04 Şubat 2011, Cuma 22:46:06

IRAK'TAN TÜRKİYE'YE GELEN UÇAK DÜŞTÜ

Kuzey Irak'taki Süleymaniye kenti havaalanından kalkış yaparken düşen küçük ticari uçağın gidiş yönünün Ankara olduğu bildirildi.
  • HAWKER 850 UÇANLARIN DİKKATİNE diye yorumda katkıda bululan arkadaşım bu uçak hakkında kumanda kilitlenmesinden bahsetmisiniz bu dediğiniz olayda uçak buzlanmıştır bu uçaklarda kanat hucum kenarları buzlanma başlamadan önce TKS adı verilen sıvı akıtılır eger bu işleme geç başlarsanız buzlanma kaçınılmaz olur.Uçak 250 feet lere geldiğinde ısı farkından dolayı buzlar çözülmüştür.Bahsettiğiniz hava aracında yapılan kontrollerde hiçbirv şey çıkmamış ve uçak şu anda uçusuna devam etmektedir
  • Hawker 850 XP uçaklarında dizayn hatası var. TC tescilli bir Hawker XP uçağında2006 yılında Türkiye'nin en deneyimli iki pilotunun kumandası altında iken, Ukrayna'da levye kilitlenmesi yaşanmış ve dalışta olan uçak yere yaklaşın 250 metre irtifada iken levye serbest kalmış ve çakılmaktan son anda kurtulmuşlardı. Uçak İsviçre'ye ve oradan da İngiltere'ye test ve onarım için götürülmüş, sonra da olay kapatılmaya çalışılmıştı. Bu aşamada kaza hakkında uçağın düştüğü haberinden başka bilgi olmadığı için, aynı nedenden kaynaklanmış olduğunu düşünmek dahi zor. Ama ister istemez insanın aklına geçmişte yaşanan ve son anda kurtulunan olay geliyor.
  • çok üzücü... aile ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.
  • uçakdaki uçuş ekibi kim ve uçak kime ait?
  • sizin de aklınza ilk olarak amerikan gizli servisleri gelmedi mi? belki de iyiden iyiye paranoyak olduk :)
  • acaba neler oldu
Süleymaniye havaalanı müdürü Tahir Abdullah Kadir, Ankara'ya gelmek üzere Irak'ın Süleymaniye kentinden kalkış yapan ve kısa bir süre sonra düşen Lübnanlı Sky Lounge havacılık şirketine ait Hawker 850XP tipi uçağı, AsiaCell adlı cep telefonu firması için çalışan 4 yabancı işadamını taşıdığını belirtti. Kadir, bu kişilerin milliyetlerini söylemezken, uçağın hareket yerinin Ankara olduğu belirtmekle yetindi. Ancak resmi olmayan bilgilere göre ölen işadamlarından biri Lübnanlı, biri de İngiliz.

Dört işadamı dışında uçakta 3 kişilik mürettebat olduğu ve uçaktaki 7 kişinin tümünün öldüğü kaydedildi. Kadir, çıkan bir yangının uçakta mekanik probleme yol açtığını, kötü hava koşullarının kazayla ilgisinin olmadığını ifade etti.

Uçaktaki işadamlarının, Asiacell'in sahibi olan zengin işadamı Faruk Molla Mustafa'nın misafirleri olduğu, uçağın yerel saatle 14:00'de Süleymaniye'ye indiği, toplantılardan sonra ise 18:00 sularında havalandıktan hemen sonra, yangın çıkması sonucu düştüğü bildirildi.

Havaalanı Müdür Tahir Abdullah Kadir, uçağın düşmediğini ve kazanın teknik bir sebepten kaynaklandığını söyledi ancak uçağın neden alev aldığı konusunda herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Yetkililerin olay yerindeki incelemeleri ise halen sürüyor. 
IRAK'TAN TÜRKİYE'YE GELEN UÇAK DÜŞTÜ

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 13 yıl önce
HAWKER 850 UÇANLARIN DİKKATİNE diye yorumda katkıda bululan arkadaşım bu uçak hakkında kumanda kilitlenmesinden bahsetmisiniz bu dediğiniz olayda uçak buzlanmıştır bu uçaklarda kanat hucum kenarları buzlanma başlamadan önce TKS adı verilen sıvı akıtılır eger bu işleme geç başlarsanız buzlanma kaçınılmaz olur.Uçak 250 feet lere geldiğinde ısı farkından dolayı buzlar çözülmüştür.Bahsettiğiniz hava aracında yapılan kontrollerde hiçbirv şey çıkmamış ve uçak şu anda uçusuna devam etmektedir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hawker 850 XP uçaklarında dizayn hatası var. TC tescilli bir Hawker XP uçağında2006 yılında Türkiye'nin en deneyimli iki pilotunun kumandası altında iken, Ukrayna'da levye kilitlenmesi yaşanmış ve dalışta olan uçak yere yaklaşın 250 metre irtifada iken levye serbest kalmış ve çakılmaktan son anda kurtulmuşlardı. Uçak İsviçre'ye ve oradan da İngiltere'ye test ve onarım için götürülmüş, sonra da olay kapatılmaya çalışılmıştı. Bu aşamada kaza hakkında uçağın düştüğü haberinden başka bilgi olmadığı için, aynı nedenden kaynaklanmış olduğunu düşünmek dahi zor. Ama ister istemez insanın aklına geçmişte yaşanan ve son anda kurtulunan olay geliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
çok üzücü... aile ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
uçakdaki uçuş ekibi kim ve uçak kime ait?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sizin de aklınza ilk olarak amerikan gizli servisleri gelmedi mi? belki de iyiden iyiye paranoyak olduk :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
acaba neler oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000