15 Şubat 2011, Salı 08:25:28

IRAK F-16 ALIMINI NEDEN DURDURDU?

Irak Hükümeti ABD'den 18 adet F-16 uçağı alma planını bütçe yetersizliği nedeniyle erteleyerek, bunun için ayrılan bütçenin yoksul kesimin gıda ihtiyacının karşılanmasına harcamaya karar verdi.
  • Saddamin döneminde Irak Petrol Parasiyla yüzlerce MIG, MIRAGE, TUPOLEV, SUKHOI savas uçagi aliyordu, ve simdi 18 tane F16 alamiyor. Herhalde Irakin bütün Petrol gelirleri Amerikaya gidiyor.!!!!!!! ve Milletin açliktan agzi kokuyor.!!!!
  • yarın biri saldırırsa o fakirlermi kurtaracak sizi. eline gecen her kurusu savunmaya savasa harcayacakları yere fakiri makiri düsünüyolar. ayıp vallaha . edeb yahu
Irak hükümet sözcüsü Ali el Dabbah AP'ye yaptığı açıklamada, uçak alımıyla ilgili yapılması planlanan toplam harcama hakkında ayrıntılı bilgisi olmadığını, ancak bu yıl yapılması düşünülen ödemenin 1 milyar dolar olduğunu ifade etti.

"Ancak bizim, diğer giderleri karşılamak için bu paraya çok ihtiyacımız var. Sanırım bu parayı F-16'lar için harcayamayacağız" diyen Dabbah, karneyle gıda alışverişi yapan en yoksul kesimin giderleri için bu paranın tahsis edileceğini ifade etti.

AP ajansı, Tunus ve Mısır'daki gelişmelerden sonra Irak hükümetinin de yoksul kesimin baskısını üzerinde hissettiği yorumu yaptı.

(Star)

IRAK F-16 ALIMINI NEDEN DURDURDU?

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Saddamin döneminde Irak Petrol Parasiyla yüzlerce MIG, MIRAGE, TUPOLEV, SUKHOI savas uçagi aliyordu, ve simdi 18 tane F16 alamiyor. Herhalde Irakin bütün Petrol gelirleri Amerikaya gidiyor.!!!!!!! ve Milletin açliktan agzi kokuyor.!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yarın biri saldırırsa o fakirlermi kurtaracak sizi. eline gecen her kurusu savunmaya savasa harcayacakları yere fakiri makiri düsünüyolar. ayıp vallaha . edeb yahu

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000