02 Nisan 2009, Perşembe 08:10:32

Irak, 18 adet F-16 alacak

Irak, ABD'den 18 adet F-16 savaş uçağı satın alıyor.
  • Dünyanin 15 en kuvvetli ülkesi Amerika Ingiltere Fransa italya Avustralya Ispanya Avrupanin diger ülkeleri va Suudi Arabistan ve Kuveyt 2500 savas uçagi ile saldirsa birak Iraki ne Israil ne Türkiye hiç birsey yapamaz. Birde her tarafta Boeing AWACS uçaklari olursa hiç bir Irak savas uçagi savasamaz ve havalandiktan sonra düsürülür. Saddam en iyisini yapti ve 145 uçak Irana kaçti. Bravo
  • Dünya Havacılık tarihinde toplu halde kalkış yaparak tarafsız bir ülkeye, hem de yıllarca savaştığı İran'a topluca kaçan ilk ve tek Hava Kuvvetleri olan Irak Hava Kuvvetleri herhalde daha da hızlı kaçmak için F-16 istiyor. Blok 50 değil 100 alsan boşuna, sende o yürek yok be koçum.
  • Amerika hiç MIG almaya izin verir mi ?? Saddam hep Rus SUKHOI ve MIG ve Fransiz Mirage uçaklari aldi, fakat Amerika simdi Petrodolarlari F16 ile kendi cebine indiriyor. Rusya en iyi müsterisini kaybetti. Ruslar niçin BUSHu Sevsin.

ABD'yi ziyaret eden Irak Hava Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Enver Ahmed, gelecek yıllarda silaha milyarlarca dolar harcaması beklenen Irak'ın, 18 adet F-16 savaş uçağı satın almak için bir anlaşma imzalamayı umduğunu söyledi.

''Bu bizim için çok önemli. Bu öncelikli bir durum'' diyen Ahmed, 2020 yılına kadar 96 adet F-16 savaş uçağı satın almak istediklerini belirtti. Ahmed, şu anda Polonya, İsrail, Yunanistan ve Pakistan için üretilen ''F-16C/D Block 50/52'' modellerinden bahsetti.

Irak Başbakanı Nuri El Maliki hükümetini istikrarsızlaştırmayı amaçlayan direnişçilerin geçiş yolu olarak kullandığı Suriye'yi ve İran'ı potansiyel tehdit olarak gördüğünü iddia eden Ahmed, ''Ülkemizi savunmak için bu uçaklara ihtiyacımız var'' dedi.

Ahmed, gerekli kaynağın sağlanması ve anlaşmanın yapılması halinde, ABD güçlerinin Irak'ı terk edeceği 2012 yılında Iraklı pilotların kullandığı ilk iki adet F-16 savaş uçağının Irak semalarında devriye gezmeye başlayacağını kaydetti.

Bu savaş uçaklarının satın alınması konusunu değerlendirmek için 18 Mart'ta Bağdat'ta AB Hava Kuvvetleri'nden bir heyetle görüşen ve ardından ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) yetkililerle görüşmeleri sürdüren Ahmed, ilk F-16 filosunun lojistik, yedek parça ve pilot eğitimi dahil 1,5 milyar dolar maliyeti olacağını ifade etti.

Ahmed, Başbakan Maliki ve Irak Savunma Bakanı Abdülkadir Casim'in F-16 savaş uçaklarının satın alınmasını desteklediğini de bildirdi.

Bütün dünyaya 4,400'den fazla F-16 savaş uçağı satan Lockheed Martin firmasının sözcüsü Joe Stout, potansiyel satışın hükümetler arası bir konu olduğunu belirtti.

ABD'de, pilotlar, kontrol kulesi teknisyenleri ve lojistik uzmanları dahil 20 kadar Irak Hava Kuvvetleri öğrencisi eğitimden geçirildi.

ABD Kongresi, şimdiye kadar M1A1 tankları, hafif zırhlı araçlar, silahlı keşif helikopterleri ve C-130J nakliye uçakları dahil Irak'a yaklaşık 9 milyar dolar tutarında potansiyel silah satışı konusunda bilgilendirildi.
 

Irak, 18 adet F-16 alacak

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Dünyanin 15 en kuvvetli ülkesi Amerika Ingiltere Fransa italya Avustralya Ispanya Avrupanin diger ülkeleri va Suudi Arabistan ve Kuveyt 2500 savas uçagi ile saldirsa birak Iraki ne Israil ne Türkiye hiç birsey yapamaz. Birde her tarafta Boeing AWACS uçaklari olursa hiç bir Irak savas uçagi savasamaz ve havalandiktan sonra düsürülür. Saddam en iyisini yapti ve 145 uçak Irana kaçti. Bravo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Dünya Havacılık tarihinde toplu halde kalkış yaparak tarafsız bir ülkeye, hem de yıllarca savaştığı İran'a topluca kaçan ilk ve tek Hava Kuvvetleri olan Irak Hava Kuvvetleri herhalde daha da hızlı kaçmak için F-16 istiyor. Blok 50 değil 100 alsan boşuna, sende o yürek yok be koçum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Amerika hiç MIG almaya izin verir mi ?? Saddam hep Rus SUKHOI ve MIG ve Fransiz Mirage uçaklari aldi, fakat Amerika simdi Petrodolarlari F16 ile kendi cebine indiriyor. Rusya en iyi müsterisini kaybetti. Ruslar niçin BUSHu Sevsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000