12 Kasım 2011, Cumartesi 07:40:35

"İNSANSIZ HAVA ARACI KONUSUNDA ZİRVEYE OYNAYACAĞIZ"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Yakında ABD ve İsrail'den sonra stratejik yeteneğe sahip insansız hava aracı üreten sayılı ülkeler arasında Türkiye'yi de göreceğiz" dedi...
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Uçak mezunu olan arkadaş, irtibat bilgilerini paylaşırmısın lütfen. Yardımcı olalım.
  • Önce Yetiştireceğiniz elemanlara bi sahip çıkın böyle uçak mezunu 7 aydır 25 kişi sürünüyoruz Sonra ihalardan bahsedersin
  • Türkiye deki her konudaki gelişmeler; orta -doğunun sütçüsü, tarımcısı olmamızı isteyen Atlantik ötesini telaşlandırdığından milli uçak yapım konusu da uçak hibe edilerek çözülmüştür.
  • he he he durmak yok atışa devam....yurdum insanı nasıl olsa derin uykudaaa :))
  • once bina yapmasini becerseniz o kadar adam olmese hep laf hep laf
Bakan Yıldırım, Kurtuluş Savaşı'nda kendi imkanlarıyla aldığı uçakları Türk ordusuna hediye eden Erzurumlu tüccar Nafiz Kotan'ın anılması amacıyla aynı ölçülerde yapılan uçağın benzerinin Erzurum Havalimanı'ndaki açılış törenine katıldı. 
 
Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, Kotan'ın Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcından sonuna kadar milletin bağımsızlığına olan aşk ve inancını büyük bir fedakarlık ve cesaretle ortaya koyduğunu söyledi.
 
Yıldırım, "Sarıkamış Dayanışma Grubu Nafiz Kotan'ın hediye ettiği uçaklardan birinin tıpkı replikasını yaptırarak Erzurum Havalimanımıza getirdi. ve burada onun hatırasını yaşatmak için sergiliyor. Kendilerine bu kadirşinas davranışlarından dolayı Erzurumlu hemşehrilerim adına, milletim adına Bingür Sönmez hocamızın nezdinde teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu. 
 
Yıldırım, Kotan'ın Türk havacılığına yaptığı desteğin, İstiklal Savaşı'nın yönü ve seyrini değiştiren bir bağış olduğunu bildirdi. 
 
Türkiye'nin 1936 yılında uçak yaptığını anımsatan Yıldırım, şöyle devam etti: 
 
"Kurtuluş Savaşı döneminde olduğu gibi hala uçağımızı üretemiyoruz. 1936 yılında Sivaslı Nuri Demirağ bir iş yaptı dedi ki, 'Türkiye kendi uçağını kendisi yapacak' Azmetti, Yeşilköy'de Elmasbaş arazisinde kurduğu imalathanede 8 adet uçağı imal etti. Uçurmayı da başardı. Memleketi Divriği'ye bu uçaklarla sefer yaptı. 1936 yılında bundan tam 65 yıl önce Türkiye bu işi başardı. Ama Türkiye tarihinde ne yazık ki, bir klasik haline gelen bir durum Nuri Demirağ'ın başına da geldi. Hiçbir hizmet cezasız kalmazdı. Nuri Demirağ'ın da yaptığı bu hizmet cezasız kalmadı. Onun bu başarısını çekemeyenler önce ticari hayatını yok ettiler. Hayallerini de yok ettiler." 
 
"Hizmetin taltif edilmediği, tam tersine cezalandırıldığı dönemler artık geride kaldı" diyen Yıldırım, şöyle konuştu: 
 
"Hizmetin önünün kesildiği dönemler artık gerilerde kaldı. İşte size birkaç güzel haber veriyorum. Bakın 'Anka' isimli 10 bin metre yükseklikte uçabilen, 24 saat havada kalabilen insansız hava aracını üretmeyi başarmış bir Türkiye var. Anka'nın deneme uçuşları yapılıyor. Yakında ABD ve İsrail'den sonra stratejik yeteneğe sahip insansız hava aracı üreten sayılı ülkeler arasında Türkiye'yi de göreceğiz. Artık savunma sanayisi büyük bir ilerleme kaydetmiş Türkiye var. Daha önce ithal edilen savunma sanayimizin araç ve gereçleri büyük oranda Türkiye'de yapılır hale geldi. Kendi tanklarımızı üretebilen bir ülke haline geldik. Milli tankımız 'Altay'ın tasarımı bitti, ülkemizde ilk defa bir tankın üretimi için her türlü altyapı tamamlandı. İlk savaş helikopterimiz 'Atak', imalat bandına girmeye hazır hale geldi." 
 
