16 Ağustos 2009, Pazar 07:28:13

"İran Gazipaşa'ya gelsin istiyoruz"

ALTSO`NUN daveti üzerine Alanya`ya gelen İran Spor Bakan Yardımcısı Khazaeei Mohammad "Alanya`yı İran`da bir numaralı turizm merkezi yapmak için çalışacağız" dedi...
  • En kısa sürede açıldığında Alanya halkına inanılmaz bir destek olacak.
  • herşey güzel, iki günde bir gazipaşa haberi çıkıyor ama kimse gazipaşanın sadece VFR trafiklere hizmet veren bir meydan olarak açıldığından ve halen bu statüde olduğundan bahsetmiyor?
  • Gazipaşanın Araplara ihtiyacı yok....
  • Aman araplara kimsenin ihyiyacı yok.
  • Iranlilarin her gittigi yer berbat oluyor sakin Gazipasaya gelmesinler. Gelen turistler yeter.
  • iran gelsin arap gelsin beberi gelsin paki gelsin şu rus alman ingiliz gitsin yaşasın ummet vatandaş yoktur hepimiz kulluz
  • ALANYA ZATEN ÇOK ÖZELLİGİ OLAN GÖZDE BİR TURİZM İLÇEMİZ.İRAN YETKİLİSİNİN FALAN ÇABASINA İHTİYACI YOK,İRAN YETKİLİLERİ ÇABA GÖSTERSEDE GÖSTERMESEDE ALANYA BİR TURIZM GÖZDESİ.

İran Spor Bakan Yardımcısı Khazaeei Mohammad, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası`nın (ALTSO) daveti üzerine Alanya`ya geldi. ALTSO Başkanı Kerim Ayodoğan ve ALTSO Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya gelen Mohammad, Aydoğan`dan Alanya`yla ilgili bilgi aldı. Mohammad, Alanya`yı İran`da bir numaralı turizm merkezi haline getirecekleri ve Alanya ile ticari ilişkiler kurmak istediklerini dile getirdi.

ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan`ın İran ziyaretinin ardından Alanya`yı tanımak ve Aydoğan`a iadei ziyarette bulunmak amacıyla Alanya`ya ilk kez geldiğini söyleyen Khazaeei Mohammad, ilçeyi çok beğendiğini belirtti. Alanya`nın Antalya`ya göre daha güzel olduğunu belirten Mohammad, birlikte hareket edilmesi halinde çok iyi sonuçlar alınabileceğini ifade etti. Mohammad, "Antalya ve Türkiye`yi turizm açısındoan biliyoruz. Ama Alanya`yı biz ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan`ın bizi ziyaretinin ardından öğrendik. İran`da turizmde yeni bir destinasyona ihtiyaç var. Bu nedenle Alanya bizim açımızdan çok iyi bir örnek. Çünkü iki komşu ülke olarak aynı kültüre ve tarihe sahibiz" diye konuştu.

İran Spor Bakan Yardımcısı Khazaeei Mohammad, aynı zamanda Futsol Şurası Genel Müdür Yardımcısı ve 50 federasyon 7 bin 500 futbolcuyu kalkındıran bir holdingin de genel müdür yardımcısı konumunda anlattı ve "Holding çatısı altında bir banka ve bir de seyahat acentemiz var. Federasyonlar Birliği adı altında bir kurum oluşturduk. Bu kurum çalışmalar yaparak 7 bin 500 sporcuya destek veriyor. Yine bu kurum çerçevesinde bir de holdingimiz var. Bu holding de çeşitli ticari faaliyetlerde bulunuyor. Acentelerimiz de var. Bu holding sayesinde sportif ve ticari faaliyetlerde de işbirliği yapabiliriz. İki komşu Müslüman ülkeyiz ve birbirimize daha fazla destek olmalıyız. Uygun ticari yatırımlar olduğu sürece her zaman çalışma yapabiliriz" dedi.

