01 Eylül 2009, Salı 07:42:18

Irak, Saddam döneminden kalma uçakları istiyor

Irak Savunma Bakanlığı, Saddam Hüseyin döneminde Yugoslavya'ya tamire gönderilen 19 savaş uçağını geri almak için müzakerelere başladı.
  • 2003 te Amerikan Askerleri Iraka yerlestiler ve savastan sonra hava üslerinde 400 den fazla imha edilmemis MIG21/23/25/29 SU22/25/MirageF1 buldular fakat bu uçaklar Amerikan askerlerince yagma edildi kokpitteki tüm aletler çalindi ve E BAY de satildi. Ve Ondan beri Amerika kendi uçak ve helikopterlerini satiyor? Bagdattaki Sivil B727/737/747 lerde ayni akibete ugradilar. Bu 19 uçak bir ise yaramaz.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Saddam rejimi tarafından israf edilen paranın peşine düşen bir heyetin bu kapsamda Sırbistan'ı ziyaret ettiği belirtildi.

Irak, Saddam rejiminin Kuveyt'i işgalinin ardından uygulanan ambargolar nedeniyle 1980'li yıllarda tamir ve bakım için Yugoslavya'ya gönderdiği 19 adet MIG-21 ve MIG-23 uçaklarını geri alamamıştı. Bakanlık açıklamasında, Irak'ın savaş uçaklarına duyduğu ihtiyaca dikkat çekilerek, uçaklardan ikisinin kendilerine hemen teslim edileceğini, geri kalanının ise zaman içinde bakımları tamamlanarak gönderileceği kaydedildi.

Sırbistan Savunma Bakanlığı kaynakları ise savaş uçaklarından yalnızca iki ya da üç tanesinin 'tek parça' olduğunu açıkladı. Bakanlık kaynaklarına göre, şu anda Hırvatistan'ın başkenti olan Zagreb'e gönderilen uçaklara gereken bakım yapılmadı. Hırvatistan'ın bağımsızlığı sırasında uçaklar Belgrad'a 'parça parça' gönderildi.

Açıklamada, Irak'ın Sırbistan'da uçaklarının var olduğunun ne zaman farkına vardığı belirtilmedi. Hava kuvvetlerini yeniden oluşturmayı planlayan Irak, Mart ayında 18 adet F-16 sipariş etmişti.

Bağdat, Saddam Hüseyin'in Mısır, Rusya, Fransa ve İtalya ile ticari ilişkilerini de mercek altına aldı. Savunma Bakanlığı; Mısır ve İtalya'da Irak'a ait ikişer adet savaş gemisi bulunduğunu tespit ettiklerini açıkladı. Bazı savaş gereçlerinin ise Rusya ve Fransa'da olduğu ifade edildi.

Irak, Saddam döneminden kalma uçakları istiyor

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
2003 te Amerikan Askerleri Iraka yerlestiler ve savastan sonra hava üslerinde 400 den fazla imha edilmemis MIG21/23/25/29 SU22/25/MirageF1 buldular fakat bu uçaklar Amerikan askerlerince yagma edildi kokpitteki tüm aletler çalindi ve E BAY de satildi. Ve Ondan beri Amerika kendi uçak ve helikopterlerini satiyor? Bagdattaki Sivil B727/737/747 lerde ayni akibete ugradilar. Bu 19 uçak bir ise yaramaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000