03 Mayıs 2011, Salı 08:43:21

İRAN NEDEN REST ÇEKTİ?

İran'ın uçak resti turizmcilerin başını ağrıtacak...
  • bi şekilde bu yakıt sorunu isterlerse giderebiliriz..bugün türkiyede en çok para harcayan turist avrupalımıdır?iranlımıdır ?burada herkes bunu daha iyi bilir..ve turizmden yana tercih bir alman yerine bir iranlı olmalı..
  • İran'da yalnız acemler mi var? Arkadaşı tarih okuması noktasında uyarırken,galiba kendinizi unutmuşsunuz! Günümüz de iran'da, 25-30 milyon civarında Türk var!!! Belki bu rakam bir şeyler ifade eder.
  • Önemli olan ülkemize kimin ne kazandırdığı., mesele düşmalıksa; Abd'nin de Ecevit'in Kıbrısa yaptığı barış harekatı sonrası bize ambargo koyduğunu untmayalım!!
  • İran en köklü ve en eski dostumuz değil en eski ve köklü düşmanımızdır.açın tarihi bir okuyun acemler her zaman TÜRK düşmanıdır..
  • thy ni etkilemez. tarifeli ucuyor. atlasda tarifeli başladi. pegasusta başladi. o zaman kimi etkilyecekki bu iş ?
  • ABD kilometreler ötesinden her şeye burnunu sokuyor... Gerek yok onları dinlemeye. İRAN en köklü ve en eski dostlarımızdan.
  • sadece yakıt değil, uçuş izinleride vermiyor Iran sivil havacılığı. Bu yaz charter firmalarının işleri çok zor..
ABD'nin uyguladığı ambargo nedeniyle, Türkiye'deki havalimanlarında İran'dan gelen charter, yani tarifesiz uçan yolcu uçaklarına yakıt verilmeme uygulaması sıkıntı yarattı.

İran Sivil Havacılık Kurumu, Türkiye'deki turizm acentelerine, "Türkiye'ye düzenlediğimiz seferleri iptal edebiliriz" yazısı göndermesi, Muğla'nın Marmaris İlçesi'ndeki turizmcileri endişelendirdi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölge Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, bu durumun yeni pazarlara açılmaya çalışan Türkiye turizminde "balyoz etkisi" yaratacağını savundu. Özbozdağ, şöyle dedi:

"Türkiye turizminde önemli yeri doldurmaya çalışan İran pazarı için tehdit edici unsurlar bu yıl ortaya çıktı. İran uçaklarına özelleştirilen havalimanlarında yakıt verilmemesi nedeniyle İran Sivil Havacılık Kurumu charter uçaklarının Türkiye'ye gelmesine izin vermiyor. Bu durumu geçtiğimiz hafta yazılı olarak tur operatörlerine bildirdi. Bu durum büyük beklentilerimiz olan bu pazar için bir tehlike sinyalidir. Bu pazardan sadece Antalya bölgesine bu yıl 250 bin turistin gelmesi bekleniyor.

Bodrum, Kuşadası ve Marmaris de 2011 yaz sezonu için bu pazardan önemli beklentilere sahip. Bu konuyla ilgili bir an önce önlem alınması gerekir. Aksi takdirde turizm büyük zarar görür."

İran Sivil Havacılık Kurumu'ndan gelen yazıda, uçakların yakıt alamama nedeni olarak ABD'nin İran'a uyguladığı yakıt ambargosunun gösterildiğini aktaran Özbozdağ, "Bu durum sanıyorum ABD ambargosu ile alakalı.

Havalimanlarından aldığımız bilgiye göre limanlarda sadece bir firma yakıt satışında yetkilendirilmiş. Bu durum hem rekabet açısından hem de güncel problemlerin çözümü açısından önemli bir olumsuz etken. Bence havalimanlarında sadece bir şirkete yakıt satma yetkisi verilmesi sakıncalı bir durum. Devletin mutlaka hava limanlarında bir inisiyatifi olması lazım. Bu işletmeciliğin dışında Türk turizmini olumsuz yönde etkiliyor" dedi.

(Beyaz Gazete)

İRAN NEDEN REST ÇEKTİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 13 yıl önce
bi şekilde bu yakıt sorunu isterlerse giderebiliriz..bugün türkiyede en çok para harcayan turist avrupalımıdır?iranlımıdır ?burada herkes bunu daha iyi bilir..ve turizmden yana tercih bir alman yerine bir iranlı olmalı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İran'da yalnız acemler mi var? Arkadaşı tarih okuması noktasında uyarırken,galiba kendinizi unutmuşsunuz! Günümüz de iran'da, 25-30 milyon civarında Türk var!!! Belki bu rakam bir şeyler ifade eder.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Önemli olan ülkemize kimin ne kazandırdığı., mesele düşmalıksa; Abd'nin de Ecevit'in Kıbrısa yaptığı barış harekatı sonrası bize ambargo koyduğunu untmayalım!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İran en köklü ve en eski dostumuz değil en eski ve köklü düşmanımızdır.açın tarihi bir okuyun acemler her zaman TÜRK düşmanıdır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
thy ni etkilemez. tarifeli ucuyor. atlasda tarifeli başladi. pegasusta başladi. o zaman kimi etkilyecekki bu iş ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ABD kilometreler ötesinden her şeye burnunu sokuyor... Gerek yok onları dinlemeye. İRAN en köklü ve en eski dostlarımızdan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sadece yakıt değil, uçuş izinleride vermiyor Iran sivil havacılığı. Bu yaz charter firmalarının işleri çok zor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000