Kerim Aydoğan`ın ülkelerini ziyaret etmesinin ardından samimiyeti nedeniyle Alanya ve İran arasında birçok konuda işbirliği yapılması için Aydoğan`ın öncülük etmesini isteyen Mohammad, "Biz gerçekten iki ülke arasında iyi ilişkiler oluşmasını istiyoruz. Kerim Bey`i de ağabeyimiz gibi seviyoruz. Bunların yanı sıra, Gazipaşa Havalimanı`na ilk uçağın İran`dan inmesi için de elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Turizm faaliyetleri konusunda ellerinden geleni yapacaklarını belirten Mohammad, "Alanya`yı ön plana almak için gayret göstereceğiz. Alanya`nın İran`da 1 numaralı turizm merkezi olmasını sağlamak için elimizden geleni yapacağız. Yeter ki bizi kendinizden ayrı görmeyin" dedi.

8 bin 500 üyeli bir oda olduklarını söyleyen ALTSO Başkanı Aydoğan, "Turizm ve tarım alanlarından çok ileri olan bir kentiz. Bu çerçevede İran`la işbirliğimizin artmasını çok istiyoruz. İran halkının burada çok mutlu olacağına inanıyoruz. Ayrıca daha önce ulaşım sorunu da vardı. Ancak Alanya`ya sadece 20 dakika mesafede olan Gazipaşa Havalimanı sayesinde bu sorun da ortadan kalktı. İnşallah sizlerin de katkısıyla İranlı turistler Alanya`yı tercih edecek. Sizi burada ağırlamaktan da büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

Bakan`a Alanya`nın turizm ve ticari potansiyeli hakkında bilgi veren Aydoğan, Gazipaşa Havalimanı`nın açılmasının ardından İran`dan uçak geldiğinde, Alanya`ya büyük katkıları olacağını belirterek, "Havaalanına İran uçakları gelebilir. Bu insanların paraları var ve harcamayı seviyorlar. Bu konuda Sayın Mohammad`dan da yardım istiyoruz. Gazipaşa Havaalanı`nın açılmasıyla Alanya 20 dakikalık mesafede olacak. İran`da her şey var. Ama özgürlüğü evlerde yaşıyorlar. Alanya İranlılar için turizm cenneti olmaya aday. Çünkü Burada 5 vakit ezanı duyacaklar, damak tadı olarak da benzer mutfaklara sahibiz. Tahran`da insanların yüzde 10`unu Alanya`ya getirebilirsek bu 800 bin kişi eder. Tüm otellerimiz şorta düşer. Bu iyi ilişkilerimizi daha perçinleyerek ilçemiz menfaatlerine çevirmek için el birliği ile çalışmalıyız" dedi.

Mohammad`ın ardından tekrar söz alan Aydoğan, İran`daki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Mahmud Ahmedinejad`a destek olmak için bayrak salladığını belirterek, "Biz de şimdi bu işbirliği çalışmalarında kendisinden destek bekliyoruz" diye konuştu.

Son olarak Aydoğan, Mohammad`a Alaaddin Keykubat anısına yaptırılan gümüş bir para hediye etti.

"İran Gazipaşa'ya gelsin istiyoruz"

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 15 yıl önce
En kısa sürede açıldığında Alanya halkına inanılmaz bir destek olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
herşey güzel, iki günde bir gazipaşa haberi çıkıyor ama kimse gazipaşanın sadece VFR trafiklere hizmet veren bir meydan olarak açıldığından ve halen bu statüde olduğundan bahsetmiyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Gazipaşanın Araplara ihtiyacı yok....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Aman araplara kimsenin ihyiyacı yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Iranlilarin her gittigi yer berbat oluyor sakin Gazipasaya gelmesinler. Gelen turistler yeter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
iran gelsin arap gelsin beberi gelsin paki gelsin şu rus alman ingiliz gitsin yaşasın ummet vatandaş yoktur hepimiz kulluz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ALANYA ZATEN ÇOK ÖZELLİGİ OLAN GÖZDE BİR TURİZM İLÇEMİZ.İRAN YETKİLİSİNİN FALAN ÇABASINA İHTİYACI YOK,İRAN YETKİLİLERİ ÇABA GÖSTERSEDE GÖSTERMESEDE ALANYA BİR TURIZM GÖZDESİ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000