29 Ocak 2013, Salı 15:35:49

İNTERNETSİZ UÇAK KALMAYACAK

Eutelsat Communications, yeni “Hava Erişim Hizmeti” ile uçak içinde geniş bant internet hizmeti sağlayarak, havada kesintisiz iletişim dönemini başlatıyor…
  • Son 3 yıldır aynı haber yayınlanıyor ama değişen hiç bir şey yok..

Eutelsat Communications, iletişimde bir yeniliğe imza attı. Şirket, “Eutelsat Hava Erişimi” adını taşıyan yeni hava mobil hizmetini duyurdu. Başlangıç olarak bu yılın ikinci yarısında Avrupa’da faaliyetini sürdüren ticari havayolları şirketlerinde kullanıma girecek servis, yolculara daha hızlı ve yüksek kapasiteli iletişim olanağı sağlayacak.

Uçak başına 100 Mbps’ye kadar hız sunan bu yeni hizmette, Ka-bant kullanılarak sağlanan ve hava bağlantısı için mümkün olan en gelişmiş ve rekabetçi sistem ViaSat SurfBeam 2 teknolojisi kullanılıyor. Eutelsat'ın 90 Gbps toplam kapasitesi bulunan KA-SAT uydusu aracılığıyla sunulan bu hizmette KA-SAT’ın yüksek aktarım hızı ve bant genişliğinden yararlanılıyor.

Tabletler, akıllı telefonlar ve dizüstü bilgisayarlar üzerinden video akışı ve GSM hizmetlerinin sunulmasını sağlayacak bu sistem, Avrupa ve Akdeniz Havzası genelinde kullanılacak.

UÇAKTA SIKILMAYA SON!

Eutelsat’ın uçaklara sunduğu yenilikler bununla da sınırlı değil. Şirket aynı zamanda canlı eğlence ve internet hizmeti sağlayan LiveTV ile de ortaklık kuruyor.  LiveTV, uçak içi malzemeyi sağlayıp, entegrasyonu ve bakımını gerçekleştirirken, yolcular için kablosuz internet erişimi ve video akışını da yönetecek. Uçuş sırası canlı yayın ve internet pazarının öncülerinden olan LiveTV, halihazırda dünya çapında 700’den fazla uçakta, bu hizmetleri aynı anda sunuyor.

KA-SAT aracılığıyla sunulan bu hava hizmetleri hakkında konuşan Eutelsat Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Bölge Başkan Yardımcısı Ali Korur, “Uçuşta internet erişimi hızla büyüyen bir pazar. Bunun için son teknoloji ve güçlü ortaklıklarla hazırlandık. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde yolcu cihazları aracılığıyla uçuş esnasında yayın ve internet sağlayan uçakların Avrupa ve Orta Doğu’da %50, Asya ve Pasifik’te ise %80’den fazla artış göstermesini bekliyoruz” diyor.

Eutelsat’ın bu yeni hizmetinin buna paralel olarak tasarladığını ekleyen Korur, “Havayolu şirketlerinin yolcularına uygun maliyetlerle kabin içi internet hizmeti vermelerini sağlayacağı yeni bir döneme giriyoruz” diye vurguluyor.  

İNTERNETSİZ UÇAK KALMAYACAK

Yorumlar

iletişim ~ 11 yıl önce
Son 3 yıldır aynı haber yayınlanıyor ama değişen hiç bir şey yok..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000