-Savunma sanayi- 
 
Türkiye'nin F-16 savaş uçaklarının modernizasyon merkezi haline geldiğini belirten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, şöyle konuştu: 
 
"Şu anda Türkiye F-16'ların modernizasyon merkezi haline geldi. Birçok komşu ülkeden gelen F-16 modernizasyonu artık Türkiye'de gerçekleşiyor. Savunma sanayimizin 2002 yılı ihracaatı sadece 247 milyon dolardı. 2010 sonu itibarıyla ihracaatımız 1 milyar doları aştı. Bu rakam kısa süre içerisinde, 3-4 yıl içerisinde 5 milyar doların üzerine çıkacak. Silahlı Kuvvetlerimiz, 2002 yılında modern silah ihtiyaçlarının sadece yüzde 25'ini yerli kaynaklardan temin edebiliyordu. Bugün Silahlı Kuvvetlerimizin ihtiyacı olan mühimmatın yüzde 52'sini yerli kaynaklarımızla üretir hale geldik. Hatırlayın Kıbrıs Barış Harekatı'nı...Uygulanan ambargoları, o günlerde çektiğimiz sıkıntıları...Ülkemizin bağımsızlığını, savunma sanayini dışa bağımlılıktan kurtarmak istiklalimiz kadar önemlidir. 9 yılda askerimizin ihtiyaç duyduğu toplam 24 milyar dolar değerinde modernizasyon projesine başladık, bitirdik ve Silahlı Kuvvetler'in envanterine dahil ettik. Daha güzeli bu 24 milyar dolarlık modernizasyon projesinin yüzde 90'ını yerli katkılarla yaptık. Yurt dışından savunma ürünleri ithalatımızı yüzde 10'a düşürdük. İlk milli savaş gemimizi denize indirdik." 
 
Yıldırım, Türkiye'nin günümüzde Malezya, Sudan, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün, Pakistan, Güney Kore ve Hollanda'ya savunma sanayi ürünlerini ihraç eder hale geldiğini vurguladı. 
 
Türkiye'nin AK Parti iktidarı döneminde son 9 yılda önemli hizmetlere imza attığına dikkati çeken Yıldırım, şunları kaydetti: 
 
"Dün, askeri Niğde'den 52 günde yürüyerek Erzurum'a bitkin halde varan, düşmana atacak kurşunu bulamayan bir Türkiye vardı, bugün dünyaya teknoloji ihraç eden bir Türkiye var. Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümü olan 2023 yılında kendi milli silahını, topunu, tankını, helikopterini, uçağını, insansız hava aracını, uydusunu tasarlayan, yapan, ihraç eden bir Türkiye hedefini birlikte başaracağız, birlikte bugünlere ulaşacağız." 
 
Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez de Bakan Yıldırım'a teşekkür ederek, "Sayın Bakanıma, Kurtuluş Savaşı'nın görünmez bir kahramanını, Kurtuluş Savaşı'nın unutulmuş olan bir kahramanını yeniden yaşama döndürmemize vesile oldukları için teşekkür ediyorum. Bu gördüğünüz uçak Sakarya Meydan Muharebesi'nin kazanılmasına vesile olan bir uçaktır. Erzurumlu Nafiz Bey, bugün Erzurumluların dahi ismini hatırlamadığı insan Kurtuluş Savaşı'nın görünmez kahramanıdır. Bu kahramanı yaşama döndürdüğünüz için size çok teşekkür ediyorum" dedi. 
 
Konuşmaların ardından Bakan Yıldırım ve beraberindekiler, Erzurum Havalimanı'nda sergilenen uçağın benzerinin açılışı yaptı. (Son Dakika)
"İNSANSIZ HAVA ARACI KONUSUNDA ZİRVEYE OYNAYACAĞIZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 12 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Uçak mezunu olan arkadaş, irtibat bilgilerini paylaşırmısın lütfen. Yardımcı olalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Önce Yetiştireceğiniz elemanlara bi sahip çıkın böyle uçak mezunu 7 aydır 25 kişi sürünüyoruz Sonra ihalardan bahsedersin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Türkiye deki her konudaki gelişmeler; orta -doğunun sütçüsü, tarımcısı olmamızı isteyen Atlantik ötesini telaşlandırdığından milli uçak yapım konusu da uçak hibe edilerek çözülmüştür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
he he he durmak yok atışa devam....yurdum insanı nasıl olsa derin uykudaaa :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
once bina yapmasini becerseniz o kadar adam olmese hep laf hep laf

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000