12 Aralık 2008, Cuma 07:49:24

İnsansız uçaklar yine ölüm saçtı!

Pakistan'ın Güney Veziristan bölgesine yönelik olarak gece yarısı gerçekleştirilen hava saldırısında 6 militan öldürüldü. Saldırının ABD'nin Afganistan'da bulunan üssünden kalkan insansız uçaklar tarafından düzenlendiği iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre Pakistan'ın Güney Veziristan bölgesine bağlı Wana kasabasının 15 kilometre batısında bulunan Azam Warsak'a gece yarısı hava saldırısı düzenlendi. İnsansız uçak olarak bilinen Predator'den fırlatılan bir roket, bölgede bulunan bir eve isabet etti. ABD ordusunun Afganistan'daki üssünden havalandığı iddia edilen Predator'ün attığı öne sürülen roket, 6 militanın ölümüne neden oldu. Ancak olayın ardından ABD tarafından herhangi bir açıklamada bulunulmadı. Bu arada saldırı sonrası El Kaide ve Taliban'a bağlı militanların olay yerine gelerek, hayatını kaybeden militanların cesetlerini aldıkları ve defnetmek üzere bilinmeyen bir yere götürdükleri kaydedildi. Roketin isabet ettiği evin hemen yanında bulunan ve içinde ibadet yapan kişilerin bulunduğu öğrenilen bir başka ev de saldırı nedeniyle hasar gördü. Olay sırasında evde bulunan şahıslardan bazılarının yaralandığı bildirildi.

Öte yandan olayın dikkat çeken bir başka yönü ise saldırının, Pakistanlı liderlerle İslamabad'ta bir araya gelen ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı John Negroponte'nin terörle mücadele ve bölgesel sorunlarla ilgili yaptığı görüşmeden birkaç saat sonra yaşanması oldu.

İnsansız uçaklar yine ölüm saçtı!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000