, asıl amaç, İran'ın elindeki petrolün kontrolünü ele geçirmek için kalaşnikofu alıp, uçaktan oyuncaklarla maymunu kandırmak.SSJ olsa ne, Boeing olsa ne, Airbus olsa, ERJ olsa ne? Eninde sonunda hepsinin bir miadı yok mu? zkullansan da eskiyor, kullanmasan da. Önemli olan sürekliliğin sürdürülebilmesi. Mollaların bunca senedir kastırdığı rejim döneminde kaç bilimsel buluş yapıldı? Kimseye vermiycem diye kastıran bakire nene olmuşsun haberin yok. Bari potansiyelini tarih değiştirecek iyi bir şey için kullanabilseydin de gelecek nesillerin garanti altına alınsaydı.
  • Turkiye nin montaj yapmaya calistigi ucakdan vazgecmeli, adama gulerler o ucakla sahneye cikinca
  • Rus tornavidası, amerikanya malı tayyare.
  • Iran Batı'nın yeni şeker çocuğu oldu artık. Uçaklar, yedek parçalar vs. Kısacası Iran=$€£ eşitliği var artık.
  • Hazir ambargo kalkmis iken ben olsam kendini kanitlamis ucaklardan alirdim
  • Bir an once ucmaya baslamali artik. Seneye gokyuzunde olursa biz de irana satabiliriz.
  • SUPERJET-100 DERKEN BATI AYNI ANDA IRAN AMBARGOLARINI KALDIRMAYA HAZIRLANIYOR.GÜZEL TESADÜF...

İran ve uluslararası arabulucular (Rusya, Çin, ABD, Fransa, Almanya, İngiltere ve AB) arasında varılan tarihi anlaşmanın evrakı üzerindeki mürekkep henüz kurumadan Rus iş dünyası İran’a akın etti. Gerçi şunu kaydetmek gerekir ki, Rus ve İranlı iş adamları arasında çeşitli yönlerdeki işbirliği aralıksız devam etti, hatta son bir yılda yoğunluğu kat kat arttı.

Uzmanların verdiği bilgiye göre, İran sivil havacılığı en az 400 uçağa ihtiyaç duyuyor. Ülkenin filosu hızla tükenmekte, çünkü uçaklar eskiyor ve nükleer politikası yüzünden İran’a uygulanan yaptırımlar bu uçakların modernizasyonunu imkansız kılmıştı.

Şimdi, anlaşmanın imzalanması ve yaptırımların iptal edilmesiyle İran’ın sivil havacılığı değişebilir. Ülkenin filosu modernizasyondan geçiyor ve eski uçaklar yavaş yavaş havalimanlarından müzelere taşınıyor.

Rusya Devlet Duması milletvekili Vladimir Gutenev, bu konuyla ilgili şunu söyledi: “İran’ın şimdi filosunu çeşitlendireceğinden şüphe etmiyorum. Amerikalı Boeing ile Avrupalı Airbus’ın en büyük siyasi ve ekonomik rakibi, Rus uçaklardır. Bu, şimdilik SSJ-100’dür ancak sanırım yakında MC-21’i de teklif edebiliriz. İlk aşamada 5 adet, daha sonra 10 adet SSJ satabiliriz.”

Bu tip uçaklar şu anda Meksika, Laos ve Endonezya’ya teslim ediliyor. Mısır hava yolu şirketi Egypt Air de 24 adet SSJ-100 satın almayı planlıyor, sözleşme bu yılın sonlarında imzalanabilir. Muhtemelen Çin de SSJ-100’ü işletecek. Her bir uçağın katalog fiyatı 36 milyon dolar.

Hiç şüphesiz, Rusya ve İran arasında sivil havacılık alanı dahil yakın ekonomik işbirliği, ikili ilişkilerin güçlenmesinde önemli bir faktör. Bu faktör, bölgede güvenlik ile istikrarın sağlanması için temel oluşturuyor.

İran Rusya'dan Superjet -100 almaya hazırlanıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Maymun ~ 9 yıl önce
Tehlikeli olan Nükleer Silaha sahip olmak değil, maymunun eline kalaşnikof vermek. Şimdi nükleer enerji protokolü imzalandı ya, asıl amaç, İran'ın elindeki petrolün kontrolünü ele geçirmek için kalaşnikofu alıp, uçaktan oyuncaklarla maymunu kandırmak.SSJ olsa ne, Boeing olsa ne, Airbus olsa, ERJ olsa ne? Eninde sonunda hepsinin bir miadı yok mu? zkullansan da eskiyor, kullanmasan da. Önemli olan sürekliliğin sürdürülebilmesi. Mollaların bunca senedir kastırdığı rejim döneminde kaç bilimsel buluş yapıldı? Kimseye vermiycem diye kastıran bakire nene olmuşsun haberin yok. Bari potansiyelini tarih değiştirecek iyi bir şey için kullanabilseydin de gelecek nesillerin garanti altına alınsaydı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cevap ~ 9 yıl önce
Arkadaşın topu İran'ın inşaatına kaçmış.
bizim pirpir ~ 9 yıl önce
Turkiye nin montaj yapmaya calistigi ucakdan vazgecmeli, adama gulerler o ucakla sahneye cikinca

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:D ~ 9 yıl önce
Sanki airbus a380 ne motor ureticekler :D
ceo ~ 9 yıl önce
Rus tornavidası, amerikanya malı tayyare.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 9 yıl önce
Iran Batı'nın yeni şeker çocuğu oldu artık. Uçaklar, yedek parçalar vs. Kısacası Iran=$€£ eşitliği var artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
talip ~ 9 yıl önce
Hazir ambargo kalkmis iken ben olsam kendini kanitlamis ucaklardan alirdim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yerli ucak ~ 9 yıl önce
Bir an once ucmaya baslamali artik. Seneye gokyuzunde olursa biz de irana satabiliriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yalaza ~ 9 yıl önce
Türkiye'deki mevcut yöneticiler ancak ülkenin geleceğini namusunu itibarını satarlar. Başka bir halt satmazlar. ( başka birşey diyecektim de sansüre uğrar diye yazmadım. Siz anladınız onu )
Realist ~ 9 yıl önce
SUPERJET-100 DERKEN BATI AYNI ANDA IRAN AMBARGOLARINI KALDIRMAYA HAZIRLANIYOR.GÜZEL TESADÜF...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000