23 Eylül 2016, Cuma 09:40:46

İran 17 adet Airbus alıyor

ABD yönetimi, İran'la nükleer anlaşma kapsamında, Airbus firmasının Tahran'a 17 adet yolcu uçağı satışına onay verdi.
  • İran hazır Airbus'lara kafayı takmışken (tabi arkasında ABnin çevirdiği dolapları göz ardı edersek) THY'de elindeki şu A340ları İran'a pazarlasa da kurtulsa artık. Hem uçar vaziyetteki uçakları hurda'dan daha iyi fiyata satar hemde teknik hizmeti vermeye devam eder. İran'da makul olabilecek bir fiyata yaşlıda olsa Airbus'dan uçakları gelene kadar A340ları operate eder. THY'de 4 motorlu uçakların getirdiği işçilik-bakım süresi ve 4 motor yakıt-parça vs maliyetinden kurtulurdu. Bu arada hakikaten Teknik A.Ş'nin şimdiden bağlantıları yapması lazım. Böyle güzel bir pazar için bölgenin en iyi tekniği burada olduğuna göre fırsatı kaçırmamalılar.
  • Amerika ile İran temel prensip konularında anlaşırlarsa ve İran havayolları iyi bir fiyat politikası, kalite ve imajı dengelerse...! Geçmiş olsun.. Hazırki rakipler varken bir rakip daha çıkacak piyasaya. Buda hususi olarak oluşuna izin verilmiş bir durum gibi. ( Satışların onaylanmasını kastediyorum ) Kıskaç daralmasın temennimiz..
  • Ya thy neden sipariş vermiyor geniş gövde için????
  • gercekten çok kötü thy için ciddi bir yolcu kaybı olucak!! bu arada usd/yen nerdeyse 100 oldu:)
  • Tgs ye alım nezaman yapılacak

ABD yönetiminin, İran'la nükleer anlaşma kapsamında, Airbus firmasının Tahran'a 17 adet yolcu uçağı satışına onay verdiği bildirildi.

Amerikalı ve İranlı diplomatların, BM Genel Kurulu toplantıları için New York'ta bir araya gelmesinin hemen ardından onayın çıkması dikkat çekti.

Avrupa merkezli Airbus firması, İran'a 17 adet uçak satışına ilişkin ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi tarafından kendilerine satış lisansı verildiğini açıkladı.

Satış lisansının, ABD ile İran arasında geçen yıl temmuz ayında yapılan nükleer anlaşmanın şemsiyesi altında ekonomik taahhütler kapsamında verildiği kaydedildi.

17 adet yolcu uçağının A320 ve A330'lardan oluştuğunu belirten Airbus yetkilileri, bu ilk onayın ardından bir süre sonra diğer uçakların satışı için de onay alacaklarını umduklarını dile getirdiler.

Ocak ayında Airbus ile Tahran yönetimi arasında 22,8 milyar avro (25 milyar dolar) değerinde 118 yolcu uçağını kapsayan bir anlaşma imzalanmış ve anlaşmaya göre 21 A320ceo, 24 A320neo, 27 A330ceo, 18 A330neo, 16 A350-1000 ve 12 A380'in satışı konusunda uzlaşmaya varılmıştı.

Airbus'ta yüzde 10 ABD payı olması sebebiyle firma, Washington'dan onay almaksızın İran'a ticari ürün satamıyor.

İran 17 adet Airbus alıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

RHG ~ 8 yıl önce
İran hazır Airbus'lara kafayı takmışken (tabi arkasında ABnin çevirdiği dolapları göz ardı edersek) THY'de elindeki şu A340ları İran'a pazarlasa da kurtulsa artık. Hem uçar vaziyetteki uçakları hurda'dan daha iyi fiyata satar hemde teknik hizmeti vermeye devam eder. İran'da makul olabilecek bir fiyata yaşlıda olsa Airbus'dan uçakları gelene kadar A340ları operate eder. THY'de 4 motorlu uçakların getirdiği işçilik-bakım süresi ve 4 motor yakıt-parça vs maliyetinden kurtulurdu. Bu arada hakikaten Teknik A.Ş'nin şimdiden bağlantıları yapması lazım. Böyle güzel bir pazar için bölgenin en iyi tekniği burada olduğuna göre fırsatı kaçırmamalılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
lufthansa ~ 8 yıl önce
lufthansa elindeki 6 adet 340-600 uçağını verdi bile:) bizde nerde o çabukluk ve zeka!! zaten thy nin 340 performans olarak çok kötü!
RİZİKO ~ 8 yıl önce
Amerika ile İran temel prensip konularında anlaşırlarsa ve İran havayolları iyi bir fiyat politikası, kalite ve imajı dengelerse...! Geçmiş olsun.. Hazırki rakipler varken bir rakip daha çıkacak piyasaya. Buda hususi olarak oluşuna izin verilmiş bir durum gibi. ( Satışların onaylanmasını kastediyorum ) Kıskaç daralmasın temennimiz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rakip mi؟؟ ~ 8 yıl önce
İranair ile thy bu pazarda bu piyasada asla rakip olamaz. İranair pilotları gelsin de thy pilotlarının pushback ını yapsın
Merak ~ 8 yıl önce
Ya thy neden sipariş vermiyor geniş gövde için????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ucantilkiye ~ 8 yıl önce
Sende iran air in verdiği siparişlere tekrar bakıp anlayabilirdin hangi ucakları sordugumu ?? A350,b787,a380 diyorum niye sipariş verilmiyor??
Uçan tilki ~ 8 yıl önce
Sipariş piyasasını takip etmeden yazdığınız belli oluyor,,Thy'deki 32 adet B-777 ve 50'den fazla A-330 filoya uzay'dan gelmediğine göre.
boru ~ 8 yıl önce
thy siaprişleri verdi ama gelmesinler diye dua ediyor, çünkü boru oldu:)
kötü ~ 8 yıl önce
gercekten çok kötü thy için ciddi bir yolcu kaybı olucak!! bu arada usd/yen nerdeyse 100 oldu:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kötüsüyle ~ 8 yıl önce
İranair yolcu kitlesi varmı baya?
evet ~ 8 yıl önce
evet ciddi anlamda thy irandan yolcu tasıyordu hem türkiye ye hem de transit en az 250-400 bin yolcu kaybı olur!
TGS ~ 8 yıl önce
Tgs ye alım nezaman yapılacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yahu.. ~ 8 yıl önce
Yinemi saatini geçirdin ilaçlarının sen?! Almayınca böyle oluyorsun bak..
Abdülkadir ~ 8 yıl önce
Havaşa alımlar ne zaman peki?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000