13 Nisan 2012, Cuma 09:20:39

IRAK'TAN BOEING'E 40 SİPARİŞ

Irak, yıl sonunda 40 Boeing savaş uçağının Irak Hava Kuvvetlerine teslim edileceğini açıkladı.
  • Abicim birazcik havacilik bilen biri yok mu Airporthaber'de.. Safi asparagas yahu. ya da ahmetten mehmetten duyduklarini yaziyorsunuz. ne para hirsiymis arkadas. okuyun ogrenin biraz. havaciliktan azicik anlayan adam yazmaz bunlari be.
  • Bunlar alacaklari ucaklari dusururler..Irak havayollarina binen yolculari merak ediyorum.
  • Iraq ne alacakki 40 adet yolcu uçağı alıpta ortadoğuda dubaililer gibi sivil hava taşımacılığında bir güç olacak değil ya. savaş uçağı alıp ya kendi vatandaşlarını orantısız güç kullanarak öldürecek yada bizim gibi komşularına sözde gözdağı vermeye çalışacak. millet açlıktan ölüyor adamlar 40 tane F16 alıyor
  • Bu savaş uçağı alımı değildir.Boeing'in portföyündeiF-15,F-18 gibi savaş uçağı var.Bunlar olmayacağına göre,yolcu uçağı siparişi söz konusudur.Irak zaten 18+18 F-16B50 uçağı siparişi Lockeed Martin'e vermiş.Haberi yine karıştırmışlar.
Irak hükümetinin yaptığı açıklamaya göre, 40 savaş uçağının alımı için ABD şirketi Boeing ve 10 uçak alımı için de Kanada'lı Bombardier ile 5.9 milyar dolarlık anlaşma yapıldı.

Irak Ulaştırma Bakan Yardımcısı Kerim Nuri, uçakların Aralık ayında teslim edileceğini bildirdi.

Nuri, uçakları kullanacak personelin eğitimine de başlandığını ekledi. Kürt bölgesel yönetimi lideri Mesut Barzani, ABD ziyareti sırasında, kendilerine karşı kullanılacağı gerekçesiyle Irak'a F-16 uçakları satılmamasını ABD başkanı Barack Obama'dan istemişti.

Aydınlık
IRAK'TAN BOEING'E 40 SİPARİŞ

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Abicim birazcik havacilik bilen biri yok mu Airporthaber'de.. Safi asparagas yahu. ya da ahmetten mehmetten duyduklarini yaziyorsunuz. ne para hirsiymis arkadas. okuyun ogrenin biraz. havaciliktan azicik anlayan adam yazmaz bunlari be.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bunlar alacaklari ucaklari dusururler..Irak havayollarina binen yolculari merak ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Iraq ne alacakki 40 adet yolcu uçağı alıpta ortadoğuda dubaililer gibi sivil hava taşımacılığında bir güç olacak değil ya. savaş uçağı alıp ya kendi vatandaşlarını orantısız güç kullanarak öldürecek yada bizim gibi komşularına sözde gözdağı vermeye çalışacak. millet açlıktan ölüyor adamlar 40 tane F16 alıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu savaş uçağı alımı değildir.Boeing'in portföyündeiF-15,F-18 gibi savaş uçağı var.Bunlar olmayacağına göre,yolcu uçağı siparişi söz konusudur.Irak zaten 18+18 F-16B50 uçağı siparişi Lockeed Martin'e vermiş.Haberi yine karıştırmışlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000