14 Ekim 2010, Perşembe 15:50:40

İNSANSIZ UÇAK SİSTEMLERİ (IUS)

AirportHaber'in yeni yazarlarından Ekrem Konakoğlu, ilk yazısını İnsansız Hava Araçları (İHA) üzerine yazdı. Peki, Konakoğlu nelerden bahsetti? İşte o yazı...
  • Şimdilik serseri mayın gibi dolaşıyorlar tepemizde. Sivil Havacılık route'ları civarında da uçuyorlar mı? Allah bilir. Hoş bir 777'nin yanı başında uçsalar kimse göremez ya. Ama her saniye bir çarpışma yaşanabilir ve yetkililer bilinmeyen bir nedenle uçağımız düşmüştür diye açıklam yaparlar. Karakutudan da herşey normal kayıtları çıkar. Tüm uçuşlarını hepsine belli bir aerospace belirleninceye kadar durdurulmalı. Amerika'da State'ler örneğin Teksas sınır kontrolünde kullanıyor ve uçacakları bölge ve yükseklik kesin olarak belirlenmiş durumda.

Genelde bilinen tabiriyle UAV(Unmanned Aerial Vehicle) yada dilimizde İHA (İnsansız Hava Araçları) 2008 yılından itibaren konunun önemi ve artık silah sistemlerine de sahip olması maksadıyla uçak olarak nitelendirilmiştir.

Bu konuda bir çok teorem üretilmesine rağmen Tomahavk gibi seyir füzelerinin geliştirilmesiyle üretilen silah sistemleridir.

Seyir füzelerinin otonomüs kontrollü olması nedeni ile fırlatılmadan önce girilen rotayı istenilen irtifalarda uygulayarak hedefi hassas olarak bulması ve imha etmesi, gelişmiş modellerde kamera vasıtası ile rotanın gerçek zamanlı (real-time) görülebilmesi gelecekte yeni nesil uçakların bir başlangıcı olacağının habercisi olmuştur.

AirportHaber yazarlarından Ekrem Konakoğlu'nun kaleme aldığı yazının tamamı için TIKLAYIN

İNSANSIZ UÇAK SİSTEMLERİ (IUS)

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Şimdilik serseri mayın gibi dolaşıyorlar tepemizde. Sivil Havacılık route'ları civarında da uçuyorlar mı? Allah bilir. Hoş bir 777'nin yanı başında uçsalar kimse göremez ya. Ama her saniye bir çarpışma yaşanabilir ve yetkililer bilinmeyen bir nedenle uçağımız düşmüştür diye açıklam yaparlar. Karakutudan da herşey normal kayıtları çıkar. Tüm uçuşlarını hepsine belli bir aerospace belirleninceye kadar durdurulmalı. Amerika'da State'ler örneğin Teksas sınır kontrolünde kullanıyor ve uçacakları bölge ve yükseklik kesin olarak belirlenmiş durumda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000