24 Temmuz 2009, Cuma 12:48:03

İnsansız uçaklar dev boyutlara ulaşıyor!

ABD Hava Kuvvetleri, Afganistan, Irak ve Pakistan'da birçok sivilin de ölümüne sebep olan insansız hava uçaklarını dev boyutlarda üretecek.
  • ya bu nasıl iş,harbiden bu insansız uçaklar yüzünden pilotlar işsiz kalacak :S hep bu uçak mühendislerinin başının altından çıkıyor pilotların ekmekleriyle oynuyorlar en kısa zamanda pilotlarında karşı harekete geçip insansız mühendis yapmaları lazım:D
  • bu gidişle pilotlar işsiz kalacak:D

İnsansız uçaklar birçok ülkenin ordusunda istihbarat toplamak ve direnişçilere füze göndermek için kullanılıyor. ABD Hava Kuvvetleri ise önümüzdeki yıllarda daha büyük insansız uçaklar kullanarak bombardıman ve kargo amaçlı kullanmayı, çok daha küçük insansız uçaklar ile de evlerin içinde dahi dolaşabilmeyi planlıyor.

New York Times'ın haberine göre, salı günü ortaya çıkan bir belgede, Hava Kuvvetleri'nin pilotsuz uçuş sistemleri için yeni bir plan hazırladığı belirlendi. Yapılacak yeni insansız uçakların ABD ordusu için ucuz maliyetli saldırılar amacıyla kullanılacağı belirtildi.

Belgeye göre, nano boyutlarda binaların içinde istihbarat toplayan insansız hava araçlarından, stratejik bombardıman ve yakıt nakliye uçakları olarak kullanılacak dev boyutlarda insansız hava araçlarına kadar farklı boyutlarda üretim yapılması planlanıyor. Orta boyutlarda insansız uçaklar ise jet uçaklarının günümüzdeki vazifesini devralarak diğer savaş uçaklarına ve yer hedeflerine saldıracak veya düşman iletişim araçlarını bozacak.

ABD Hava Kuvvetleri'nden pilotsuz uçuş sistemleri sorumlusu Albay Eric Mathewson, ordunun sanayi kuruluşları ve üniversitelerin araştırma birimlerini yeni teknolojilerin oluşuturlması noktasında teşvik ettiğini söyledi. Mathewson, insansız uçakların geliştirilmesi ve kullanılması sırasında sanayi ve üniversite ile yakın ilişkiye geçmediklerini, bundan sonra yeni çözümler bulunabilmesi için hem sanayiden hem de üniversiteden yardım alacaklarını açıkladı.

Albay Mathewson, değişikliklerin mevcut sistemlerin geliştirilmesi ile başlayacağını açıklayarak, asıl "egzotik" gelişmelerin 2020 yılından 2040lı yıllara kadar yaşanacağını belirtti.

İNSANSIZ UÇAKLAR SİVİLLERİ VURUYOR

İnsansız uçaklar ABD'nin Irak ve Afganistan işgalleriyle Pakistan'da kullanıldı. Hava Kuvvetleri ve CIA, direnişçilerin yerlerini tespit etmek ve füze ile vurmak amacıyla Predator ve Reaper adı verilen insansız uçakları kullanıyor. Ancak, insansız hava araçlarının saldırıları sırasında yüzlerce sivil de hayatını kaybetti. Özellikle Afganistan'da birçok kişi insansız uçakların füze saldırılarına maruz kaldı. ABD Hava Kuvvetleri'nin askeri hedefleri gözettikleri iddiası da havada kaldı.

İnsansız uçakların elden kontrol edilen ve tepeler ile binaları yakından izlemeye yarayan modellerinin yanısıra, U-2 casus uçaklar gibi yüksek irtifadan gözetlemeve dinleme yapanları da bulunuyor.

Dünya Bülteni

İnsansız uçaklar dev boyutlara ulaşıyor!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
ya bu nasıl iş,harbiden bu insansız uçaklar yüzünden pilotlar işsiz kalacak :S hep bu uçak mühendislerinin başının altından çıkıyor pilotların ekmekleriyle oynuyorlar en kısa zamanda pilotlarında karşı harekete geçip insansız mühendis yapmaları lazım:D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bu gidişle pilotlar işsiz kalacak:D

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000