04 Şubat 2010, Perşembe 07:32:23

İran, insansız uçak üretti!

IRNA haber ajansı, Tahran’daki Emir Kebir Teknoloji Üniversitesi tarafından insansız uçak imal edildiğini bildirdi.
  • Selam.. genelde bu tip haber üzerine.. yahu kardeşim olaya bak.. İran neler yapmış falan denir.. ama cahilikle olayı karıştırmayalım.. Tamamen türk mühendislerince üretilen benzer İHAlar yıllardır kullanılıyor. bilgilere bakarsanız bunun sadece 10 kg olan ve 1 saat havada kalabilen taktik ihalar olduğunu görürsünüz. Baykar makine ve Vestelin yapmış olduğu buna 1000 basar.. emin olun
  • lütfen bos bos konusmayin. türkiye kac tane proje imza atti insansiz hava araci.TIHA,Zorlu,TAI bunlar bir kac tanesi.yapmak önemli degil onu ucurmak önemli,yazilim olsun aerodynamik olsun. saygilar
  • Bizim ulkemizde senin ve benim gibi adamlar oldugundan dolayi yapamaz..... !ve bu sozlerimi anlayabilecek cok nadir oldugunu dusunuyorum.
  • Benim ülkem neden iranın yapmış olduğunun daha iyisini yapamıyor. Beyin gücümüz var, iyi kötü ekonomimiz var, imkanlarımız var peki neden teknolojik olarak geri bir ülkeyiz. Neden nükleer santralimiz yok, hızlı tren ağlarımız ve hızlı trenimiz yok (saatte 350 km hızla giden, 100 km değil), neden insansız hava aracını israilden almak için uğraş veriyoruz. Neden kendi uçağımızı helikopterimizi yapmıyoruz. kendi ülkemizde herşeyiyle yerli malı uydu yapmıyoruz, yapamıyoruz. Neden bizim yerli uçak gemimiz yok? ABD neden askerlerini özel zırhlı araçlarla, hammerlarla taşıyor... İki ünirvesite mezunu olarak nedeni biliyorum. Sizinde bildiğinize eminim saygılarımla.

Emir Kebir Teknoloji Üniversitesi Dizayn Bölümü başkanı Mehdi Murtezevi İRNA’ya yaptığı açıklamada, İran’da ilk defa yapılan insansız uçağın ağırlığının 10 kg olduğunu ve havada bir saat kalabildiğini ve 1000 km yol kat edebildiğini söyledi.

Murtezevi insansız uçağın tüm testlerden başarı ile çıktığını ve geçen Eylül ayında İran ordusuna teslim edildiğini ifade etti.

İran Savunma Bakan Yardımcısı Ahmed Vahidi geçen şubat ayında yaptığı açıklamada, insansız uçak geliştirdiklerini açıklayarak, şimdilik daha fazla açıklama yapmayacaklarını ve bunun önemli bir başarı olduğunu söylemişti.

İran, insansız uçak üretti!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Selam.. genelde bu tip haber üzerine.. yahu kardeşim olaya bak.. İran neler yapmış falan denir.. ama cahilikle olayı karıştırmayalım.. Tamamen türk mühendislerince üretilen benzer İHAlar yıllardır kullanılıyor. bilgilere bakarsanız bunun sadece 10 kg olan ve 1 saat havada kalabilen taktik ihalar olduğunu görürsünüz. Baykar makine ve Vestelin yapmış olduğu buna 1000 basar.. emin olun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
lütfen bos bos konusmayin. türkiye kac tane proje imza atti insansiz hava araci.TIHA,Zorlu,TAI bunlar bir kac tanesi.yapmak önemli degil onu ucurmak önemli,yazilim olsun aerodynamik olsun. saygilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bizim ulkemizde senin ve benim gibi adamlar oldugundan dolayi yapamaz..... !ve bu sozlerimi anlayabilecek cok nadir oldugunu dusunuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Benim ülkem neden iranın yapmış olduğunun daha iyisini yapamıyor. Beyin gücümüz var, iyi kötü ekonomimiz var, imkanlarımız var peki neden teknolojik olarak geri bir ülkeyiz. Neden nükleer santralimiz yok, hızlı tren ağlarımız ve hızlı trenimiz yok (saatte 350 km hızla giden, 100 km değil), neden insansız hava aracını israilden almak için uğraş veriyoruz. Neden kendi uçağımızı helikopterimizi yapmıyoruz. kendi ülkemizde herşeyiyle yerli malı uydu yapmıyoruz, yapamıyoruz. Neden bizim yerli uçak gemimiz yok? ABD neden askerlerini özel zırhlı araçlarla, hammerlarla taşıyor... İki ünirvesite mezunu olarak nedeni biliyorum. Sizinde bildiğinize eminim saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000